DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 27. srpna 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - ALCHEMY OF FLESH - Ageless Abominations (2021)

Recenze/review - ALCHEMY OF FLESH - Ageless Abominations (2021)


ALCHEMY OF FLESH - Ageless Abominations
CD 2021, Redefining Darkness Records

for english please scroll down

Představte si velký stroj na obrábění. Uprostřed stolu ale neleží kus kovu, ale lidské tělo. Nůž pomalu zajíždí do lebky, postupně, pomalu, s neuvěřitelnou přesností. Ovládá jej maniak, který se rozhodl stvořit nového člověka. Není toho potřeba zase tolik. Tupých mrtvých lidí, ovládaných na dálku, byl vždy dostatek. Stačilo vymyslet nový čip. Je ale nutné změnit fyzicky mozek. Ten už je pro spoustu z nás dávno zbytečný. Přemýšlení jsme nechali na jiných. 

Brouzdám si někdy jen tak po internetu a občas na mě vyskočí hudba, kterou jsem neznal. O americkém maniakovi Timu Rowlandovi jsem nikdy neslyšel. Není divu, letošní novinka "Ageless Abominations" je jeho prvotinu. Jedná se o hrubozrnný death metal velmi vysoké kvality. Byl by tedy hřích se o téhle desce nezmínit. 


Když "Ageless Abominations" poslouchám, napadá mě, že má album spoustu styčných bodů s hudbou, kterou tvoří třeba takoví MORBID ANGEL nebo HATE ETERNAL, IMMOLATION. Mocné nástupy, temnota a chlad. Posluchač má po několika setkáních opravdu pocit, že je v hororovém filmu. Leží na stole a nad ním se směje šílený maniak. Hutný, masivní zvuk, parádní stylový obal, náhodě nebylo ponecháno opravdu nic. Je jasné, že deska se bude líbit hlavně fanouškům podobného stylu death metalu, k nijakým přesahům nedochází, ale je nutno uznat, že se jedná o opravdu kvalitní řemeslo. Co by za to mnozí jiní, o hodně slavnější dali, říkám si, když znovu a znovu přidávám hlasitost. ALCHEMY OF FLESH mě totiž opravdu baví poslouchat. Skladby jsou jako nějaká zákeřná choroba, která byla lidem nasazena, aby je připravila na proměnu. Budou se lépe ovládat, ničit a bojovat. Ve staré továrně na death metal o tom vědí své. Hraje se tady poctivě, hezky od podlahy. Na nějakou tu špínu se nehledí a výsledky jsou hodně vidět a hlavně slyšet. Pokud tedy rádi trávíte svůj čas v temnotě, tak neváhejte. Myslím, že budete spokojeni. Jedná se totiž o totální devastaci lidské mysli. Morbidní death metal s temnou jiskrou! 



sumarizace:

ALCHEMY OF FLESH je one man projektem/kapelou Tima Rowlanda, člověka, který vás svými riffy postupně přesvědčí o tom, že peklo opravdu existuje. Skladby jsou mocné, temné a chladné, s důrazem na to, aby vám roztrhaly na kusy. Jako celek je "Ageless Abominations" zdařilým dílem. Líbí se mi, že se nejedná jen o dnes tolik časté perfektně zahrané řemeslo, ale že mají songy také svoji osobitou atmosféru a náladu. Cítím zde odkazy MORBID ANGEL, HATE ETERNAL, IMMOLATION. To vše zabaleno v takovém zvláštním odéru, který se pro moji maličkost stává každým dalším poslechem víc přitažlivější. Doporučuji album poslouchat v klidu, nechat jej působit a pak uslyšíte sami. Až potkáte jako já, svoji vlastní mrtvolu, tak vám vše zapadne krásně temně dohromady. Death metal, který vás zahalí do černého pláště nekonečné tmy. Velmi dobře!

Asphyx says:

ALCHEMY OF FLESH is a project of one man Tim Rowland - a person who will convince you with his riffs that the hell is real. The songs are powerful, dark and cool, with an emphasis on tearing them to pieces. As a whole the album "Ageless Abominations" is a good work. I like that it is not a perfectly played piece of art (as other bands and albums are) but these songs have their personal atmosphere and mood. I feel the inspiration by MORBID ANGEL, HATE ETERNAL, IMMOLATION. All of this is wrapped up in an interesting smell which become more and more pleasant for me with each listening. I recommend listening to the album in quiet place, just let it work on you and you will hear it yourself. When you will meet your own dead body, everything will sit in one beautiful dark piece. Death metal which will cover you into a black coat of endless darkness. Very good!


Tracklist:
01. Pain Primordial
02. House Of Earth
03. Lobsel Vith
04. Slipgates To Annihilation
05. Knotter Of Entrails
06. Sleeping Chaos
07. Lava Storm
08. Flamma Nera Rites
09. Opener Of The Way

band:
Tim Rowland - Everything




Share this games :

TWITTER