DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 8. března 2022

Home » , , , , , , , , , , , » Recenze/review - OFERMOD - Mysterium Iniquitatis (2021)

Recenze/review - OFERMOD - Mysterium Iniquitatis (2021)


OFERMOD - Mysterium Iniquitatis
CD 2021, Shadow Records / Regain Records

for english please scroll down

Plazíme se jako hadi ve špíně a hnusu. Ponížení a naplno oddáni zlým myšlenkám. Bolí nás už jen samotné myšlení. Mysleli jsme si, že smrt je vysvobozením, že už přestane veškeré trápení, ale přišlo něco ještě horšího. Peklo. Pravé nefalšované peklo. Žádní usměvaví čerti, ale krvelačné bestie, jejichž jediným smyslem bytí je ubližovat. Možná to znáte i ze svého života. Přetvářka a klam. Krásné tváře, jedovatý jazyk. Všechny smysly jsou rozjitřené a zase hoříte.

OFERMOD jsou švédská kapela, které je naplno oddána temnotě. Chlad, zkažená krev a nekonečné rouhání. Na počátku byl chaos. Poslední dobou mi připadá, že znovu přichází. Zmatek, zmar, smrtící choroby. Hudba na nové desce působí velmi vznešeně, majestátně, zlovolně.


Základem inspirace jsou samozřejmě staré black a death metalové kapely. OFERMOD dále rozvíjejí myšlenky z pradávných knih smrti. Opravdu si při poslechu připadám, jako bych četl nějaké tajné spisy. Napsané jak jinak než krví. Schoulím se do sebe a mozek se vaří ve vlastní šťávě. Díky hudbě mi bylo umožněno nahlédnout na onen svět. Ne, neshnijeme jen tak v zemi. Budeme pokračovat dál, otisknuti svým životem do obrazu sebe samých. Napadají mě podivné myšlenky, když si dávám "Mysterium Iniquitatis" znovu do žil. Mrzne, obloha se dotýká země a Satan se zase jednou usmívá na svém trůnu. Dokud se budeme chovat hůře než zvířata, tak se bude mít dobře. Poslouchá samozřejmě OFERMOD. Pokud máte rádi kapely jako MAYHEM, ODSKAPT, WATAIN, MORTUUS, BEHEXEN, FUNERAL MIST, VALKYRJA, nebo MARDUK, myslím že budete spokojeni. Přihlédnuto je i k prašivému death metalu. Jako celek drží deska krásně morbidně a kompaktně pohromadě, velmi dobře se poslouchá, je perfektně zvukově ošetřená, má parádní klasický obal. Progresivněji naladění fans sice asi budou prskat, že se zde nehraje nic nového, ale to si u nás v pekle dávno uvědomujeme. Důležitý je celkový pocit, strach a ošklivost, které odkapávají doslova z každého tónu. Mrazivý black death metalový testament!


sumarizace:

OFERMOD se povedlo zhudebnit temnotu. Death black metal v jejich podání je černý, naléhavý, s obrovskou silou v melodiích. Přijdu si, jako bych byl poslán do lesa a měl vytrhnout kořeny všeho zla. Album mě zcela pohltilo a při poslechu si se mnou dělá doslova, co chce. Jsem prokletý, ponížený a zároveň se cítím silný jako nikdy dřív. Procházím se mezi stíny, jsem hadem plazícím se za svojí kořistí. Hudba zde nelze příliš uchopit slovy, ale připomíná mi zrcadlo, rozbité na tisíc kousků. Neposlouchejte "Mysterium Iniquitatis" za denního světla, nálada absolutního zmaru nejlépe vynikne někdy kolem půlnoci. Věřte a budete navěky prokleti! Tuto nahrávku bych doporučil k poslechu všem padlým kněžím. Zhudebněné inferno zde přichází pomalu, polehounku, jako šelma, lovící za soumraku. Do srdcí se vám vkrade zima a udělá vám z něj kusy chladného ledu. Důležitý je celkový pocit, strach a ošklivost, které odkapávají doslova z každého tónu. Mrazivý black death metalový testament!

pro fanoušky: MAYHEM, ODSKAPT, WATAIN, MORTUUS, BEHEXEN, FUNERAL MIST, VALKYRJA, nebo MARDUK.


Asphyx says:

OFERMOD composed darkness. Their Black Death Metal is black, acute, with an amazing power in melodies. I feel like I have been sent into the woods and supposed to whip out all of the roots of evil for the world. This album catch me and during the listening it does a lot of things to me. I´m accursed, humiliated and at the same time I feel strong like never. I´m walking between shadows, I´m a snake which crawl for its victim. This kind of music is impossible to describe and it reminds me a mirror which is broken on thousand pieces. Do not listen to the "Mysterium Iniquitatis" during the day light because the absolute ruin mood will came out the best around the midnight. Believe and you are accursed forever! I would recommend this album to every death priests. The composed inferno is coming slowly, like a beast which hunt during the nightfall. There is going to be cold in our hearts and your heart will became one piece of ice.What matters is the overall feeling, fear, and ugliness that drip from literally every tone. Freezing black death metal testament!

for fans: MAYHEM, ODSKAPT, WATAIN, MORTUUS, BEHEXEN, FUNERAL MIST, VALKYRJA, or MARDUK.

Tracklist:
01. Mysterium Iniquitatis
02. Inax Ya Lil
03. When The Blacksmith Killed The Shepherd
04. Arteria Uterina
05. Sacrosanctus
06. Poraios De Rejectis
07. Consecration
08. Loyal To Belial



Share this games :

TWITTER