DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 6. ledna 2021

Recenze/review - FETOR - Downwards to Distress (2020)


FETOR - Downwards to Distress
CD 2020, Inherited Suffering Records

for english please scroll down

Občas mi připadá, že před zlem zavíráme oči. Lákají nás krvavé zprávy, s chutí bychom zašli jako naši předci na veřejnou popravu, ale když uslyšíme ze sousedního bytu nářek týraných, tak raději přidáme do kroku. Přitom nejvíc zla je napácháno v rodinách. Bohužel. Někdy mám pocit, že se zase tolik od zvířat nelišíme. Alespoň někteří z nás. Krutost máme vrozenou. Někde uvnitř nás sídlí temný démon a jsou jedinci, kteří jej nedokáží zkrotit.

Po krvi lační i polští brutální death metalisté FETOR. Ti letos přicházejí se svým druhým dlouhohrajícím albem. Je plné vytrhaných vnitřností, smradu, slammových pasáží a bolesti. Nahrávka je určena hlavně fanouškům stylu. Ostatním přijde dle mého stereotypní a obyčejná. Je pravdou, že pokud se v těchto zkažených vodách nepohybujete, měli byste raději odejít. A vy ostatní si můžete naplno vychutnat charakteristický houpavý rytmus.

 

Pokaždé, když slyším podobnou kapelu, tak si představuji, že kolem mě chodí šílený vrah se sekyrou. Přehazuje si ji z jedné ruky do druhé, musí ji mít perfektně vyváženou, aby při seknutí využil všechnu sílu. S hudbou je to zde hodně podobné. Hele, asi takhle, máte rádi třeba PYREXIA, CARNAL DECAY, BENIGHTED, DEHUMANIZED? Potom si budete mlaskat blahem. Po několika přehráních dostanete chuť na syrové maso a pořádný horor. FETOR odvádějí perfektní řemeslo a ne že ne. Sype jim to opravdu řádně a tak si myslím, že všichni kluci a holky s rovnejma kšiltama budou na vrcholu blaha. Osobně mi podobná hudba příliš neříká, ale sem tam si ji také rád narvu do hlavy. A polští maniaci mě baví víc, než ostatní. Možná je to tím, že mi připadají jejich skladby alespoň trošku pestré, možná surovým zvukem, ale i já si sem tam podupávám nohou. Jasně, že bych chtěl víc různých odboček a experimentů, ale to by zase řvali fanoušci, kteří se rádi točí dole pod pódiem. Abych to nějak sesumíroval a dostali bychom se k nějakému závěru, tak řeknu jen jediné. Občas mi připadá, že před zlem zavíráme oči. Lákají nás krvavé zprávy, s chutí bychom zašli jako naši předci na veřejnou popravu, ale když uslyšíme ze sousedního bytu nářek týraných, tak raději přidáme do kroku. I já prostě dostanu občas chuť na kus toho hudebního násilí. Za mě dobrý, spokojenost.


sumarizace:

FETOR nahráli velmi kruté album. Je plné nekompromisních melodií, morbidních motivů a nálady, známé z opuštěných psychiatrických léčeben. Jsem ztracený, opuštěný a cítím ve vzduchu krev. Tady se zase probudila pořádně naštvaná šelma. Brutální death slam metal s temnými prvky je obohacen o zvláštní surové melodie. Deska nepostrádá energii, sílu, jiskru. Kývu se do rytmu a kopu si vlastní hrob. Pohřbený zaživa, umlácený sekerou. Pitvám spolu s kapelou ještě teplá těla, užívám si všude přítomný strach. Jestli chcete zažít pravé peklo, pak jsou zde FETOR! Upozornění! Neposlouchejte nahrávku v noci a o samotě! Mohlo by dojít k nenávratnému poškození vaší mysli. Svět je možná ošklivý a zlý, ale FETOR jsou krutější! Brutal death metal z Polska, který zabíjí. Krvavě a bez kompromisů.

pro fanoušky: PYREXIA, CARNAL DECAY, BENIGHTED, DEHUMANIZED


Asphyx says:

FETOR have recorded very cruel album. It´s full of peremptory melodies, morbid motives and the mood of empty psychiatric sanatoriums. I´m lost, alone and I feel blood in the air. This is album where an angry beast woke up. A brutal slamm death metal with dark elements is enriched with interesting and different raw melodies. This album is full of energy, strength, power and shine. I oscillate with rhythm and I´m digging my own grave. I´m buried alive and clubbed by a hatchet. I´m dissecting warm corpses with this band and I´m enjoying the fear which is around. If you want to experience the real hell listen to FETOR! Warning! Do not listen to this at night and alone! Your mind could be damaged forever. This world is cruel and ugly, however the FETOR is crueler! Brutal death metal from Poland which kills. It kills bloodily and stoutly.

for fans: PYREXIA, CARNAL DECAY, BENIGHTED, DEHUMANIZED

Tracklist:
01. Human Pinata
02. Gorernment
03. Killing Her Softly
04. Downwards To Distress
05. Brainless Vermin
06. Rectal Prolapse
07. The Reek
08. Dirt Spreader

band:
Ojciec - vocal
Jakub Ryt - guitar
Jacek Gut - drums
Biskup - bass



Share this games :

TWITTER