DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 5. ledna 2024

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - HERETIQUE - Bestias Hominum (2023)

Recenze/review - HERETIQUE - Bestias Hominum (2023)


HERETIQUE - Bestias Hominum
CD 2023, Iron, Blood and Death Corporation

for english please scroll down

Už jako dítě býval neklidný. Působilo to mile. Měl totiž úsměv, kterému nešlo odolat. Pomalu rostl a neustále posouval hranice. Víc bolesti, víc utrpení, víc adrenalinu. Mrtvá zvířata kolem jeho domu, stále jej měli všichni rádi. První láska, první smrt, první zabití. Teď už mu nikdo nevěřil. Navždy propadl peklu. V očích měl nenávist a nezbývalo mu nic jiného, než se stát knězem. Stačilo několik modliteb a všichni mu znovu naslouchali. Myslíte si, že je to jenom výplod mé fantazie? Myslíte si, že je tenhle příběh smyšlený? Ne, není, četl jsem o něm ve starých spisech. Poslouchal jsem u toho novou desku polských HERETIQUE a viděl kolem sebe nemrtvé.

Třetí dlouhohrající album kapely, která hraje velmi poctivě, reálně, uvěřitelně. Skladby smrdí sírou a když budete poslouchat pozorně, zjistíte, že je svět hodně černé místo k žití. Jakoby při téhle hudbě ožívaly ty nejtemnější a nejšílenější lidské myšlenky. Plamen byl opět zapálen!


Základem je starodávná blasfemie, která je velmi zkušeně a zručně podpořena death, black i thrash metalem. Poláci jsou ve svých nápadech velmi emotivní, povedlo se jim do skladeb doslova narvat velké množství černé energie. Není to ale jenom velké množství nápadů, které zaujmou. Líbí se mi i zvuk, obal, celkové provedení a produkce. Je slyšet, že pánové jsou nejen velmi dobří muzikanti, ale že u skládání nových songů přemýšleli. Jednotlivé pasáže na sebe různě navazují, jsou svým způsobem i lehce progresivní, různě gradují, žhnou a pálí. Jsou propojené jako prašivá pavučina děsivých snů. Pokud máte rádi opravdový, syrový a prašivý extrémní metal, tak jste určitě někdy navštívili nějaký rituál smrti. Představte si studený kostel plný lží a falešných úsměvů. Pokud si někoho zabil, tak neshoříš v pekle, ale stačí několik modliteb. Naopak! Měl bys být do smrti zavřený v plesnivé kobce a tvoje tělo by mělo postupně shnít zaživa. A z reproduktorů by ti měli každý den pouštět "Bestias Hominum". Tohle je totiž hudba pro všechny prokleté, pro bastardy, kteří jsou spíše šelmami, než lidmi. Každá víra je slepá, nevěř falešným slibům, ani krásnému nebi. Existuje jenom hnus, špína a utrpení. Alespoň to tak při poslechu téhle nahrávky vypadá. Polákům se povedlo namíchat hodně jedovatý koktejl. Je v něm všechno potřebné pro záhrobní mši, pro to, aby se brána do Hádovy říše znovu otevřela. V kotlích se vaří olej a já se kývám spokojeně do rytmu. Jakoby při téhle hudbě ožívaly ty nejtemnější a nejšílenější lidské myšlenky. HERETIQUE vás přikovají na zeď! Plamen byl opět zapálen! Blasfemický, nenávistný black/thrash death metal!


Asphyx says:

Even as a child, he used to be restless. It was nice. He had a smile that was irresistible. Slowly he grew and kept pushing the boundaries. More pain, more suffering, more adrenaline. The dead animals around his house, they all still loved him. First love, first death, first kill. No one believed him now. He'd gone to hell forever. There was hate in his eyes and he had no choice but to become a priest. All it took was a few prayers and everyone listened to him again. You think this is just a figment of my imagination? Do you think this story is made up? No, it's not, I've read about it in old writings. I was listening to the new Polish HERETIQUE album and I saw the undead around me.

The third full-length album of a band that plays very honest, real, believable. The songs reek of sulphur and if you listen carefully, you will find that the world is a very black place to live in. It's like the darkest and craziest human thoughts come to life with this music. The flame has been rekindled!



The basis is ancient blasphemy, which is very skilfully and expertly supported by death, black and thrash metal. The Poles are very emotional in their ideas, they manage to literally cram a lot of black energy into their songs. But it's not just the sheer amount of ideas that impress. I also like the sound, the packaging, the overall execution and the production. You can hear that the gentlemen are not only very good musicians, but that they put a lot of thought into writing the new songs. The individual passages build on each other in different ways, are in a way also slightly progressive, graduate in different ways, and burn. They are connected like a dusty web of terrifying dreams. If you like real, raw and dusty extreme metal, you've definitely visited a death ritual at some point. Imagine a cold church full of lies and fake smiles. If you kill someone, you won't burn in hell, but a few prayers will do. On the contrary! You should be locked up in a moldy dungeon for the rest of your life and your body should gradually rot alive. And "Bestias Hominum" should be blasted over the loudspeakers every day. This is music for the damned, for bastards who are more beasts than men. All faith is blind, don't believe in false promises or beautiful skies. There's only filth, filth and misery. At least, that's what it sounds like when you listen to this recording. The Poles have managed to mix a very poisonous cocktail. It's got everything you need for an afterlife mass, for the gates to Hades to open again. The oil is boiling in the cauldrons and I sway contentedly to the rhythm. It's as if the darkest and craziest of human thoughts come alive to this music. HERETIQUE will nail you to the wall! The flame has been rekindled! Blasphemous, hateful black/thrash death metal!


Tracklist:
01. Flames Ov Destiny 
02. Masto-Driver 
03. Frau Quandt 
04. Drowning 
05. Alconecrobarber 
06. Lord Of The Flies 
07. Sister Bernadette 
08. Brother Dariu 
09. Luna Ov Blood 
10. Jan Paweł Diabeł (Juan Pablo El Diablo)



Share this games :

TWITTER