DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 12. dubna 2022

Recenze/review - AZAAB - Summoning the Cataclysm (2022)


AZAAB - Summoning the Cataclysm
CD 2022, Maxima Music Pro, Satanath Records

for english please scroll down

Geneticky upravená zvířata jsou známá už hodně dlouho. Jen se vše urychlilo. Navenek sice vypadá vše skvěle a dokonale, ale pod povrchem se ukrývají bestie vyšlechtěné k zabíjení. Lovit vyděšené nebožáky je přece tak zábavné. A všem je to úplně jedno. Občas se sice někdo ozve, ale jak známo, peníze nesmrdí. Pršelo a byla zima. Plot s ostnatým drátem mě sice rozdrásal do krve, ale zvládl jsem to. Už mi jdou ale stejně po stopě, cítím jejich smradlavý dech. Pach smrti. Je konec. Jsem další v řadě.

Pákistánští maniaci AZAAB působí také jako smečka rozzuřených psů. Za svůj styl si zvolili starý death metal, ale nebojí se ani lehké moderny. Výsledkem jejich snažení je první dlouhohrající album "Summoning the Cataclysm", které se dle mého opravdu povedlo. Je majestátní, zajímavé a dobře se poslouchá.


AZAAB se pohybují někde na území, jehož hranice kdysi vymezily kapely typu MORBID ANGEL, IMMOLATION, VADER, DECAPITATED, NILE, ABYSMAL DAWN, SUFFOCATION, DEEDS OF FLESH, CANNIBAL CORPSE. Technické kousky jsou vkládány v dobrém poměru, skladby jsou neotřelé, ale zároveň nenudí. Songy mají v sobě takový ten poctivý, drásavý účinek, jsou plné energie, pradávné síly, která by měla být vlastní každé dobré desce. Pákistánci hrají s lehkostí, samozřejmostí. Tohle umí jen dobří muzikanti, kteří dokáží zároveň i psát muziku. Přiznám se, že o kapele jsem vůbec nikdy předtím neslyšel, ale už z promo materiálů je cítit, že to se zabijáckými riffy, chorobným vokálem, masivním zvukem a spoustou dalších (ne)chutných ingrediencí, myslí kapela smrtelně vážně. U "Summoning the Cataclysm" je sice nutné trošku přemýšlet, dát nahrávce čas, ale rozhodně se vyplatí vydržet. Přiznám se, že jsem si desku brával dost často na dlouhé cesty a bylo hrozně příjemné sledovat naštvané obličeje lidí na ulici. Tohle je peklo jak má být! Mocné, zákeřné, které vám nedá nic zadarmo. Pokud máte tenhle styl rádi, dejte AZAAB určitě šanci. Možná se sice budete cítit jako lovená zvěř, ale to k tomu patří, jako pověstný zimník k mrtvému. Také slyšíte chvění, také se ohlížíte neustále za sebe? Masivní death metalové tsunami!


sumarizace:

"Summoning the Cataclysm" je velmi propracovaným albem, čerpajícím ze základů death metalu v podobě v jaké ho kdysi hrávali třeba takoví MORBID ANGEL, IMMOLATION, VADER, DECAPITATED, NILE, ABYSMAL DAWN, SUFFOCATION, DEEDS OF FLESH, CANNIBAL CORPSE. Pánové se nebojí ani ledových melodií a jako celek mi album opravdu připomíná nějakou hodně zákeřnou a zlou nemoc. Hudba mi kroutí vnitřnostmi, tlačí mi na mozek, dělá se mnou věci, které jste možná zažili jen v těch nejděsivějších snech. Připadám si, jakoby mi kapela vymáchala obličej ve sražené krvi. Z desky je cítit pravá, ryzí oddanost death metalu. Potkává se zde realita s krutostí. Vše je zahrané s inteligencí, syrovostí a špínou ve skladbách. Tohle je obřad, k vyvolání samotné Smrti. AZAAB jsou metalový buldozer, který vám rozdrtí lebky! Velmi dobrá záležitost pro všechny fanoušky morbidní temnoty! Tohle je peklo jak má být! Mocné, zákeřné, které vám nedá nic zadarmo. Pokud máte tenhle styl rádi, dejte AZAAB určitě šanci. Možná se sice budete cítit jako lovená zvěř, ale to k tomu patří, jako pověstný zimník k mrtvému. Také slyšíte chvění, také se ohlížíte neustále za sebe? Masivní death metalové tsunami!


Asphyx says:

"Summoning the Cataclysm" is very worked on album. It is based on the death metal foundations – just like it was played by MORBID ANGEL, IMMOLATION, VADER, DECAPITATED, NILE, ABYSMAL DAWN, SUFFOCATION, DEEDS OF FLESH, CANNIBAL CORPSE. These gentlemen are not afraid to play cold melodies and as a whole the album reminds me very bad and evil disease. This music twists my bowels, pushes my brain and makes my body do thing you can only imagine in your worst nightmares. I feel like the band blew my face in blood. From this album you can feel a real, true devotion to death metal. Reality meets cruelty here. Everything is played with intelligence, rawness and dirtiness in those songs. This is a ceremony to invoke death itself. AZAAB are metal bulldozer that will crush your skull! Very good thing for all fans of morbid darkness! This is hell as it should be! Powerful, insidious that won't give you anything for free. If you like this style, be sure to give AZAAB a chance. You may feel like a hunted game, but that's part of it, like the famous winter to the dead. Do you also hear tremors, do you constantly look back? Massive death metal tsunami!

Track Listing:
1. Pandemonium Twilight
2. Carbon Plague
3. A Hollow Pact
4. Preachers of Hate
5. When Worlds Collide
6. The Infernal Citadel
7. Trophies of Flesh
8. The Empty Throne (Decapitated cover)
9. B.L.O.O.D.B.O.R.N

band:
Shahab Khan – guitars
Afraz Mamoon – guitars
Saad Latif – vocals
Waqar Ghayas – bass
Adhytia Perkasa – drums


Share this games :

TWITTER