DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 7. září 2020

Recenze/review - HORDE CASKET - Melted Together (2020)


HORDE CASKET - Melted Together
CD 2020, Pathologically Explicit Recordings


for english please scroll down


Stačil pohled do očí a hned sahal po noži. Kluk ze dna společnosti se učil krutosti už od malička. Věděl, myslel si, že násilí je jedinou dopovědí na všechno. Několikrát pobodán a dobit do bezvědomí si uvědomil, že už nesmí nikdy prohrát. Klasický příběh o nenávisti a bolesti, dalo by se napsat. Jenže on byl přeci jen jiný. Koupil si domek s hlubokým sklepem. A tam jednoho dne započal svoje dílo. Byl jako hrdina špatného hororu a pozůstalí by dodnes mohli vyprávět o jeho činech.

Vzpomněl jsem si na něj jednak při četbě o jeho životě, ale také při poslechu nové desky brutálních klasiků HORDE CASKET. Pokud máte podobné tradiční shnilé a mokvající záležitosti rádi, tak neváhejte ani chvilku. Tady se hraje a hudebně vraždí právě pro vás.


Když si to vezmu kolem a kolem, tak je "Melted Together" vlastně takovou obyčejnou deskou, kterých jsou všude desítky. Není na ní vlastně nic moc zajímavého a recenze by se dala odbýt několika slovy. Koneckonců, dnes si každý stejně udělá názor nejlépe sám z ukázek někde na internetu. Přesto mě kapela opět zaujala. Možná je to nadšením, takovou tou surovostí a syrovostí, která se v současnosti zase tolik nevidí, nevím. Každopádně, CANNIBAL CORPSE, DEEDS OF FLESH, FLESH CONSUMED, INHERIT DISEASE jsou zde cítit na každém kroku. Nevadí mi to, každý je teď někomu podobný a pořád si raději poslechnu dobře odvedené řemeslo, než tuny rádoby progresivních srandistů, kteří v závěru kopírují, aniž by o tom věděli. HORDE CASKET si aspoň na nic nehrají. Jsou možná chvílemi příliš stereotypní a monotónní, ale když přidáte pořádně volume a dáte si k tomu pár piv, není moc co řešit. A k takovému porcování masa jsou pánové vynikající. Nebo samozřejmě po dobrém hororu, studiu mysli sériových vrahů a jiné zvrácenosti. Fantazii se meze nekladou. Prostě solidní masakr. Nic víc, ale ani nic méně. Dobrá práce.




sumarizace:


"Melted Together" je klasickou odpovědí na styl, který se vyznačuje především brutalitou, rychlostí a šílenstvím. HORDE CASKET se svého úkolu zhostili velmi dobře. Drží se tradice, ničím sice nevybočují, ale určitě se jedná o desku, které u mě nezapadne. Pokud máte rádi třeba CANNIBAL CORPSE, DEEDS OF FLESH, FLESH CONSUMED, INHERIT DISEASE a podobné choré záležitosti, myslím, že byste mohli být spokojeni. Takže přátelé, do rukou všichni sekery, motorové pily, sekáčky na maso a jdeme na to! Tohle album řeže a pálí, jak to umí jen ti nejzkušenější patologové. Brutální death metalové album, u kterého z vás poteče krev! Zabijácká práce!




Asphyx says:



"Melted Together" is a classic response to the style which is characterized mostly by brutality, speed and madness. HORDE CASKET did their job very well. Although they follow traditions and they do not switch out from their path, it is still an album which will be noticeable in my collection. If you for example like the band CANNIBAL CORPSE, DEEDS OF FLESH, FLESH CONSUMED, INHERIT DISEASE and other similar bands, I think you will be satisfied. So friends, take your axes, chainsaws, meat cutters and let´s go! This album cuts and burns, just like the most experienced pathologists can. Brutal death metal album which will make you bleed! Killing job!


tracklist:
01. Melted Together (03:01)
02. Return to the Grave (03:12)
03. Nocturnal Transformation (03:13)
04. Molesting the Rotting (02:42)
05. Disease of the Deceased (03:31)
06. Grotesque Contents (03:47)
07. Oceans of Entrails (02:42)
08. Kidnapped and Dismembered (02:37)

band:
Steve Giddens - Guitars
Justin Perry - Bass
Krzysztof Klingbein - Drums
Kyle Clark - Vocals 






Share this games :

TWITTER