DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 24. května 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - INANNA - Void of Unending Depths (2022)

Recenze/review - INANNA - Void of Unending Depths (2022)


INANNA - Void of Unending Depths
CD 2022, Memento Mori

for english please scroll down

Historie našeho druhu je plná násilí a krutosti. Už jsme si všichni mysleli, že jsme lepší, moudřejší, lidštější. Jenže temnota je znovu všude kolem. Alespoň při poslechu nové desky chilských INANNA to tak platí bezezbytku. Již při prvním setkání jsem měl neodbytný pocit, že jsem se vydal na dlouhý výlet po časové ose zpět. Mocné nástupy, evokující strach, chlad a beznaděj. Jasný a zřetelný rukopis. Tahle smečka má opět co říci. Vše je zahalené do pavučin.

A tak si opět kladu otázku, co vlastně od hudby chci? Jsou to samozřejmě pocity, emoce, kapela mě musí chytnout za pačesy a vytřít se mnou podlahu. A je mi vcelku jedno, že jsem všechno už někde slyšel. Mám rád starý death metal, u kterého se nezapomíná na melodie. S chutí znovu a znovu ochutnávám ze studny zapomnění. INANNA jsou zpět ve velkém stylu. Silnější než kdy dřív.


"Void of Unending Depths" je jako prašná cesta, kolem které se válí hromady ohlodaných kostí. Vznešenost, tma, bolestivá tma. A opravdová chuť a nadšení. Živočišný zvuk, parádní obal, tohle všechno jsou věci, které dělají dobré desky ještě lepšími. Poslech si neskutečně užívám. Všechny ty odkazy na MORBID ANGEL, ATHEIST, DEATH, možná i MITHRAS. Mám rád tajemno, okultní seance, prach v očích i celou říši H.P. Lovercrafta, kterou se pánové rádi a často inspirují. Songy jsou svým způsobem neotřelé, zajímavé. Progrese a nápady jsou dávkovány s citem, nikde se zbytečně netlačí na pilu. Vše plyne se samozřejmostí a po riffech zůstává v mé hlavě pěkně krvavá stopa. Tak tomu má být. Připomínku bych měl snad jen k délce, album jsem vnímal nejlépe jako "kulisu", když  jsem si třeba četl. Není to záležitost na jeden poslech, je nutná trpělivost a schopnost rozkrývat jednotlivé vrstvy. Pokud to takhle máte rádi, budete určitě navýsost spokojeni. Nikdo nevíme, co nás čeká na konci naší cesty. Troufám si ale tvrdit, že INANNA dávají letos velmi dobrou nápovědu. Možná se staneme jenom stínem na zdi, možná se vypaříme do jiné dimenze. Mrazí mě v zádech, toulám se podsvětím, nasávám pach rozkládajících se těl. Psát o muzice je v tomto případě jedna velká radost, protože moje fantazie pracuje na plné obrátky. Ochutnejte také z kalichu hořkosti a pomněte! Vznešený death metalový opus!


sumarizace:

"Void of Unending Depths" je pro mě pestrým, nebál bych se napsat osobním albem. Kapela se přesně trefila do mého současného rozpoložení. Je tu podzim a ráno bývá sychravo. Jsem jako zvíře, které se připravuje na zimu. Propracované, inteligentní texty, bolestivý křišťálově průzračný zvuk, perfektně zpracované vokály i obal. Ne, novinka pro mě není jen obyčejnou hudbou, je něčím navíc, má v sobě temnou jiskru. Pokaždé se musím zastavit a koukám chvíli do kraje. Je ještě tma a za hřbitovní zdí šli spát všichni neklidní. "Void of Unending Depths" je jako prašná cesta, kolem které se válí hromady ohlodaných kostí. Vznešenost, tma, bolestivá tma. A opravdová chuť a nadšení. Živočišný zvuk, parádní obal, tohle všechno jsou věci, které dělají dobré desky ještě lepšími. Poslech si neskutečně užívám. Všechny ty odkazy na MORBID ANGEL, ATHEIST, DEATH, možná i MITHRAS. V potoce najednou teče krev, možná mi hrozí samovznícení. Víte, vnímám muziku spíše srdcem a "Void of Unending Depths" je určena pro všechny, kteří si rádi hrají s fantazií. INANNA umí být zemití, suroví, ale i vznešení, zákeřní, ale i neskonale smutní. Jako když odchází život, jako když se probudíte z temného snu. Myslím, že další slova jsou zbytečná. Jdu znovu položit květiny na svůj vlastní hrob a snít. Chci se stát neviditelným, poutníkem ve stínu. Dokonalá esence smutku a tmy! Vznešený death metalový opus!


Asphyx says:

"Void of Unending Depths" is varied for me, I would not be afraid to write a kind of personal album. The band hit exactly my current mood. It's autumn and it's usually drizzly in the morning. I'm like an animal who preparing themselves for winter. Sophisticated, intelligent lyrics, painful crystal clear sound, perfectly processed vocals and cover. No, the novelty for me is not just ordinary music, it is something extra, it has a dark spark in it. Every time I have to stop and look at the landscape for a while. It was still dark and behind the cemetery wall everyone went to bed restless. "Void of Unending Depths" is like a dirt road with piles of gnawed bones lying around. Grandeur, darkness, painful darkness. And real flavour and enthusiasm. The animal sound, the awesome cover art, these are all things that make good records even better. I enjoy listening to them immensely. All those references to MORBID ANGEL, ATHEIST, DEATH, maybe even MITHRAS. Blood is suddenly flowing in the creek, maybe I am in danger of spontaneous combustion. You know, I perceive music more with my heart, and "Void of Unending Depths" is for everyone who likes to play with fantasy. INANNA can be earthy, raw, but also noble, insidious, but also infinitely sad. Like when life goes away, like when you wake up from a dark dream. I think other words are useless. I'm going to lay flowers on my own grave again and dream. I want to become invisible, a pilgrim in the shadows. The perfect essence of sadness and darkness! Noble death metal opus!



tracklist:
1. Evolutionary Inversion
2. Among Subaqueous Spectres
3. Far Away in Other Spheres
4. Underdimensional
5. The Key to Alpha Centauri
6. Mind Surgery
7. Cabo de Hornos



Share this games :

TWITTER