DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 4. března 2021

Recenze/review - CULT BURIAL - Cult Burial (2020)


CULT BURIAL - Cult Burial
CD 2020, vlastní vydání

for english please scroll down

Někdy mám pocit, že se ztrácím, že marně hledám cestu ven. Běžím černým lesem, padám do propasti, letím a těsně před pádem se probudím. Mívám pak velkou chuť na hudbu, která je také nasáklá temnotou, chladem a samotou. Něco mezi blackem, doomem a death metalem.

Britští CULT BURIAL se mi přesně trefili do mého vkusu. Sází na mrazivou atmosféru, ale zároveň žhnou pod povrchem. Není radno si zahrávat s přízraky. Říká se, že ve snech je ukrytá budoucnost. Noční můry mi tohle album předpověděly. S chutí podléhám. 

 

O CULT BURIAL jsem se dozvěděl až loni. Jedná se o trojici muzikantů, kteří se upsali samotnému ďáblu. Snaží se jej velebit podobným způsobem, jako to dělávaly a provádějí kapely typu CELTIC FROST, DOOMED, PRIMITIVE MAN, BLOODBATH. Také by se dalo napsat, že pánové staví na starých poctivých metalových základech a přidávají lehké progresivní prvky. Výsledkem je tepající a žhavé album, které by mohlo oslovit fanoušky s otevřenou myslí. Naleznete zde death metal, doom, vše je pak načichlé black metalem, který se vznáší v pozadí, jako nějaký démon temnoty. Deska je to masivní, záhadná, zastřená. Připomíná opravdu noční můru, návštěvu starých močálů, o kterých kolují zlé legendy. Jako vždy záleží hodně na tom, jakým způsobem vnímáte hudbu jako takovou. U "Cult Burial" nesmíte být zahleděni pouze do svých vlastních předsudků. Mě na svoji stranu kapela přesvědčila hlavně atmosférou, do šedo černé zabarvenými náladami. Skáču znovu do propasti, ale tentokrát dopadnu až na dno. Na oltář, na kterém budu obětován. Myslím, že CULT BURIAL mají rozhodně co říci. A hlásají to hlasitě, chladně, od zkaženého srdce. Black/death/doom metal, který vám zkazí krev v žilách!


sumarizace:

Při poslechu prvotiny "Cult Burial" britských CULT BURIAL mám neobytný pocit, že jsem opravdu navěky uzavřen ve staré kobce. Každý den k večeru, když nebe ztěžkne a prší krev, se zúčastňuji černých mší plných zaříkávání, reálného a syrového death metalu, blacku a doomu. Vždy moji tvář ovane závan větru ze záhrobí. Máme zde co do činění s opravdovým pekelným ohněm.

"Cult Burial" je nebývale temným albem. CULT BURIAL mi připomínají padlé kněze, kteří dávno ztratili svoji víru. Dnes jsou zkušenými a značně uvěřitelnými zaříkávači. Hudba zde připomíná svíjející se klubko hadů, kteří se po pálení rozžhaveným železem rozhodli pomstít celému světu. Ze skladeb je cítit tma, rouhání a hlavně nekonečný chlad. Představte si vysokou zeď, postavenou z kamení, železa, špíny, smrti a nenávisti. Padá vám přímo na vaši hruď, dusí vás, drtí nebývalou silou. CULT BURIAL mě přesvědčili na svoji temnou stranu, podmanili si mou duši a navěky mě prokleli. Splňují mé nejvyšší požadavky na rituální obřady. Nebe zase hoří! Smrt pořádá nekonečné orgie! Death/black doom metal, který vás spálí na popel!

pro fanoušky: CELTIC FROST, DOOMED, PRIMITIVE MAN, BLOODBATH


Asphyx says:

When listening to the new album "Cult Burial" of an United Kingdom band CULT BURIAL have the feeling that I am really locked up in an old cell. Every day in the evening, when the sky becomes heavy and the blood is raining, I participate in black masses full of invocation, real and raw death metal, doom and black metal. My face is always blown with wind from the tombs. We are dealing with the real hell fire.

"Cult Burial" is an unusually dark album. CULT BURIAL reminds me of fallen priests who have lost their faith long time ago. Today they are experienced and highly believable chants. Their music reminds me of writhing cluster of snakes which were burned with hot iron and they decided to get back at the world. From their songs you can feel darkness, blasphemy and the endless cold. Imagine a high wall made out of stones, iron, dirt, death and hate. It is falling right on your chest, it suffocates you, smashing you with unprecedented strength. CULT BURIAL convinced me on their dark side, they conquered my soul and cursed me forever. They meet my highest requirements for ritual ceremonies. The heaven is burning again! The death is holding endless orgies! Death/black/doom metal which will burn you to ashes!

for fans: CELTIC FROST, DOOMED, PRIMITIVE MAN, BLOODBATH


Tracklist:
01. Dethroner
02. Moribund
03. Chaos
04. Abyss
05. Plague
06. Kill
07. End
08. Forever
09. Sorrow



band:
Lyrics and vocals by César Moreira
Music by Simon Langford
Additional guitars by Felipe Grüber
Additional bass by Gavin Brooks
Mixed by Simon Langford
Mastered by Chris Coulter at Decimal Studios
Artwork by Legerdemain



Share this games :

TWITTER