DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 20. května 2024

Home » , , , , » Recenze/review - INHUMAN - Prerogative of the Unborn (2024)

Recenze/review - INHUMAN - Prerogative of the Unborn (2024)


INHUMAN - Prerogative of the Unborn
CD 2024, GrimmDistribution

for english please scroll down

Nejdříve nastala tma. Absolutní tma. Lidé zalezli do děr a děsili se každého zvuku. Potom to přišlo. Ulicemi se začaly toulat příšery, které každého na potkání roztrhaly na malé kousky. Po stěnách tekla krev. Děs a hrůza. Neznaly žádné slitování. Byly nekompromisní. Všichni jsme si mysleli, jak jsme chytří, jak opět přežijeme. Jenže opak je pravdou. Náš rod je dávno odsouzený k zániku. Neobstáli jsme. Jsme příliš zlí. Vědí to tajemné bytosti z vesmíru, ví to i brutální death metalová kapela z Kostariky.

O INHUMAN jsme již na našich stránkách několikrát psal. Máme i rozhovor. Všechny články jsou odkazovány pod dnešní recenzí. Pánové letos pokračují ve své morbidní práci. Ostré riffy se vám opět zadřou hluboko pod kůži a budete se cítit jako oběti z dnešního úvodu. Temnota se zde potkává se strojovou přesností. Apokalypsa začala!


Vždycky se mi líbil rukopis kapely, způsob, jakým přistupují k muzice jako k takové. Pečlivě vystavěné pasáže jsou obaleny v temné a antihumánní atmosféře. Vše působí velmi chladně, odtažitě. Zároveň, a to se mi líbí asi nejvíc, jednotlivé skladby uvnitř žhnou a pálí. Technický death metal je velmi těžká disciplína. Mám raději, když z nahrávky cítím určitou živočišnost, když vím, že hudbu skládali lidé a ne stroje. Nelíbí se mi plastová produkce. INHUMAN tohle všechno vědí a opět se mi trefili přesně do vkusu. Postupně se vyvíjejí, jsou čím dál tím víc ostřejší a divočejší. Povedl se  zvuk i obal (Phlegeton). Vše je jak se patří syrové, drsné, maniakální. Nezapomíná se ani na melodie. Dnes ráno cestou do práce jsem viděl bouračku. Lidé uvnitř naříkali a hasiči je museli vystříhat ven. Poslouchal jsem u toho "Prerogative of the Unborn" a představoval si, jaké to jednou bude, až nás přiletí zničit bytosti z vesmíru. Pršelo a po zemi stékala krev. Jste fanoušci třeba takových SUFFOCATION, CANNIBAL CORPSE, DEICIDE, NAPALM DEATH, DYING FETUS, MALEVOLENT CREATION, VITAL REMIANS? Potom jste zde správně. Tohle je totální invaze, po které zůstává jenom spálená země. K dokonalosti vybroušený, stylový drahokam, který se bude líbit každému, kdo má tuhle odrůdu smrtícího kovu rád. S čistým svědomím se přidávám na stranu těch, kteří budou i v budoucnu tohle album uctívat. Je totiž vynikající po všech stránkách. Jedná se o absolutní masakr, o hudbu, která vás spálí na popel. Nejdříve nastala tma. Absolutní tma. Lidé zalezli do děr a děsili se každého zvuku. Potom to přišlo. Ulicemi se začaly toulat příšery, které každého na potkání roztrhaly na malé kousky. Po stěnách tekla krev. Děs a hrůza. Temný, surový, zničující technický death metal! K dokonalosti seřízený stroj na zabíjení!


Asphyx says:

First it was dark. Absolute darkness. People crawled into holes and were terrified of every sound. Then it came. Monsters began to roam the streets, tearing everyone they met to pieces. Blood ran down the walls. Terror and horror. They knew no mercy. They were uncompromising. We all thought how clever we were, how we'd survive again. But the opposite was true. Our clan is long since doomed. We have not survived. We're too evil. Mysterious beings from outer space know it, and so does a brutal death metal band from Costa Rica.

We have written about INHUMAN several times on our website. We also have an interview. All articles are linked below today's review. The gentlemen continue their morbid work this year. The sharp riffs will once again dig deep under your skin and make you feel like the victims from today's introduction. Darkness meets machine-like precision here. The apocalypse has begun!


I've always liked the band's handwriting, the way they approach music as such. Carefully constructed passages are wrapped in a dark and anti-human atmosphere. Everything feels very cold, distant. At the same time, and this is probably what I like the most, the individual tracks burn and glow inside. Technical death metal is a very difficult discipline. I prefer when I feel a certain animality from a record, when I know that the music was composed by humans and not machines. I don't like plastic production. INHUMAN know all this and once again they hit exactly my taste. They are gradually evolving, getting sharper and wilder. The sound and the cover art (Phlegeton) are great. Everything is raw, rough, manic. Not forgetting the melodies. I saw a car crash on my way to work this morning. People inside were wailing and the firemen had to cut them out. I listened to "Prerogative of the Unborn" and imagined what it would be like one day when beings from outer space came to destroy us. It was raining and blood was running on the ground. Are you fans of SUFFOCATION, CANNIBAL CORPSE, DEICIDE, NAPALM DEATH, DYING FETUS, MALEVOLENT CREATION, VITAL REMIANS? Then you have come to the right place. This is a total invasion that leaves nothing but scorched earth. A polished to perfection, stylish gem that will appeal to anyone who likes this variety of deadly metal. In good conscience, I side with those who will continue to worship this album in the future. For it is excellent in every respect. This is absolute carnage, music that will burn you to ashes. First there was darkness. Absolute darkness. People crawled into holes and were terrified of every sound. Then it came. Monsters began to roam the streets, tearing everyone they met to pieces. Blood ran down the walls. Terror and horror. Dark, brutal, devastating technical death metal! A killing machine tuned to perfection!



about INHUMAN on DEADLY STORM ZINE:






Tracklist:
01. Columbarium 
02. Prerogative Of The Unborn 
03. In The Name Of The Father 
04. Poetry Of A Decaying Soul 
05. Dreadful Existence 
06. Worthless Skin 
07. Deathless Crave 
08. I'm Staying Inside You



Share this games :

TWITTER