DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 16. února 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - DEADLY VISION - Slaughterous Foreplay (2020)

Recenze/review - DEADLY VISION - Slaughterous Foreplay (2020)


DEADLY VISION - Slaughterous Foreplay
CD 2020, vlastní vydání

for english please scroll down

Zdálo se mu o krvavých vraždách. Lovil rád v noci, stál dlouho ve stínu a nasával strach obětí. Ještě o něm nevěděli, jenom tušili, že někde opodál stojí někdo, kdo jim každou chvíli může proříznout tepnu. Smrt se pro něj stala hrou, noční můrou, ze které se budil a nevěděl, co je pravda a co lež. Pak našel svoje oblečení, potřísněné krví. Pomatení mysli, počínající šílenství. Ne, to se jen mozek snažil vytěsnit všechny ošklivé věci, které provedl. Nakonec ho bastarda pověsili. Do konce svých dní nevěděl, jestli to byla pravda nebo jen zlý sen.

Když poslouchám první dlouhohrající desku polských DEADLY VISION, vidím před sebou podobné příběhy. Surový death metal starého střihu, to si nechám vždy líbit. Kapela navíc vznikla v roce 1989, pánové tedy pamatují dobu největšího rozkvětu death metalu a koluje jim v žilách. 


"Slaughterous Foreplay" je deskou, která se pohybuje někde na pomezí temnoty, brutality a šílenství. Klasické postupy, tradiční zvuk, spousta nápadů i zajímavých momentů. Nic pro slabé povahy nebo hledače nových zákoutí. Jedná se spíše o klasické, syrové a surové bodnutí nožem do břicha. Střeva vytečou ven a vy se budete divit ve stylu třeba takových BLOOD RED THRONE, INGESTED, CANNIBAL CORPSE, ale i třeba MORBID ANGEL, CARCASS, VADER. Zkrátka a jednoduše, poctivý nekompromisní smrtící kov, vyznačující se kombinací brutality a temnoty. DEADLY VISION jsou veteráni, staří psi, které novým kouskům nenaučíte. Je to moc dobře. Jen pro zajímavost, kapela ještě nedávno nebyla vůbec na internetu. Jedná se totiž o pravý, nefalšovaný underground. Při poslechu si budete připadat jako zavření v nějaké špinavé kobce. Váš budoucí vrah je zatím jen mučitelem. Vynalézavým a zvráceným. Zabodává vám, stejně jako to dělají riffy na nové desce, pomalu do hlavy hřeby. Mozek se vaří ve vlastní šťávě a vy požadujete, aby byla přidána hlasitost. Old school death metal forever!



sumarizace:

"Slaughterous Foreplay" je velmi propracovaným albem, čerpajícím ze základů death metalu v podobě v jaké ho kdysi hrávali třeba takoví BLOOD RED THRONE, INGESTED, CANNIBAL CORPSE, ale i třeba MORBID ANGEL, CARCASS, VADER. Pánové se nebojí ani ledových melodií a jako celek mi album opravdu připomíná nějakou hodně zákeřnou a zlou nemoc. Hudba mi kroutí vnitřnostmi, tlačí mi na mozek, dělá se mnou věci, které jste možná zažili jen v těch nejděsivějších snech. Připadám si, jakoby mi kapela vymáchala obličej ve sražené krvi. Z desky je cítit pravá, ryzí oddanost death metalu. Potkává se zde realita s krutostí. Vše je zahrané s inteligencí, syrovostí a špínou ve skladbách. Tohle je obřad, k vyvolání samotné Smrti. Death metalový buldozer DEADLY VISION, který vám rozdrtí lebky! Velmi dobrá záležitost pro všechny fanoušky morbidní temnoty!

Asphyx says:

"Slaughterous Foreplay" is very worked on album. It is based on the death metal foundations – just like it was played by BLOOD RED THRONE, INGESTED, CANNIBAL CORPSE, or even MORBID ANGEL, CARCASS, VADER. These gentlemen are not afraid to play cold melodies and as a whole the album reminds me very bad and evil disease. This music twists my bowels, pushes my brain and makes my body do thing you can only imagine in your worst nightmares. I feel like the band blew my face in blood. From this album you can feel a real, true devotion to death metal. Reality meets cruelty here. Everything is played with intelligence, rawness and dirtiness in those songs. This is a ceremony to invoke death itself. Death metal bulldozer DEADLY VISION that will crush your skull! Very good thing for all fans of morbid darkness!


Tracklist:
01. Mind Corruption
02. Designed To Kil
03. Engineering The Beauty
04. Basement Playroom
05. Consumed
06. Blinded By Darkness
07. Slaughterous Foreplay
08. Purged By Semen

band:
- Paweł Kostka - vocal
- Mariusz Biełanowicz - guitar
- Artur Kwapisz - guitar
- Kamil Kalinowski - bass
- Tomasz Osiński - drums
Share this games :

TWITTER