DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 21. listopadu 2020

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - EVILDEAD - United States of Anarchy (2020)

Recenze/review - EVILDEAD - United States of Anarchy (2020)


EVILDEAD - United States of Anarchy
CD 2020, Steamhammer

for english please scroll down

Současná doba je dobou návratů. Aspoň u hudebních kapel tomu tak často je. Mnohdy si jen novou desku poslechnu a odložím ji. Už z ní nic necítím. U thrash metalu to platí dvojnásob. Navíc, kolem se vyrojilo obrovské množství různých kopií, náhražek, často velmi nepovedených replik, které nebývají příliš dobré. Přesto mívají jakýsi úspěch a na znovuzrozených kazetách dělají radost spoustě thrasherů. Návrat EVILDEAD má smysl. Zkrátka a jednoduše má.

Mě jejich novinka fakt baví. Tím bych mohl skončit. Pánové sice nepatřili ani v devadesátých letech ke smečkám, které by kopaly první ligu, ale to se mi na nich právě líbí. Undergroundové vyznění si zachovali i letos a je hrozně příjemné si zavzpomínat. EVILDEAD jsou staří psi, kteří si na nic nehrají. Berte a nechte být. Tady nikdo na nějaké filozofické kecy není zvědavej, tohle je thrash metal, ne krmení pro hipstery.


Že to v současné společnosti stojí za nic víme asi všichni. Nutno si ale uvědomit, že tomu tak bylo vždycky. Sociální témata textů jsou asi všem jasná, ale mě jde hlavně o hudbu. Ta je stará jako džíska u vás ve skříni, kterou už dávno neobléknete. Stylově lze EVILDEAD zařadit vedle SACRED REICH, VIO-LENCE, NUCLEAR ASSAULT, DARK ANGEL, ANTHRAX, FORBIDDEN, TESTAMENT, EXODUS, DEATH ANGEL. Je to prašivej starej dobrej jedovatej thrash metal a jako takovej jej musíte brát. Není nutné přece chtít po starých psech, aby předváděli stylové kotrmelce, stejně by to nikoho nebavilo. Navíc nejsou devadesátá léta, nejsou producenti a vlastně ani fanoušci. Hudbu si rveme do svých uší z mp3 a i když dáváme na odiv své sběratelství, tak nejsme dávno masa lidí, pro které by se chtěly kapely rozkrájet. Buďme rádi za podobné návraty. Album "United States of Anarchy" je deskou na pohodu, tak nějak jsem takový materiál očekával a užívám si jej. Jsem rád za podobné návraty, protože z nich cítím závan starých časů, nostalgii, opravdovost a upřímnost. A to jsou věci, které nejdou ničím (rozumíš ničím!) nahradit. Alespoň tahle to mám položené já a jinak to nebude. Amen. Povedený thrash metal ze staré školy, který vás vrátí po časové ose zpět a jako bonus vám utrhne kebuli!


sumarizace:

Už jste někdy byli na broušení kostí? Ani nemusíte, stačí si několikrát pustit pořádně nahlas novinku "United States of Anarchy" a pocity budete zažívat úplně stejné. EVILDEAD jsou opět jako perfektně seřízený stroj. Se spoustou nápadů, s melodiemi, které se ihned zadřou pod kůži a zůstanou tam navěky. Zvuk opět zabíjí, jedovatě zelený obal je jasným poznávacím znamením skupiny. Řekněte, co si víc vlastně může fanoušek thrash metalu přát? Navíc, pánové mají za ty roky jasně rozpoznatelný rukopis, originální a nezaměnitelný výraz. Nečekejte žádné album z povinnosti, ale vynikající vysokooktanovou jízdu. Novou desku bych asi opravdu nejlépe přirovnal k spalovacímu motoru s velkým objemem, který je stále na vrcholu své existence. Ten pocit, když sešlápnete plyn až k podlaze a ucítíte pod sebou sílu, vás donutí přidat volume. Přiznávám bez mučení, "United States of Anarchy" mě rozsekalo na malé kousky! Vynikající thrash metal od legendárních maniaků, který vám nakope zadky! Skvěle!


Asphyx says:

Do you have experience with grinding bones? You do not have to, just play few times really loud new album "United States of Anarchy" and feeling will be the same. EVILDEAD is again a perfectly tuned machine. With a lot of ideas, with melodies that will immediately sneak under the skin and stay forever there. The sound kills again, the poisonous green cover is a clearly significant for the band. Tell me what's more thrash metal fans want? In addition, the gentlemen have a clearly recognizable songwriting, original and unmistakable expression. Do not expect an album from duty, but an excellent high-speed ride. I think the new record would probably best compare to a motor with a large volume that is still at the top of the existence. That feeling, when you push the gas down to the floor and feel strength under it, will force you to add volume. I admit, without t orture, "United States of Anarchy" cut me into small pieces! Outstanding thrash metal from the legendary maniacs that will bite your ass! Great!



Tracklist:
01. The Descending (03:12)
02. Word of God (03:04)
03. Napoleon Complex (03:08)
04. Greenhouse (03:58)
05. Without a Cause (03:05)
06. No Difference (04:20)
07. Blasphemy Divine (02:57)
08. A.O.P. / War Dance (05:21)
09. Seed of Doubt (05:27)
10. Planet Claire 2020 (Bonus Track) (04:03)

Line Up:
Rob Alaniz - Drums (Anger as Art, Noctuary, Winterthrall, ex-Abattoir, Faeost, Fat Halen, H8torade, Necrophilia, Riseinc., T.U.B.B., Tdomayki, ex-Bitch, ex-Krieg, ex-Rise, ex-Despise You)
Juan Garcia - Guitars (ex-Terror, ex-Masters of Metal, Body Count, ex-Agent Steel, ex-Killing Machine, ex-Abattoir, ex-Obscene Gesture, ex-Détente (live))
Phil Flores - Vocals (ex-Abattoir)
Albert Gonzales - Guitars (Anger as Art, Faeost, ex-Rise, ex-Death (live))
Karlos Medina - Bass (ex-Terror, ex-Agent Steel, ex-Blood Alliance, ex-Sanctum)

Share this games :

TWITTER