DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 8. října 2021

Recenze/review - WINGLESS - Nonconform (2021)


WINGLESS - Nonconform
CD 2021, Selfmadegod Records

for english please scroll down

Vždycky jsem si myslel, že můj sen o podzemním chrámu je jen v mých představách. Probuzen uprostřed noci jsem stále dokola sestupoval do hlubokého podzemí. Po stěnách stékala špinavá voda a na náhrobcích jste se mohli dočíst jména slavných death a doom metalových kapel z osmdesátých a devadesátých let. Potkávám postavy bez tváří, možná jsou to duše zemřelých. 

Chorály smrti znějí pokaždé trošku jinak, ale vždy v sobě mají velkou spoustu černé energie a bolesti. Stejně jako letošní album "Nonconform" polských tmářů WINGLESS. Ne, teď už to vím, nebyl to žádný sen, ani představa, ale příprava na setkání s touto nahrávkou. Je totiž plná emocí, vášně i negativity.


Potkal jsem na svých cestách podobné lebky, jako ty na parádním obalu od Rafala Wechterowicze. Mohl by být klidně vytesán před vstupní bránou do podzemí. Mramorové stěny zaručují skvělou akustiku. Užívám si hudbu, inspirovanou starými PARADISE LOST, MORBID ANGEL, DEATH, IMMOLATION, INCANTATION. V téhle společnosti se cítím vždy dobře. Poláci navíc přidali kus sebe samých. Bez toho by to samozřejmě nešlo. WINGLESS mají velký cit pro záhrobní melodie, pro nálady poznamenané krutou smrtí. Možná dopředu nevíme, jak zemřeme, ale kapely jako tato nám rozhodně dávají velmi dobrou nápovědu. Kombinace hrubých, surových pasáží a studeného doom metalu my dělala vždy dobře na mé černé duši. Když je přidán skvělý zvuk (Dominik Burzym at Studio67), těším se pak na každý další tón, na nový zářez do kůže. Dávno už vím, že někteří lidé mají srdce tvrdé jako kámen, dávno už vím, kdo je prokletý. Budou pochování za hřbitovní zdí a hrát jim k tomu bude deska "Nonconform". Slyšte ozvěny ze záhrobí, z temných a ošklivých koutů Hádovy říše. Myslím si, že nahrávka se opravdu povedla po všech stránkách. Temná death doom metalová panychida!


sumarizace:

Doom/death metal neumím vnímat stylem, že bych nad nahrávkou přemýšlel a hledal slabá místa. Spíše se nechávám ovlivnit celkovou atmosférou, jsem jako surfař, který za tichého odpoledne létá na vrcholcích krvavých vln přílivu. WINGLESS pro mě letos splňují vše, co mám na tomto druhu soužení rád. Jsou opravdoví, uvěřitelní, dokáží mě vtáhnout do svých smutných příběhů. Líbí se mi zvuk i obal, dráp do mého srdce je zaseknutý pevně a silně. Emoce, síla a studená energie - to je oč tu běží. Až jednou budeš na úplném dně, tak neber do rukou ostré předměty, ani nepřemýšlej nad svým koncem. Život je krásný, i když za nic nestojí. Aplikuj si do hlavy novinku "Nonconform" a uvidíš, že klasický death doom metal v tomto provedení ti dodá sílu. Položíš květiny na svůj vlastní hrob, uspořádáš smuteční hostinu, ale budeš žít! Pokud bych měl definovat krásu ledového temného okamžiku, volil bych letos novinku WINGLESS. Temná death doom metalová panychida!

pro fanoušky: PARADISE LOST, MORBID ANGEL, DEATH, IMMOLATION, INCANTATION


Asphyx says:

Doom/death metal I cannot perceive the style that I was thinking over the record and looking for weaknesses. Rather, I let myself be influenced by the overall atmosphere, I am like a surfer who, on a quiet afternoon, flies at the summits of bloody tidal waves. WINGLESS for me this year makes everything I like about this kind of tribulation. They are real, believable, they can pull me into their sad stories. I like the sound and the cover, the claw in my heart is jammed firmly and strongly. Emotions, strength and cold energy - that's what's going on here. Once you are on the bottom, do not put sharp objects in your hands, do not even think over your end. Life is beautiful, even if it is not worth for it. Apply to your head to the new album "Nonconform", and you'll see that the classic death doom metal in this version gives you strength. You put flowers on your own grave, arrange a funeral feast, but you will live! If I should to define the beauty dark of the icy moment, I would vote for WINGLESS this year. Dark death doom metal panychida!

for fans: PARADISE LOST, MORBID ANGEL, DEATH, IMMOLATION, INCANTATION



Tracklist:
01. Imperceptible
02. Separated From All Life
03. Contemp And Defiance
04. Sadness Filled With Silence
05. Nyctophilia
06. Constellations
07. Drowning In Sadness
08. Wingless
09. When You're Short Of Tears



Share this games :

TWITTER