DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 30. listopadu 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - ALTARAGE - Worst Case Scenario (2023)

Recenze/review - ALTARAGE - Worst Case Scenario (2023)


ALTARAGE - Worst Case Scenario
CD 2023, Doomentia Records

for english please scroll down

Krev, pomalu vytékající ven. Má temně rudou barvu a něco je jinak, špatně. Vyhasínající pohled, nepříjemný, zlostný a bolestivý. Jak vlastně umírají bestie? Uvědomí si své hříchy a chtějí, aby jim bylo odpuštěno? Nebo se usmívají a jejich duše shoří v pekle? Na tyhle otázky hledám odpověď celý svůj život. Poslouchám u toho extrémní muziku, čtu knihy a stále nejsem u cíle. Co bude, až všichni zemřeme? Kdy nastane apokalypsa? 

Tolik otázek, tolik touhy a vášně. Jsou tu noví ALTARAGE ze Španělska, aby nám podobné myšlenky rozdrásali v hlavě. A opět to dělají pomocí smradlavého, neuchopitelného death metalu, který je plný zla, špíny a zvrácených myšlenek. Pro někoho chaos a zmar, pro jiného hudba, bez které nemůže existovat. 


Sleduji vývoj téhle smečky od jejich počátků a cesta, na kterou se vydali, je opravdu fascinující. Každé nové album je trošku jiné, odlišné. Rychlost, zběsilost, vášeň, touhu ničit, tohle všechno zde najdete v míře vrchovaté. Avantgarda, disonantní prvky, pasáže, u kterých vám vypadne mozek z hlavy. Je to muzika z jiné dimenze, z děsivých nočních můr. Mnohdy náročná a neustále dopředu tlačící. Není lehké ji přijmout, není vůbec lehké ji vstřebat a pochopit. I nové album tak nejvíce ocení ti, kteří rádi u novinek přemýšlí, mají různé představy a nechávají je na sebe působit jako hororové filmy. Fanoušci třeba takových PORTAL, ULCERATE, DEATHSPELL OMEGA, určitě ví, o čem píšu. Ti budou nadšeni a budou nové album "Worst Case Scenario" uctívat a modlit se k němu. Ostatní utečou pryč, protože pro ně bude nová deska až příliš násilná. Chce to čas a trpělivost, i když je jasné, že každý jsme jiný a spoustu si k tomuhle šílenství cestu nenajde. Osobně musím mít na rouhaní ve stylu současných ALTARAGE náladu. Nejlépe po nějakém expresivním zážitku. Třeba jako sledování proříznuté tepny u prokletého, stejně jako jsem popisoval v úvodu dnešní recenze. Chce to klid, temnou a chladnou místnost a teprve po dlouhé době dojde ke vzájemnému přenosu. Alespoň tak jsem to měl nastavené já. Koneckonců, každý pohled na hudbu je subjektivní. Ten můj je opředen nepropustnou mlhou, děsivými představami, ale hlavně nekonečně pochmurnou a neklidnou atmosférou. Démoni vylézají z hrobů! Disonantní black death metalový opus, soundtrack k apokalypse!


Asphyx says:

Blood, slowly oozing out. It's a dark red color, and something is different, wrong. A fading sight, unpleasant, angry and painful. How do beasts actually die? Do they realize their sins and want to be forgiven? Or do they smile and their souls burn in hell? I've been looking for answers to these questions all my life. I've been listening to extreme music, reading books, and I'm still not at the finish line. What happens when we all die? When will the apocalypse happen? 

So many questions, so much longing and passion. The new ALTARAGE from Spain are here to crush such thoughts in our heads. And once again they do it with stinking, elusive death metal that is full of evil, filth and twisted thoughts. For some, chaos and death, for others, music that they can't exist without.


I've been following the evolution of this pack since their early days and the journey they've taken is truly fascinating. Every new album is a little bit different, different. The speed, the frenzy, the passion, the desire to destroy, you'll find it all here in spades. Avant-garde, dissonant elements, passages that will make your brain fall out of your head. It's music from another dimension, from terrifying nightmares. Often challenging and constantly pushing forward. It's not easy to accept, it's not at all easy to absorb and understand. So even the new album will be most appreciated by those who like to think, have different ideas and let it affect them like horror movies. Fans of PORTAL, ULCERATE, DEATHSPELL OMEGA, for example, know what I'm writing about. They will be excited and will worship and pray to the new album "Worst Case Scenario". Others will run away because the new album will be too violent for them. It takes time and patience, although it's clear that we're all different and a lot of us won't find our way to this madness. Personally, I have to be in the mood for blasphemy in the style of the current ALTARAGE. Preferably after an expressive experience. Like watching an artery being slashed by a damned man, like I described in the opening of today's review. It takes a quiet, dark and cold room and only after a long time will the mutual transmission occur. At least that's how I had it set up. After all, everyone's view of music is subjective. Mine is shrouded in an impenetrable fog, terrifying imagery, but most of all an endlessly gloomy and restless atmosphere. Demons are coming out of their graves! A dissonant black death metal opus, the soundtrack to the apocalypse!


about ALTARAGE on DEADLY STORM ZINE:



Tracklist:
01. Enigma Signals 
02. Case Full Of Putrid Stars 
03. Cataract 
04. ØWork 
05. Gift Of Awakening 
06. Verdict 
07. The Rigid Subject 
08. Exhaust



Share this games :

TWITTER