DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 19. listopadu 2020

Recenze/review - REALMS OF CHAOS - The Seed (2020)


REALMS OF CHAOS - The Seed
CD 2020, Downfall Records

for english please scroll down

Poslední dobou mívám jeden špatný sen, který se mi stále opakuje. Padám v něm z vysoké hory. Jsem přímo v lavině z kamení, kostí, kusů masa, utrhaných končetin a tváří bez duše. Mám zlámané ruce i nohy a zasypán pod celou touhle smutnou hromadou se dusím. Probouzím se zpocený do ještě horšího světa. Jako bych si každou noc podal ruku se samotnou Smrtí a nechal se vyzvat k tanci. Musím si potom pustit vždycky nějakou dobrou hudbu.

Tentokrát volím první dlouhohrající album slovenských death metalistů REALMS OF CHAOS. Ti byli dle dostupných zdrojů založeni v roce 2016 a mají na svém kontě ještě demonahrávku (2017). Přidávám postupně hlasitost, protože takovéto desky se musí poslouchat nahlas a připadá mi, že se mi vrátily zlé sny. Jsem opět v lavině riffů, drtivých bicích a užívám si veškerou bolest, kterou ze skladeb cítím. Tahle nahrávka vám urve hlavu i s páteří!


Death metal v podání REALMS OF CHAOS je morbidní výpovědí ve stylu HATE ETERNAL, IMMOLATION, ORIGIN, SUFFOCATION, MORBID ANGEL. Samozřejmě s vlastní invencí a nápady. Pánové (pohrobci THE INFINITE WITHIN a DEMENTOR) přinášejí pestrou směsici velmi ostrých nálad. Songy v sobě mají tlak, techniku, velké množství energie a nezapomíná se ani na melodie. Vše je velmi dobře napsané a složené. Zvuk by možná mohl být ještě trošku hutnější a ostřejší, ale to je jen drobnost, která mi nedokáže pokazit celkový dojem. "The Seed" je propracovaným výletem do temných krajin. Do oblastí, kde je vše surové, syrové, nihilistické. V těchto místech můžete zažít jako já opravdovou lavinu. Oceňuji odhodlání, hráčskou zručnost, ale i schopnost předložit poctivý a čitelný motiv. Vše řeže tou správnou stranou nože a obzvláště "atmosférické" pasáže žeru kapele i s navijákem. REALMS OF CHAOS ve vás probudí ty nejtemnější noční můry. Budete v nich padat do propasti, zmítat se ve zlých snech. Letošní album se povedlo na výbornou po všech stránkách. Je brutální, masakrující a zůstává po něm jenom spálená země. Sekyra byla zaseknuta. Přímo do hlavy. Démonický death metal, který vás přikove na zeď! Amen.


sumarizace:

"The Seed" jsem si dávkoval nejdřív opatrně, postupně, jako nejchutnější kousky masa. Od začátku jsem byl překvapen slušným zvukem (a to mluvím jak o jeho čitelnosti, průraznosti, tak i syrovosti), s chutí jsem se koukal i na parádní obal. Byl jsem postupně vtažen do zběsilé temné hry. Kolem byla opravdu jen spálená země a jinak nic. Jenom smrt a death metal ve stylu starých dobrých HATE ETERNAL, IMMOLATION, ORIGIN, SUFFOCATION, MORBID ANGEL. Líbí se mi, že REALMS OF CHAOS nejen, že zůstávají věrni stylu, ale ještě do něj přidávají spoustu nových zajímavých nápadů. Některé motivy jsou komplikované, těžké ze své podstaty, ale nikdy neminou cíl. Zručnost, technika a temnota se zde potkávají se schopností složit údernou a mocnou skladbu. Songy v sobě mají až magicky nechutnou přitažlivost, jsou surové, drsné a zároveň dobře zapamatovatelné. Absolutně devastující, chladný a temný death metal, který se vám zaryje až do morku kostí! Vynikající zásek!


Asphyx says:

"The Seed" I first batch carefully, gradually, as the most delicious pieces of meat. From the beginning I was surprised by the solid sound (and I'm talking about readability, as about puncturing, and as well about rawness), and I was looking as well to a great cover. I was gradually drawn into the frantic dark game. There was really just a burned country around, and nothing else. Just death and death metal in the style of old good HATE ETERNAL, IMMOLATION, ORIGIN, SUFFOCATION, MORBID ANGEL. I like that REALMS OF CHAOS not only remains faithful to style but adds to it a lot of new interesting ideas. Some motifs are complicated, difficult, but never miss an aim. Skill, technique, and darkness meet the ability of composing a powerful song. Songs have a magically disgusting attraction, they are raw, harsh and at the same time well memorable. Absolutely devastating, cool and dark death metal, which will drill to your bones. Excellent work!


Tracklist:
01. Depths (Intro)
02. Pain Eternal
03. To Consume
04. Forces Of Opression
05. World Of Worms
06. Submerged In The Perilous Decay
07. The Seed
08. Another Day, Another Skin
09. Magma Chamber



band:
Martinus - Guitars and Vocals
Peter "Koľak" - Drums
Ondrej - Bass


Share this games :

TWITTER