DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 27. dubna 2024

Home » , , , , , » Recenze/review - FLUIDS - Reduced Capabilities (2024)

Recenze/review - FLUIDS - Reduced Capabilities (2024)


FLUIDS - Reduced Capabilities
CD 2024, Hells Headbangers Records

for english please scroll down

Netušil jsem, že když otevřu dveře do sklepa, že poznám, jak vypadá opravdové peklo. Ne, žádné plameny, ani vařící se kotle s hříšníky. Spravedlnost neexistuje. Jenom bolest a utrpení. Zavřeni v klecích, trpěli dlouhé roky. Znásilnění těla i duše. Musel jsem jít ven a vyzvracet se. Čeho všeho je ještě schopen člověk? Vrátil jsem se a tentokrát jsem vzal spravedlnost do svých rukou. Pustil jsem mu přímo do ksichtu novou desku FLUIDS z Arizony.

Kapela se toulá po pitevnách od roku 2018. Postupně si získala v katakombách respekt. Když jsem četl ve zprávách příběh z úvodu dnešního článku, ihned jsem si musel jejich novou desku "Reduced Capabilities" pustit. Vyčistila mi hlavu kyselinou, srovnala moje myšlenky. A potom se přenesla i do mých snů. Tohle je opravdová goregrindová a brutal death metalová noční můra!


Tahle hudba je ze své podstaty hnusná a ošklivá. Jakoby kapela vzala ty nejšílenější lidské myšlenky a exhumovala je. Vytaženy na povrchu se potom otiskly do jednotlivých skladeb. Je to samozřejmě extrém, který některé jedince vyděsí k smrti. Jenže přátelé, už jste někdy viděli večerní zprávy? V nich někdy bývají ještě horší věci. FLUIDS na to jdou opravdově, jejich příběhy připomínají staré poctivé hororové filmy. Poslouchat novou desku je jako se koupat ve vaně plné krve. Líbí se mi způsob, jakým kapela skládá, jak přistupuje ke své morbidní práci. Vše je neskutečně syrové, drsné, maniakální. Špína, kterou můžete nalézt jen na jatkách. Také cítíte tu bolest, otištěnou do stěn? Jsou to ozvěny, všechno zlé se jednou vrátí. Atmosféra, ano, to je to, oč tu běží. Když to vezmu kolem a kolem, tak jsem si sedl, zapnul play a od té doby se k této desce rád a často vracím. Má v sobě něco děsivého, něco tajemného, co mě stále láká. Jako rozhovory se sériovými vrahy, jestli mi rozumíte. Ve skladbách je obsaženo něco zvráceného, co se velmi těžko vysvětluje. Lepší je poslouchat, přidávat hlasitost a potom si uděláte názor sami. "Reduced Capabilities" je albem pro všechny opravdové řezníky, pro fanoušky temných zákoutí. Pochválit musím i formální stránku. Obal i zvuk jsou stylové, uvěřitelné. Pokaždé, když potkám nebo čtu o něčem zlém, začne se mi vařit krev v žilách. Kroutím nevěřícně hlavou nad rozhodnutím soudů a mírnými tresty. Jakoby oběti nikoho nezajímaly. Vždycky si představuji, že bych toho hajzla zavřel do klece a pouštěl mu stále dokola nějakou surovou muziku. Dokud by mu nepraskly uši a nezačala z nich téct krev. Tohle album je k tomu doslova předurčeno. Netušil jsem, že když otevřu dveře do sklepa, že poznám, jak vypadá opravdové peklo. Jenže ono opravdu existuje. Je v každém z nás. Surový, drsný, mokvající goregrind smíchaný s brutálním death metalem a zvráceností! Čerstvě proříznutý vřed!


Asphyx says:

I had no idea that when I opened the basement door I would know what real hell looked like. No, no flames, no boiling cauldrons of sinners. There is no justice. Only pain and suffering. Locked in cages, they suffered for years. Rape of body and soul. I had to go out and throw up. What else is man capable of? I came back and this time I took justice into my own hands. I dropped the new FLUIDS record from Arizona right in his face.

The band has been roaming the autopsy rooms since 2018, gradually gaining respect in the catacombs. When I read the news story at the top of today's article, I immediately had to put their new record "Reduced Capabilities" on. It cleared my head of acid, straightened my thoughts. And then it spilled over into my dreams. This is a real goregrind and brutal death metal nightmare!


This music is inherently nasty and ugly. It's like the band took the craziest human thoughts and exhumed them. They're brought to the surface and then imprinted on the individual songs. It is, of course, an extreme that scares the hell out of some individuals. But friends, have you ever seen the evening news? They sometimes have even worse things on them. FLUIDS get real about it, their stories are reminiscent of honest old horror movies. Listening to the new album is like taking a bath in a tub of blood. I like the way the band composes, the way they approach their morbid work. Everything is incredibly raw, gritty, manic. The kind of filth you can only find in a slaughterhouse. Do you feel the pain imprinted on the walls too? They're echoes, everything bad comes back one day. Atmosphere, yes, that's what it's all about. Taking it round and round, I sat down, put it on play and I've been coming back to this record happily and often ever since. It has something eerie, something mysterious about it that still draws me in. Like interviews with serial killers, if you know what I mean. There is something perverse in the songs that is very hard to explain. Better to listen, turn up the volume and then make up your own mind. "Reduced Capabilities" is an album for all true butchers, for fans of dark corners. I must also praise the formal side. The cover and the sound are stylish, believable. Every time I meet or read about something bad, it makes my blood boil. I shake my head in disbelief at the courts' decisions and light sentences. It's like nobody cares about the victims. I always imagine putting the bastard in a cage and playing some crude music over and over again. Until his ears burst and started bleeding. This album is literally destined to do that. I didn't know when I opened the basement door that I'd know what hell was really like. But it does exist. It's in all of us. Raw, gritty, pissing goregrind mixed with brutal death metal and depravity! A freshly cut ulcer!


tracklist:
01. Poached 
02. Marrow 
03. Grifted 
04. Rendered (Gastronomically) 
05. Measured Antipathy 
06. Generational Taint 
07. Soot 08. Devalued 
09. Reduced Capabilities 
10. Parted 
11. Unresponsive 
12. God Moving Over The Face Of The Waters

band:
Walter - HaleDrums Synthesizers, Programming
Jan Grotle - Guitars, Bass
Share this games :

TWITTER