DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 5. března 2021

Home » , , , , » KNIŽNÍ TIPY - Růženky - Stephen King & Owen King (2018)

KNIŽNÍ TIPY - Růženky - Stephen King & Owen King (2018)


Růženky - Stephen King & Owen King
2018, Beta-Dobrovský

Trošku mě zaráží, že spoustu lidí tahle kniha nechytila. Mám to přesně naopak. Ten apokalyptický nádech se mi přesně trefil do nálady a rozpoložení. Navíc, nemívám ve zvyku se ke knihám vracet, nebaví mě číst již kdysi přečtené. U "Růženek" jsem udělal výjimku. Stejně jako každý chlap příliš nerozumím ženskému myšlení. Myslím si, že v mnohém se mu King přiblížil. Děj je vystavěný opět parádně, u autora se můžete vždy spolehnout na perfektní reálie. Člověk doslova vidí "film", příběh, který se před ním odehrává. Navíc nedávné události ve světě, pandemie chřipky a její vývoj, je v mnohém velmi podobný. Poslední roky trávím, asi jako většina milovníků thrillerů a napínavých knih, převážně na severu Evropy. Ale ke Kingovi se vždy a rád vracím.

Jeho knížky, Růženky nevyjímaje, v sobě mají vlastní styl vyprávění, napínavé pasáže, tajemno, záhady, ale i lidskost. Ano, někdy hnusnou a ošklivou, ale tak tomu je i v realitě. Nemám pravdu? Na tuhle knihu se dívám spíše jako na zlý sen, který se postupně stával realitou. Navíc, poslední roky mám neodbytný pocit, že se svět řítí do záhuby. Jen pořád namohu přijít na to, co nás zničí. King dává nápovědu, představuje jednu z možností. Hele, přečtěte si knížku a uvidíte, že potom první, co uděláte, tak půjdete obejmout svoji manželku, partnerku, dceru, babičku a budete se na ženy dívat trošku jinak. Alespoň já jsem to tak měl. Růženky jsou pro mě dalším vstupem do mistrovy temné říše fantazie! Bavilo moc!

------------------------------------------------------------------------------------


V budoucnosti, tak blízké a skutečné, že se může odehrávat v tomto okamžiku, se stane něco podivného. Když ženy usnou, obalí se jemnými sítěmi a znehybní, takže připomínají kokon. Pokud je někdo probudí, nebo se pokusí protrhnout síť zahalující jejich tělo, ženy se rozzuří a reagují nesmírně násilnicky. A když spí, odebírají se kamsi do neznáma... Muži v našem světě zůstali opuštění a musejí si nějak poradit sami. Avšak jedna žena, záhadná Evie, je vůči spavé nemoci imunní. Je ta nemoc požehnání nebo kletba? Je Evie medicínskou anomálií, kterou je třeba studovat, nebo je to démon, kterého je třeba zabít? Děj Růženek je zasazený do malého městečka v zákoutí Apalačských hor, v němž se nachází ženská věznice, a ta v tomto provokativním a strhujícím románu, který napsal Stephen King spolu se svým synem Owenem, sehraje zásadní roli.


-----------------------------------------------------------------------------------------
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media: 

instagram: 

facebook: 

twitter:
Share this games :

TWITTER