DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 31. října 2020

Recenze/review - ARROGANZ - Morsus (2020)


ARROGANZ - Morsus
CD 2020, Supreme Chaos Records

for english please scroll down

Tvá víra byla vždy silná a intenzivní. Každý den si se odpoledne vydala do kostela všech svatých, abys poklekla a šeptala tichá slova modlitby. Uklidňovalo tě to, naplňovalo a pohladilo duši. Tedy zdánlivě. Zatím si ještě nenalezla úplný klid, pravou ryzí víru. Až jednoho deštivého dne, když byly mraky nízko a ulice žalovaly špínou, si pochopila svůj omyl. Na světě už dávno zvítězilo zlo. Stačí se rozhlédnout kolem sebe. Nenávist doslova teče z davu. Utíkáš, drásáš si tvář do krve. Cítíš se ponížená. Věřilas celý život lžím. Jediným východiskem je smrt a nebo hudba.

Německé black death metalisty ARROGANZ jsem několikrát viděl naživo. Pokaždé se jednalo o černo černou mši, poznamenanou dlouhými roky rouhání. Skladby měly hlavu a patu, byly dobře napsány. Nikde nic nepřebývalo, ani nechybělo. Jako při obřadu pro vyvolávání temných sil. Letošní novinka "Morsus" je toho jasným důkazem a potvrzením. 


"Morsus" je již pátým dlouhohrajícím albem kapely. Skupiny, která se celou dobu pohybuje ve stínu, nasává temnou atmosféru a chlad, aby je potom přetransformovala do své hudby. V některých momentech na to jdou třeba jako takoví SATYRICON, NECROPHOBIC. ARROGANZ se ale poměrně často vydávají i do klidnějších vod, za které by se nemuseli stydět ani dobří doomaři. Jako celek potom album sedí pevně a kompaktně pohromadě, poslouchá se samo. Není to sice nic objevného, neotáčí se zde dějinami hudby jako takové, ale songy mají sílu, jasný cíl a směr. Podobné desky se musí dávkovat v kuse, nejlépe když jdete cestou z kostela a konečně chápete, že jste věřili jen sladkým slovům bez obsahu. "Morsus" mě zkrátka baví, víc bych vlastně ani psát nemusel. Je podmanivé, svým způsobem magické, snové. Dokáže ale i ostře říznout, zabolet. Přesně takhle si představuji velmi dobrý black death metal. Obestřený temným závojem tmy. Světlo pronikající skrz sklo, které je špinavé jako duše hříšníků, do kostela. Září krutou pravdou. Zlo existuje. Je v každém z nás, stejně jako v této nahrávce. Peklo!


sumarizace:

"Morsus" je albem, na kterém se němečtí black/death metalisté ARROGANZ pokusili překapat zlo. Povedlo se jim to. Novinka je svým způsobem hodně zákeřným albem, které od posluchače vyžaduje pozornost a dlouhý čas, strávený s deskou. Teprve potom, po dlouhé době, vynikne všechna temnota, kterou na CD němečtí nihilisté doslova vysekali. Nahrávka je hodně o špatných pocitech, o nicotě, o prázdnotě. Je opatřena dobrým zvukem, zajímavými nápady a nepropustnou tmou. Zahalte své tváře do kápí a očekávejte příchod samotného Satana. Čas strávený v obrácených modlitbách a pod zapáleným křížem, vám ukrátí právě ARROGANZ. Tohle album hodně bolí. Stačí ho jen pochopit a vstřebat. Nad městem se opět vznáší padlý anděl s hořícími křídly. Za chvilku spadne z nebe a zapálí onen svět. Buďte připraveni a poslouchejte "Morsus"! Black/death metalová deska, která pálí jako oheň.


Asphyx says:

"Morsus" is the album where German black/death metalist ARROGANZ tried to distil the evil itself. They did it. This new album is very cruel album in its own way and it needs an attention from the listener and a lot of time spend with this record. And after this, after spending a lot of time with this album the darkness which this German nihilists cut out will came outside. The record is about bad feelings, nihility and about emptiness. It is full of good sound, interesting ideas and impervious darkness. Cover your faces in capes and wait for the arrival of the Satan itself. ARROGANZ will short the time you spend in turn prayers and below the fired cross. This album hurts so much. You just have to understand and absorb it. Upon the town there is a fallen angel with burning wings. In a minute it will fall from heaven and it will burn the world beyond. Be prepared and listen to the "Morsus"! Black/death metal album which burns like a fire!



TRACKLIST
1. Anodynon (1:19)
2. Morsus (5:26)
3. Pain & Light (2:39)
4. Sleepless Forever (4:11)
5. Dead Man Galaxy (4:31)
6. In$Ide $uicide (3:16)
7. Aurora Arroganz (3:54)
8. Guillotinen (1:53)
9. Sickpeopledie. (1:51)
10. Next Level Satan (2:38)
11. 553 (3:20)
12. Praise Death = Feast Life (5:42)
13. Dealt With The Devil (5:41)

LINE-UP
K - Vocals & Bass
P - Guitars
T - Drums

DISCOGRAPHY
2011 - Dark and Deathless
2013 - Kaos.Kult.Kreation
2014 - Tod & Teufel
2015 - Sermon of Ungodly Dreams Split (SCR)
2017 - Primitiv
2018 - Erzketzer EP (SCR)
2020 - Morsus (SCR)

http://arroganz.info
https://www.facebook.com/arroganzgermany
https://arroganz.bandcamp.com

https://www.instagram.com/arroganz666

https://www.youtube.com/user/ARROGANZ666

https://www.facebook.com/scrmetal
https://scrmetal.de/shop/search/arroganz
Share this games :

TWITTER