DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 28. prosince 2020

Recenze/review - ABYSSUS - Relics of the Past (2020)


ABYSSUS - Relics of the Past
CD 2020, Death in Pieces Records

for english please scroll down

Jako každý starý hrobník moc dobře vím, že jsou mezi hrobkami velké rozdíly. Některé jsou prozářené vzpomínkami a spočinutím. Je v nich klid a můžete v klidu rozjímat. Ta s nápisem ABYSSUS nad vchodem je ale plná stínů. Pokaždé, když do ní vstoupím, tak mě obestře divný pocit. Mám strach, protože z koutů se ozývá zlý šepot a slyším, že rakve se hýbají. Nedávno jsem tam dokonce zaslechl i bolestivý nářek. V téhle kobce dlí něco zlého a ošklivého. Chvilku mi trvalo, než jsem přišel na to, že je prokletá.

Prokletí starým death metalem jsou i řečtí ABYSSUS. Kapela, která od roku 2011 hraje takový ten prašivý kov, který se kdysi drtil na přelomu osmdesátých a devadesátých let. Cituje se z omšelých zaprášených knih. Nutno také podotknout, že atmosféra je velmi podmanivá.

 

"Relics of the Past" ale není jen obyčejným klonem, výkřikem do tmy. Naopak, já si tuhle smršť a zlámané kosti ve stylu POSSESSED, HELLHAMMER, OBITUARY, BOLT THROWER, ASPHYX, ENTOMBED neskutečně užívám. U podobných desek je hrozně důležitá opravdovost, nadšení, s jakou se kapela do své práce pustí a ABYSSUS jsou jedním slovem výborní. Občas sice trošku popustí uzdu fantazii a skladby jsou příliš dlouhé, ale to se dá odpustit. Stejně nakonec člověka strhne černá energie, navíc má EP na sobě opravdovou, nefalšovanou patinu starých časů. Tohle se podle mě nedá naučit, muzikanti musí mít vlohy v sobě. Musí sedět také zvuk, obal a u "Relics of the Past" je vše na svých místech. Kosti jsou vyrovnány v dřevěných rakvích a mě tak nic nebrání v tom, abych si užil všechny rozmluvy s nemrtvými. Staří hrobníci mi mohou potvrdit, že řečtí maniaci jsou velmi vhodní pro časté exhumace hrobů, které se stávají poslední dobou častým jevem nejen na našem hřbitově. Je to dobře, protože si myslím, že prastaré death metalové řemeslo by nemělo uhynout na úbytě. Pokud zde budou smečky jako ABYSSUS, tak o to strach nemám. Také slyšíte ten podivný šepot? To jsou ozvěny ze záhrobí způsobené poslechem alba. Budiž tma! Prašivý smrtící kov a atmosférou márnic!


sumarizace:

Kapela ABYSSUS hraje smrdutý, starý a plesnivý death metal. A hraje jej velmi dobře. Ze skladeb je cítit takový ten hnilobný zápach, kteří my staří metalisté potřebujeme k tomu, abychom si desku zařadili do svých sbírek. Ulice jsou dávno prázdné a obchází jimi strach. Myslím, že jsem zde správně. 

Pokud bychom měli novinku "Relics of the Past" popsat jedním slovem, museli bychom říci - plesnivá. Je postavená na pevných základech, které kdysi vystavěly kapely typu POSSESSED, HELLHAMMER, OBITUARY, BOLT THROWER, ASPHYX, ENTOMBED, MASTER, slyšet ale můžete velkou spoustu dalších vlivů. Je to jedno, hlavní je výsledek a ten je vynikající. Album se velmi dobře poslouchá a jestli máte rádi starou metalovou školu, tak neváhejte ani chvilku. Odměněni budete opravdu syrovým a drsným zážitkem. Album je velmi dobře ošetřeno i po formální stránce, zvuk je náležitě prašivý, na obal je radost pohledět a songům nechybí dynamika a drive. ABYSSUS jsou svým způsobem poctivě ortodoxní, uvěřitelní. Sbírám při poslechu roztrhaná těla, nakládám je na vozík a těším se na hřbitov. Ulicemi obchází bestie a nezná slitování. Stejně jako nová deska těchto šílenců. Tohle je death metal ze staré školy, u kterého shnijete zaživa. U téhle nahrávky je radost zemřít! Album syrové jako ruka mrtvoly!


Asphyx says:

The band ABYSSUS plays stinking, old and mouldy death metal. And they plays it very well. From the songs you can feel the rotting odour that we old metallers need to put the album to our collections. The streets are long time empty and fearful to circumvent. I think I'm right here.

If we had to describe the new album "Relics of the Past" in one word, we would have to say - mouldy. It is built on solid foundations that were once built by bands like POSSESSED, HELLHAMMER, OBITUARY, BOLT THROWER, ASPHYX, ENTOMBED, MASTER, but you can hear a lot of other influences. But it does not matter, the main result is excellent. The album is very good listenable and if you like a old death metal school, do not hesitate a minute. You will be rewarded with a really raw and rough experience. The album is very well treated from a formal point of view, the sound is dull, the cover is a pleasure to look at and the songs don‘t miss dynamics and drive. ABYSSUS are in some ways honestly orthodox, believable. I collect torn bodies while listening, load them on a trolley and look forward to the cemetery. The beast walks through the streets and don‘t have mercy. Like the new album of these madmen. This is old school death metal that make you rot alive. It's a pleasure to die with this record! Album is raw as a corpse hand!



tracklist:
1. In the League with Evil
2. Relics of the Past
3. Aggressor (Hellhammer cover)
4. Death Metal (Possessed cover)
5. Condemned System (Terrorizer cover)

band:
Kostas Analytis - Vocals
Panos Gkourmpaliotis - Guitars
Christos Liakos - Guitars
Kostas Ragiadakos - Bass
Jan Westermann - Drums

https://abyssus666.bandcamp.com/

Share this games :

TWITTER