DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 31. července 2020

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - POEMA ARCANVS - Stardust Solitude (2020)

Recenze/review - POEMA ARCANVS - Stardust Solitude (2020)



POEMA ARCANVS - Stardust Solitude
CD 2020, Transcending Obscurity Records


for english please scroll down


Každý si s sebou neseme svůj kříž. Pokaždé, když už máme pocit, že bude svět alespoň chvilku krásný, přijde nějaká rána, která nás znovu vyhodí z normálu. Musíme přežít a bojovat, ale někdy je to hodně těžké. Jakoby nám najednou ztěžkly nohy a zpomalily se životní funkce. Chodíme shrbení a místo k nebi hledíme do země. Nepomáhají nám rozmluvy s kamarády, jedinou příležitostí, kdy se můžeme uvolnit, je hudba. Měl bych pro vás jeden velmi dobrý doom/death metal.

POEMA ARCANVS jsou legendární kapela z Chile. Založená v roce 1997. Se spoustou vynikajících alb na kontě a letos s novým počinem, které na mě má ihned od začátku doslova uhrančivé účinky. Najednou je ten můj imaginární kříž lehčí, svět sice temnější, ale příjemnější. Takhle to se mnou umí jen smečky, které mi dokáží předat velké množství emocí. 



Jakoby přede mnou někdo rozbil černé sklo. Vidíš, na několika střepech je ještě tvoje vlastní krev. Na chvilku tě napadne, že by se krásně jedna ostrá hrana vyjímala na tvém zápěstí, ale pak se otřepeš chladem. Ne, dnes ještě ne. Ještě si raději užiji hudbu ve stylu OFFICIUM TRISTE, MY DYING BRIDE, PARADISE LOST, CANDLEMASS, KATATONIA, ANATHEMA, SOLITUDE AETERNUS. POEMA ARCANVS si pohrávají s temnými náladami, jsou jako kapitáni lodi s názvem doom death metal, která je směřována rovnou do záhuby. Na zpěněných vlnách smutných riffů, s naléhavým vokálem, skvělým zvukem, obalem i vším, co patří k dobrému dílu. "Stardust Solitude" mě baví, užívám si jej, je mojí oporou při chladných ránech. Občas i mě nahlodá stereotyp všedních dní a podlehnu šedivým představám. Najednou jsem v mlze a našlapuji do rytmu bicích. Ne, ještě nechci, aby to skončilo, další skladbu prosím. Některé desky bývají spíše o intimní zpovědi, než o obyčejných slovech. POEMA ARCANVS to moc dobře vědí a tak našeptávají. Jsem tomu rád, mám ve sbírce další kousek čistého křišťálu a svět je najednou takový lehčí. Nemám pravdu? 



sumarizace:

Odložte všechny nedůležité věci, odhalte svoji mysl, uklidněte svoje duše. Jsou tady POEMA ARCANVS a jejich nová letošní nové album "Stardust Solitude", plné smutných písní. Klasický doom metal v jejich podání je velmi chladný, smutný a pojednává o posledních věcech člověka. Klasické songy, tradiční studená atmosféra. Nahrávku bych doporučil všem, kteří rádi tráví dlouhé hodiny na hřbitovních cestách. Pečlivě vystavěné skladby pomalu gradují, hlas preluduje jako kněz při poslední modlitbě. Slyším zase zvony! Kdo bude další na řadě? Všichni tam, do země stínů, jednou musíme a POEMA ARCANVS nás na to připraví opravdu velmi dobře. Pokud milujete podzim, sychravé počasí, mráz zalezlý někde v kostech, padající a umírající listí, budete s "Stardust Solitude" trávit určitě dlouhé chvíle. Vítejte na pohřební hostině, podávána bude nová deska POEMA ARCANVS.




Asphyx says:

Put away all your trivial duties, unfold your minds and keep calm your souls. The POEMA ARCANVS is here with its new album "Stardust Solitude", full of sad songs. Classic doom metal in this delivery is very cold, sad and it tells a story about the last things of a man. The classic songs, traditional cold atmosphere. I would suggest this record to people who like to spend long hours on grave trails. These songs are accurately build and they slowly rise, the voice preludize like a priest during the last prayer. I can hear the bells! Who is the next in line? Everyone has to go to the land of shadows someday and the POEMA ARCANVS prepares us very good for it. If you love autumn, rainy weather, cold inside of your bones, falling and dying leaves, you will spend a lot of time with the "Stardust Solitude". Welcome to the funeral dinner where the new album by POEMA ARCANVS is served.


Track listing -
1. Stardust Solitude
2. Orphans
3. Haven
4. The Lighthouse Keeper
5. Straits of Devotion
6. Pilgrim
7. Kingdom of Ruins
8. Brave

Band lineup -
Claudio Carrasco - Vocals
Juan Diaz - Bass Guitar
Igor Leiva - Guitar
Luis Moya - Drums

Share this games :

TWITTER