DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 2. března 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - SEPULCHRAL CULT - Immurement, Spirits And Graveyard Chants (2021)

Recenze/review - SEPULCHRAL CULT - Immurement, Spirits And Graveyard Chants (2021)


SEPULCHRAL CULT - Immurement, Spirits And Graveyard Chants
CD 2021, Putrid Cult

for english please scroll down

Přistupovat ke starému death metalu můžete různě. V dnešní době nadprodukce bude mnohým vadit jednoduchost, zvuk, někdy i riffy. Jenže já patřím ke starý prokletý generaci, která pamatuje ještě začátky tohoto morbidního stylu. Kdysi dávno ještě šokoval posluchače svojí zlobou, temnotou a šílenstvím. Hrávalo se jednodušeji, přehledněji. Ještě se nezávodilo, kdo předvede větší zběsilost, netahala se do tohoto skvělého stylu technika.

Polští black death metalisté SEPULCHRAL CULT jsou jak vystřižení z devadesátých let minulého století. Hrají jednoduše, nebál bych se napsat primitivně a surově, ale o to víc sází na atmosféru. Jedná se o pradávný rituál smrti, který smrdí sírou. Black a death metal ve své ryzí, základní podobě. 

 

"Immurement, Spirits And Graveyard Chants" je kouskem mokvajícího masa, určeného nejen pro milovníky starých zapomenutých časů, ale i pro všechny, kteří jsou přežraní dnešní metalové umělosti. Zahnívající, nepříjemný zvuk, postupy jak vystřižené ze starých učebnic (DISMEMBER, NIHILIST, ENTOMBED, CARNAGE). Sem tam se Poláci otřou i o doom metal nebo jsou jejich skladby nasáklé černotou. Album je tak vzpomínkou na opravdové pohřby do země, na dobu, kdy se na nějakou tu špínu a nedokonalost nehledělo. Pořád, i po 30 letech života v undergroundu, mě podobné smečky dokáží oslovit více, než některé dnes tolik protěžované kapely. SEPULCHRAL CULT nám předkládají pestrou paletu ozvěn ze záhrobí, surových, neotesaných. Dokáží být divocí, chladní, ale hlavně uvěřitelní. Slyším, cítím, že hrají opravdově, uvěřitelně, od srdce. Není to sice nic nového, všechno jsme již dávno někde slyšeli, ale to dnes můžete napsat o jakékoliv metalové desce. Poláci si aspoň na nic nehrají, nedočkáte se žádných póz a zbytečností. Vše je ohlodáno až na kost. Zacíleno na ty nejnižší pudy. Old school black death metal, u kterého lezou mrtví z hrobů! Velmi dobře!


sumarizace:

"Immurement, Spirits And Graveyard Chants" je albem, které je takovým velmi příjemným výletem do starých časů. SEPULCHRAL CULT nám přinášejí další porci klasického death metalu, který bude pro spoustu mladých posluchačů působit jako zastaralá relikvie. Je to dobře, pánové hrají pro nás, staré old school death metalové fanoušky, kteří ještě nezapomněli na to, jak má znít poctivý, plesnivý death metal. Ne, žádnou progresi, změny stylu a podoby zde rozhodně nečekejte. Naleznete zde spíše odkaz starých časů, dávných postupů a vzpomínek. Albu by jistě slušela větší průraznost a energie, ale jako celek na mě působí nahrávka velmi solidně. Přiznám se, že si poslech rád a často užívám. Je to pro mě návrat do doby, kdy byl svět ještě v pořádku. "Immurement, Spirits And Graveyard Chants" je jako starý, znovu otevřený hrob, jako předčítání z dávných death metalových učebnic. Berte a nebo nechte být! Pro mě osobně, se jedná o skvělý zážitek. Plesnivý death metal, která nadzvedává víka od rakví! Jsem spokojený.

pro fanoušky: DISMEMBER, NIHILIST, ENTOMBED, CARNAGE


Asphyx says:

"Immurement, Spirits And Graveyard Chants" is an album that is like a very pleasant trip to the old times. SEPULCHRAL CULT bring us the next amount of classic death metal, which will be for many young listeners like an outdated relic. It's good, guys play for us old school death metal fans who haven't forgotten yet how the honest, moldy death metal should sound. No, no progression, don't expect turns in style and form. You will find here a link of old times, old methods and memories. The album can certainly stand more punch and power, but as a whole it is very solid record. I admit I enjoy listening very often. It's for me comeback to that times when the world was still in order. "Immurement, Spirits And Graveyard Chants" is like an old again open grave, like reading from the old death metal textbooks. Take it or let it be! For me personally it is great experience. Moldy death metal that opens the lids from the coffins! I'm satisfied.

for fans: DISMEMBER, NIHILIST, ENTOMBED, CARNAGE

Tracklist:
01. Embodiment Of Fear
02. Different Paths
03. Rotting
04. Contamination Of The Soul
05. Suffering
06. Apparition Of A Dream
07. ...To Disappear

band:
M. - Guitars, Vocals
K. - Drums
Artworks - M.
Danny B. - mix and master
All chants captured by Tomasz T.


Share this games :

TWITTER