DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 15. ledna 2021

Home » , , , , » KNIŽNÍ TIPY - Podzimní případ - Anders de la Motte (2019)

KNIŽNÍ TIPY - Podzimní případ - Anders de la Motte (2019)


Podzimní případ - Anders de la Motte
2019, Kalibr

Anders de la Motte je mým soukromým objevem loňského roku. Chvála padá na doporučení od strýčka Googla, který mi knihu stále ve svých reklamách nutil. Něco málo jsem si o spisovateli přečetl a protože mám severské krimi moc rád, nebylo co řešit. Podzimní případ je první knihou autora v mé sbírce a rovnou trefou do černého. Hlavní představitelka Anna je tak nějak v mém věku, má podobné radosti s puberťačkou a často mi doslova mluvila z duše. A starý příběh maturantů, kteří kdysi v jednom lomu provedli něco hrozného? Skvělé téma. Na člověka doslova dýchla nostalgie. Navíc, spoustu podobných zážitků máme každý z nás. 

Celý příběh je doslova podmanivý a tajemný. Malé městečko ve Švédsku. Postavy jak vystřižené ze sousedství. Starý příběh se krásně proplétá se současností. Autor se občas otře i o problémy dnešního světa a já s ním v mnohém souhlasím. Je hrozně důležité, abych čtenému textu věřil a panu Andersovi hltám každé slovo. Pro mě osobně skvělý autor a velké doporučení pro všechny fanoušky severských detektivek. Bývám s výběrem nových jmen poměrně opatrný, ale celá řada od Anderse de la Motteho je jedním slovem vynikající. Zase je co číst a o to tu jde především:)).

Lidé čtěte!

------------------------------------------------------------------------------

Nový napínavý příběh Anderse de la Motte dobyl ve Švédsku vrchol žebříčku bestsellerů. Pět dlouholetých kamarádů stanuje u zatopeného kamenolomu ve Skane. Letos odmaturovali, teď čeká je poslední letní koupání a potom skutečný život. Když se však rozední a spustí se první podzimní déšť, jeden z nich leží v temné vodě mrtvý. Nešťastná náhoda, uzavře to policie, mnozí v Nedanasu však pochybují. Když se sem o dvacet sedm let přistěhuje Anna Vesperová, kriminalistka, která prchá ze Stockholmu před vlastní tragédií, dají se události do pohybu. Zatímco Anna zoufale střeží svá tajemství, čím dál mocnější síly se jí snaží bránit v rozkrývání minulosti. Nakonec nemá na vybranou. Musí znovu otevřít případ z podzimu roku 1990, o němž chce málokdo mluvit… ale nikdo na něj nezapomněl.


------------------------------------------------------------------------------------------
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media: 

instagram: 

facebook: 

twitter:
Share this games :

TWITTER