DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 22. dubna 2024

Home » , , , , » Recenze/review - WINGLESS - Ascension (2024)

Recenze/review - WINGLESS - Ascension (2024)


WINGLESS - Ascension
CD 2024, Selfmadegod Records

for english please scroll down

Vzduch je těžký a nebe černé. Nevím, co se stalo, ale v ulicích je prázdno. Mám pocit, že jsem se probudil do světa, ve kterém je všechno mrtvé. Poslouchám nové album polských doom death metalistů WINGLESS a nasávám pach smrti. Začalo to před několika lety, bylo jen otázkou času, než jsme se zničili. Nemohla za to žádná choroba, žádný výbuch. Deprese se začaly plížit myšlenkami jako jedovatí hadi. Rád jsem se díval do tmy a měl strach. Spousta mých přátel začala mít divné myšlenky. Nic neříkali, jenom se dívali do obrazovek. Potom jim začaly pukat hlavy tlakem. Přežili jen ti, co poslouchali kapely,  jako jsou tihle tmáři.

Líbí se mi způsob, jakým kapela přistupuje ke své morbidní práci. Jsou opravdoví, uvěřitelní a divocí. Jako staří démoni, kteří přišli ze záhrobí, aby se pomstili za všechno zlo, co jsme jim my lidé, způsobili. Skvěle napsané skladby, prašivý zvuk, spousta nápadů, vše sedí perfektně na svých místech. Jako starý metalový pes jsem velmi spokojený. 


V kapele působí zkušení muzikanti, kteří přesně ví, co a jak chtějí hrát. Základem jsou silné melodie, motivy, které vás opravdu přenesou do světa po apokalypse. Budete rozsekáni do krve. Seděl jsem ve svém pokoji a neustále přidával hlasitost. Díval jsem se do tmy a nasával morbidní atmosféru. Pokud se vám líbí kapely jako PARADISE LOST, MORBID ANGEL, DEATH, IMMOLATION, INCANTATION, OCTOBER TIDE, SOULMASS, budete určitě spokojeni. Songy v sobě mají velkou sílu. Kapela musela nahrávat hluboko v podzemí, v nekonečných chodbách Hádovy říše. Pánové sice hrají postaru, klasicky a tradičně, ale zároveň je jejich hudba zajímavá a má v sobě spoustu momentů,  které se mi doslova zadřely pod kůži. Poláci opět otevřeli Pandořinu skříňku, ve které jsou uloženy pradávné choroby. Lidé nepotřebují zásah vyšší moci, aby se zničili, vystačíme si opravdu sami. Než se tak ale stane, budu nahrávky jako "Ascension" rád a často poslouchat. Budu se k nim vracet, protože v sobě mají velkou sílu, protože mě dokáží přikovat na zeď. Kdo jste bez viny, hoďte kamenem. Poslední roky si říkám, že už bez podobných nahrávek nedokážu žít. Dodávají mi energii, pomáhají mi, abych v dnešním světě vůbec přežil. Neznám nic lepšího, než se zavřít do svého pokoje, postupně přidávat hlasitost a počkat, než začnou být ulice zase prázdné. Myslím si, že už nastal čas. Beru do rukou kladivo zavírám se v márnici. Nové album je mi velmi dobrou kulisou k drcení prašivých kostí. Opravdu se povedlo. To vám podepisuji vlastní krví. Buďte silní! Mokvající, temný doom death metal s morbidní atmosférou! Vzduch je těžký a nebe černé!


Asphyx says:

The air is heavy and the sky is black. I don't know what happened, but the streets are empty. I feel like I've woken up to a world where everything is dead. I'm listening to the new album by Polish doom death metallers WINGLESS and I'm breathing in the smell of death. It started a few years ago, it was only a matter of time before we destroyed ourselves. No disease, no explosion. Depression began to creep through our minds like poisonous snakes. I liked to stare into the darkness and be afraid. A lot of my friends started having weird thoughts. They weren't saying anything, just looking at the screens. Then their heads started to explode from the pressure. The only survivors were the ones who listened to bands like these darkies.

I like the way the band approaches their morbid work. They're real, believable and wild. Like old demons who have come from beyond the grave to take revenge for all the evil we humans have done to them. Great songwriting, dusty sound, lots of ideas, everything fits perfectly in place. As an old metal dog, I'm very satisfied.

The band has experienced musicians who know exactly what and how they want to play. The basis is strong melodies, themes that really transport you to the world after the apocalypse. You will be cut to the bone. I sat in my room and kept turning up the volume. I looked out into the darkness and soaked up the morbid atmosphere. If you like bands like PARADISE LOST, MORBID ANGEL, DEATH, IMMOLATION, INCANTATION, OCTOBER TIDE, SOULMASS, you will be satisfied. The songs have a lot of power in them. The band must have recorded deep underground, in the endless corridors of Hades. Although the gentlemen play old-fashioned, classical and traditional, their music is interesting and has many moments that literally got under my skin. The Poles have once again opened Pandora's box, where ancient diseases are stored. Humans don't need the intervention of a higher power to destroy themselves, we can really make do on our own. Until that happens, though, I'll be listening to records like "Ascension" happily and often. I'll keep coming back to them because they have a lot of power in them, because they can drive me up the wall. Those of you who are blameless, cast a stone. I've been telling myself for the last few years that I can't live without records like this anymore. They give me energy, they help me to survive in today's world. I know nothing better than to lock myself in my room, turn up the volume gradually and wait until the streets are empty again. I think the time has come. I take the hammer in my hand and lock myself in the morgue. The new album is a very good backdrop for me to crush my mangy bones. It's a real success. I'm signing this in my own blood. Be strong! Wetting, dark doom death metal with morbid atmosphere! The air is heavy and the sky is black!


Recenze/review - WINGLESS - Nonconform (2021):


--TRACKLISTING--
1. The Ascension (after the Light)
2. Majesty
3. The Soul Raiser
4. From There It's Always Dark
5. Stronger than Death
6. As Long As Others Die
7. Only the Graves Will Remain
8. Empty Eyes / There Is No Soul
9. Into the Unknown

--LINEUP--
Grzegorz Luzar - guitars, bass
Michał "Xaay" Loranc - vocals
Piotr Wójcik – drums



Share this games :

TWITTER