DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 28. července 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - VISCERAL SLAUGHTER - Welcome to the Slaughterhouse (2021)

Recenze/review - VISCERAL SLAUGHTER - Welcome to the Slaughterhouse (2021)


VISCERAL SLAUGHTER - Welcome to the Slaughterhouse
CD 2021, Brutaller Records

for english please scroll down

Kapely z Jižní Ameriky (tentokrát z Brazílie) mám hrozně rád. Líbí se mi na nich jejich živočišnost, oddanost stylu, opravdovost. Ony si na nic nehrají, prostě do toho jdou srdcem. VISCERAL SLAUGHTER  patří přesně do žánru surového, syrového death metalu. Splňují všechny moje požadavky na příjemný poslech, na návštěvu katakomb a starých pohřebišť.

Je to jako rituál, pradávný rituál smrti. Po světě možná běhá spousta podobných smeček, ale Brazilci v sobě mají něco navíc. Takovou tu patinu, prašivost, čerstvě otevřený hrob, ve kterém je vám zkrátka dobře. Brazilci jsou brutální, nekompromisní a s ničím se moc nepářou. Také mají dobrý zvuk, bez toho by to samozřejmě nešlo.


Je jasné a pochopitelné, že dnes už asi nikdo nic nového v death metalu nevymyslí. Pokud se tedy nevydá cestou nesmyslných fúzí. VISCERAL SLAUGHTER na to jdou z druhé strany. Sází spíše na temnotu, chlad, na tradiční masakr. Jsou ortodoxní v tom, co hrají a dělají to velmi dobře. Nesnaží se zbytečně a křečovitě vymýšlet něco nového, ale spíše vám s chutí a nadšením rozsekají ksicht do krve. Na nějakou dobu se stali mými častými návštěvníky v přehrávači a opravdu jsem si jejich hudbu užíval. Má v sobě totiž něco navíc, možná tlak, energii, kterou jsou schopni na mě přenést. Nevím přesně, určitě bych našel spoustu proti názorů, ale dělat to nebudu. Mě "Welcome to the Slaughterhouse" zkrátka baví, nejvíce asi pro svoji upřímnost. Nezapomnělo se ale ani na dobré řemeslo, třeba styl hry bubeníka mě hodně oslovil. Riffy také řežou jako skalpel z kvalitní oceli. Jak říkám, mám rád kapely z Jižní Ameriky. Líbí se mi jejich styl a přístup k hudbě. Old school death metalový masakr v márnici!


sumarizace:

Smečky, jako jsou brazilští death metaloví VISCERAL SLAUGHTER, potkávám pokaždé moc rád. Už od prvního setkání, od prvních tónů, jsem smeten krutými riffy, pohřben zaživa a totálně zničen obrovskou energií, která z desky doslova sálá. Mám sto chutí vyběhnout ven a strhnout první chrám, který potkám. Tohle je totiž hudba, které mi koluje v krvi. Bezbožná, drsná, surová a šílená ze své podstaty.

Brazilci mě zkrátka smetli, vyvrhli mé vnitřnosti, aby mi do těla navěky zašili vetřelce v podobě jejich nové desky. Tohle je válka s nebem, nekompromisní, devastující. Je doufám jasné, kdo tentokrát vyhraje. Ano, jsou to VISCERAL SLAUGHTER, kteří se pro mě stali obrovským překvapením. Jsem rozsekán, hořím, měním se v popel, ze kterého jsem kdysi vzešel. Vynikající death metal, který připomíná tsunami plné tmy, špíny a zkažené krve!


Asphyx says:

I like to meet bands such as the Brazilian death metal VISCERAL SLAUGHTER. From the very first meeting, from the first tones, I have been swept away by cruel riffs, buried alive and totally destroyed by the enormous energy that literally radiates from the album. I like to run out and take down the first temple I meet. This is the music that circles in my blood. Unholy, harsh, raw, and mad by nature.

The Brazilians just swept me and threw out my guts, after all, they forever snatched the intruders in to my body in the form of their new record. This is a war of heaven, uncompromising, devastating. I'm sure who will win this time. Yes, it is VISCERAL SLAUGHTER, who became a huge surprise for me. I'm chopped, burned, I'm changing in the ashes. Outstanding death metal, reminiscent of a tsunami full of darkness, dirt and spoiled blood!


Tracklist:

01. Welcome To The Slaughterhouse
02. Antrum Of Corruption
03. Burden Of Madness
04. Sem Deuses – Sem Mestres
05. Death Factory
06. Imminent Torture
07. Spreading Death
08. Suicidal Army
09. Blood Trench
10. It’s Time To Kill
11. Cursed Scrolls (Krisiun Cover)



Share this games :

TWITTER