DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 30. března 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - NERVOCHAOS - Chthonic Wrath (2023)

Recenze/review - NERVOCHAOS - Chthonic Wrath (2023)


NERVOCHAOS - Chthonic Wrath
CD 2023, Emanzipation Productions

for english please scroll down

Krysy se zase přemnožily. Přežily apokalypsu. Zmutovaly ve vzteklá monstra. Jediným řešením je zásah přímo do hlavy. Mají lidské obličeje. A v sobě stejný vztek, jako kdysi my, bývalí vládci planety. Připadám si, jako v nějakém starém sci-fi filmu. Měl být varováním, ale znáte to, lidé se nikdy nepoučí. Věří mýtům, pověrám i dezinformacím. Příroda si nakonec sama poradí. Očista začala. Chodím ulicemi a poslouchám novou desku brazilských veteránů NERVOCHAOS. A jako jejich starý fanoušek jsem opět prokletý.

Tahle smečka to se mnou zkrátka umí. Nahrávka vznikala v době covidu a je to znát. Ve skladbách je otištěna temnota, která se za epidemie vznášel světem jako špatné svědomí. Prázdné ulice, pamatujete na ně? Jenom krysy a špinavý vzduch, tisíce mrtvých. Mělo to být varování. Vždycky se mi líbilo, jak kapela přistupuje k hudbě. Nekompromisně, syrově, se spoustou zajímavých a dobře zapamatovatelných melodií. Plus samozřejmě koncerty, na které nelze zapomenout. Konec dávno začal. Uvnitř našich mozků. 


NERVOCHAOS stále ctí to, co umí nejlépe. Death thrash metal ve stylu POSSESSED, MORBID ANGEL, SINISTER, VADER, MALEVOLENT CREATION. Zkrátka a jednoduše, jedná se o vysokooktanovou jízdu přímo do pekla. Navíc zahranou od srdce a upřímně. Co se týká zvuku (Abracadaver Studio, producenti Addasi Adassi a Adriano Daga (Angra, Almah, Torture Squad, etc), vše je v nejlepším pořádku, je doslova zabijácký a zároveň si zachovává čitelnost a průraznost. Songy působí jako rány pěstí přímo do obličeje. Nezapomíná se ale ani na melodie, které jsem si velmi snadno zapamatoval. Pro mě, pro starého metalového psa, je velmi příjemné se k albu vracet. Dávat si jej do hlavy ráno, když jsou ulice ještě prázdné a mými společníky jsou opravdu jen krysy, které čekají na svoji šanci. Zmínit musím i parádní obal od Néstora Ávalose, který přesně vyjadřuje náladu celého alba. Brazilci sází na své zkušenosti a zároveň si zachovali schopnost dodat do skladeb černou jiskru, drive a pořádnou porci energie. "Chthonic Wrath" se mi dostalo do žil vlastně ihned. Stačilo několik prvních setkání a byl jsem chycen do pasti. Stranou šly ostatní nahrávky, nebyl čas, raději jsem vyrazil ven, se sluchátky na uších a pozoroval za zvuků téhle desky lidské hemžení. Prázdné pohledy bez duše, tisíce obrazovek svítících do obličeje. Jako loutky, ovládané na dálku. Agresivita stoupá. Satan se usmívá! Death metalová smršť, která vám vystřelí mozek z hlavy! Inferno!


Asphyx says:

The rats have swarmed again. They survived the apocalypse. They've mutated into angry monsters. The only solution is a shot to the head. They have human faces. And they have the same rage that we, the former rulers of the planet, once had. I feel like I'm in an old sci-fi movie. It was supposed to be a warning, but you know, people never learn. They believe myths, superstitions and disinformation. Nature will work itself out in the end. The cleansing has begun. I'm walking the streets listening to the new album by Brazilian veterans NERVOCHAOS. And as an old fan, I'm cursed again.

This band can do it. The record was made in the time of the covid and it is obvious. The darkness that floated through the world like a bad conscience during the epidemic is imprinted in the songs. Empty streets, remember them? Just rats and dirty air, thousands of dead. It was supposed to be a warning. I always liked the way the band approached the music. Uncompromising, raw, with lots of interesting and memorable melodies. Plus of course the gigs, which are impossible to forget. The end has long since begun. Inside our brains.


NERVOCHAOS still honours what it does best. Death thrash metal in the style of POSSESSED, MORBID ANGEL, SINISTER, VADER, MALEVOLENT CREATION. Simply put, this is a high-octane ride straight to hell. And it's played from the heart and with sincerity. As far as the sound is concerned (Abracadaver Studio, producers Addasi Adassi and Adriano Daga (Angra, Almah, Torture Squad, etc), everything is top notch, it's literally killer while maintaining clarity and punch. The songs feel like punches to the face. Not forgetting the melodies though, which I found very easy to remember. For me, an old metal dog, it is very enjoyable to revisit the album. Putting it in my head in the morning when the streets are still empty and my companions are really just rats waiting for their chance. I must also mention the awesome cover artwork by Néstor Ávalos, which accurately conveys the mood of the whole album. The Brazilians rely on their experience while maintaining the ability to add black sparkle, drive and a good portion of energy to the songs. "Chthonic Wrath" got into my veins pretty much immediately. All it took was the first few encounters and I was trapped. Other records went by the wayside, there was no time, I preferred to go out, with headphones on, and watch the human swarm to the sounds of this record. Blank stares without a soul, thousands of screens shining in your face. Like puppets, controlled remotely. Aggression rising. Satan is smiling! A death metal blast that will blow your brains out! Inferno!



about NERVOCHAOS on DEADLY STORM ZINE:









Tracklist:
01. Son Of Sin 
02. Chaos Prophets 
03. Kill For Pleasure 
04. Taphephobia 
05. Tomb Mold 
06. Lullaby Of Obliteration 
07. Torn Apart 
08. Arrogance Of Ignorance 
09. Avant-Garde 
10. Falling 
11. Descending Into Madness 
12. Perpetual War 
13. Ouroboros 
14. Weed Smokers' Dream

Lineup:
Luiz “Quinho” Parisi: guitar
Woesley Johann: guitar
Edu Lane: drums
Pedro Lemes: bass
Brian Stone: vocals


Webshop:

Web:
Share this games :

TWITTER