DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 27. dubna 2024

Home » , , , , » Recenze/review - CAUSTIC PHLEGM - Putrefying Flesh (2024)

Recenze/review - CAUSTIC PHLEGM - Putrefying Flesh (2024)


CAUSTIC PHLEGM - Putrefying Flesh
vinyl 2024, Hells Headbangers

for english please scroll down

Na další tělo mě upozornilo hejno much, které se jako nějaké zlé, černé svědomí vznášelo kolem. Stromy ohnuté až k zemi, jakoby chránily děsivý čin, který zde byl spáchán. Mrtvolný puch přilákal i zvědavé krkavce. Tentokrát ale nebude mršina jejich. Dívám se do její tváře a přemýšlím, kdo mohl udělat něco tak zlého. Její výraz se šílený. Z úst jí vylézají červi. Kolik takových svědectví ještě tyhle močály vydají?

Demonahrávka "Putrefying Flesh" z roku 2022 byla již vydána na všech možných nosičích. Chyběl jenom vinyl. Fanoušci se mohou těšit, Hells Headbangers se toho ujali a vy si tak můžete vychutnat morbidní, plesnivý death metal, který musel být nahráván v nekonečných močálech smrti. Budete pohřbeni zaživa!


Jediným členem kapely, který je podepsán pod všemi nástroji i vokálem je Evan (Evangelos Vasilakos) z Velké Británie. Hudba na této desce je ovlivněna jak švédským vichrem, tak americkými katakombami. Občas je možné zaslechnout i finské pohřbívání. To jsou samozřejmě jenom dojmy a připodobnění. Jinak se jedná o nahrávku, která smrdí sírou, je opatřena tradičním "bzučivým" zvukem, krásným morbidním černobílým obalem. Zkrátka a dobře, pokud jste jako já již od devadesátých let minulého století prokleti tímto stylem, budete nadšeni. Skladby jsou totiž velmi dobře napsány. Pomalu se vám dostanou, jako nějaký cizopasník, do hlavy. Začnete pomalu hnít a vaše kroky povedou každou noc na nejbližší hřbitov. CAUSTIC PHLEGM exhumují tradiční, klasické postupy a dělají to velmi dobře. Nikde nic nepřebývá, nikde nic nechybí. Kosti jsou lámány s velkým tlakem a černou energií. Pokaždé, když otevřu podobnou rakev, jsem zvědavý, v jakém stádiu rozkladu je tělo uvnitř. Tentokrát muselo být opravdu obětí něčeho zlého, děsivého, co není rozhodně z našeho světa. Evan není jen zručný řemeslník, ale povedlo se mu dostat do jednotlivých motivů i velmi morbidní atmosféru. Zavřete spolu s ním bránu do podsvětí a budete se toulat nekonečnými chodbami Hádovy říše. Překročíte řeku Styx, abyste nakonec za zvuků téhle desky zemřeli ve smradlavých močálech. Na vaše tělo mě upozornilo hejno much, které se jako nějaké zlé, černé svědomí vznášelo kolem. Stromy ohnuté až k zemi, jakoby chránily děsivý čin, který zde byl spáchán. Mrtvolný puch přilákal i zvědavé krkavce. Mrtvolně zapáchající, plesnivý death metal, který vás převede na druhý břeh! Hniloba, špína, prokletí!


Asphyx says:

I was alerted to another body by a swarm of flies hovering around like some evil, black conscience. Trees bent to the ground, as if to protect the horrible deed that had been done here. The dead stench attracted even the curious ravens. But this time the carrion would not be theirs. I look into her face and wonder who could have done something so evil. Her expression has gone mad. Worms are coming out of her mouth. How many more such testimonies will these swamps bear?

The 2022 demo "Putrefying Flesh" has already been released on every possible medium. The only thing missing was the vinyl. Fans can rejoice, Hells Headbangers have taken over and you can enjoy the morbid, moldy death metal that must have been recorded in the endless swamps of death. You will be buried alive!


The only member of the band who is signed on all instruments and vocals is Evan (Evangelos Vasilakos) from the UK. The music on this record is influenced by both the Swedish whirlwind and the American catacombs. Occasionally, Finnish burial can be heard. Of course, these are just impressions and similes. Otherwise, this is a record that reeks of sulphur, with the traditional "buzzing" sound, and a beautiful morbid black and white cover. In short, if like me you've been cursed with this style since the 1990s, you'll be delighted. The songs are in fact very well written. They slowly get into your head, like an alien, like a stranger. You'll start to rot slowly, and your steps will lead you to the nearest cemetery every night. CAUSTIC PHLEGM exhume traditional, classical methods and do it very well. Nothing is missing, nothing is missing. Bones are broken with great pressure and black energy. Every time I open a coffin like this, I wonder what stage of decomposition the body inside is in. This time it must have really been the victim of something evil, horrific, that is definitely not of our world. Evan is not only a skilled craftsman, but he manages to get a very morbid atmosphere into each motif. Close the gate to the underworld with him and you will wander the endless corridors of Hades' realm. You'll cross the River Styx to eventually die in the stinking swamps to the sounds of this record. Your body was brought to my attention by a swarm of flies that hovered around like some evil, black conscience. Trees bent to the ground as if to protect the horrible deed that had been done here. The dead stench attracted even the curious ravens. Dead smelling, musty death metal that will take you to the other side! Rotten, filthy, cursed!


Tracklist:
01. Septic Stomp 
02. Putrefying Flesh 
03. Retch Of Death 
04. Necroyal Fluids (Bonus Track)

band:
Evan - Vocals, Guitars, Bass, Programming



Share this games :

TWITTER