DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 27. března 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - DETRITIVOR - Scattered Remains (2021)

Recenze/review - DETRITIVOR - Scattered Remains (2021)


DETRITIVOR - Scattered Remains
CD 2021, Brutal Mind

for english please scroll down

"Démoni vylézají z děr": začalo se šířit mezi lidmi. Najednou všichni chodili se sklopenou hlavou a pospíchali, aby byli rychle doma. V noci se ulicemi ozývalo podivné vytí. Vyděšené oči, neustálý pocit, že vás někdo sleduje. V některých případech to byla pravda. To potom nacházeli ráno vykuchané mrtvoly, pohozené mezi popelnicemi. Pach smrti, rituály, které normální člověk nepochopí. Bestie, zrůda, šílenec. Nakonec byl vrahem, jak už tomu bývá, malý neurotický chlápek, považovaný za tichošlápka.

Stejně jako je někdy lidský život hnusný a ohavný, tak je ošklivá i hudba indonéských maniaků DETRITIVOR. Tentokrát v klasickém, tradičním gardu. Nebývám na to u kapel z jejich země zvyklý, většinou se jedná o brutální slammové záležitosti. Kluci se ale drží základních krvavých kořenů a jde jim to moc dobře. 


DETRITIVOR prošli  mým hrubým sítem kapel, o kterých se rozhodnu, že budu psát. Nejsou samozřejmě dokonalí, třeba zvuk bych si dovedl představit průraznější, temnější, masivnější. Skladby jsou také jak vystřižené z pera takových veličin jako MALEVOLENT CREATION, DEICIDE, CANNIBAL CORPSE, ANASARCA, DIVINE EMPIRE, ale nijak mi to nevadí. Mám to pořád celé nastavené tak, že hodnotím spíše nasazení, odhodlání a uvěřitelnost kapely, než nějaké styčné body. "Scattered Remains" je poctivě zahraným kusem death metalu, syrovým masem, hozeným do obličeje. Občas se pánové nevyhnout tomu, že songy zní trošku monotónně, ale na rovinu, takové pasáže dnes naleznete i u o hodně slavnějších jmen. Brutální obal, vše je podřízeno jedinému, rozsekat vás na malé kousky. Jedná se o undergroundovou záležitost pro sběratele kostí. I když mám lehké výhrady, tak jako celek mě album baví poslouchat, líbí se mi taková ta plesnivá patina, která se podle mého ani nedá naučit. Je zkrátka znát, že DETRIVITOR moc dobře ví, o čem hrají. A dělají to se zručností a nadšením. Koneckonců, ven už nikdo nevychází, všichni se bojí bestií. Démoni vylezli z děr a lační po krvi. Devastující death metal, který vás svlékne z kůže!


Asphyx says:

These Indonesian madmen play classic death metal from the 90s. And I have to add that they play it on a very high level. Have you ever met with a ridden truck face to face? Have you ever been killed by morbid riffs, sick vocal and death? If not, you have to listen to this new album "Scattered Remains". It is full of determination, honesty, cruel reality and it incredibly cuts.


"Scattered Remains" is very worked on album. It is based on the death metal foundations - just like it was played by MALEVOLENT CREATION, DEICIDE, CANNIBAL CORPSE, ANASARCA, DIVINE EMPIRE. These gentlemen are not afraid to play cold melodies and as a whole the album reminds me very bad and evil disease. This music twists my bowels, pushes my brain and makes my body do thing you can only imagine in your worst nightmares. I feel like the band blew my face in blood. From this album you can feel a real, true devotion to death metal. Reality meets cruelty here. Everything is played with intelligence, rawness and dirtiness in those songs. This is a ceremony to invoke death itself. Death metal bulldozer that will crush your skull! Excellent thing for all fans of morbid darkness!


tracklist:
01. Prelude Of Abhorrence
02. Morbid Sanity
03. Dead In Cruelty
04. Innocent Blood
05. Slicing Victim
06. Hateful Incision
07. Eternity
08. Bleed And Butchered
09. Stained Inflicted

Line-up:
Aryo - Drums
Dimex - Guitars
Ecky - Guitars
Agung - Vocals

Purchase/Stream:


Brutal Mind Store: https://tinyurl.com/tfntfffa


Connect:

Share this games :

TWITTER