DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 20. srpna 2021

Recenze/review - DECREPISY - Emetic Communion (2021)


DECREPISY - Emetic Communion
EP 2021, Chaos Records

for english please scroll down

Ledová voda, divný zvuk, který se ozývá odněkud z daleka. Najednou mě něco chytne za nohu a stahuje do temných hlubin. Zadržím dech, ale stejně se nakonec zalykám vlastní krví. Umírám a znovu se rodí, stále dokola. Kolem mě se vznášejí nafouklá těla s děsivými tvářemi. Vždycky jsem přemýšlel, jak odejdu z našeho světa, ale takhle jsem si přechod na druhou stranu rozhodně nepředstavoval. Konečně se mi povedlo definovat ozvěny ze záhrobí. Jsou jimi nové skladby death metalových DECREPISY.

Znázornit hudbou nekonečný tanec démonů umí jen málokdo. Rád a často se přehrabuji ve starých kostech, exhumuji hroby, na které už všichni zapomněli. Prašivý, hnilobný smrtící kov si dám do uší vždy rád. Jen musí mít potřebnou atmosféru. A u "Emetic Communion" se zalykám vlastním stínem. Prvotina, jak se patří. Smrt!


Někdy se člověk cítí na dně, padá na něj splín a nerozumí lidem okolo sebe. Uzavře se do své ulity, aby poslouchal smradlavou hudbu. Alespoň já to takhle mám. Bývám potom očištěn a připomínám Fénixe, který povstal z popela. Při poslechu prvotiny DECREPISY nad tím přemýšlím a užívám si jejich hrubozrnný death metal ve stylu INCANTATION, DISMA, FUNEBRARUM, BOLT THROWER, ROTTREVORE. Vše je v nejlepší pořádku, líbí se mi mokvající zvuk, nemůžu se vynadívat na obal. Hlavní je pro mě ale opravdu atmosféra, která je doslova podmanivá. Ryzost, opravdovost, něco té bolesti, bez které by to nebylo ono. Vznáším se v hlubinách, nasávám všemi póry těla veškeré zlo, které je všude kolem. "Emetic Communion" je v některých  momentech až strašidelným albem. Velmi dobře se poslouchá a to jak cestou kolem hřbitova, tak v momentech, když je člověk znechucen z okolního světa. Koneckonců, smrt je jediná jistota. Jako bych se koupal v krvi. Příprava na odchod do podzemí, Američané umí rozhodně navodit potřebné nálady. Obraťme tedy všechny kříže směrem dolů a vydejme se do nekonečné temnoty. Těším se. Tady se totiž hraje death metal par excellence! Mrtvolně přitažlivá nahrávka!



Asphyx says:

I feel like litres of stinky blood are coming up from my speakers. These American maniacs DECREPISY were inspired by ancient times when the deadly metal was still dusty, dark, ugly and evil, gurling, smelled of sulphur and rusty as a knife blade after a murder.

"Emetic Communion" is exactly the death metal kind (inspired by INCANTATION, ROTTREVORE, DISMA, FUNEBRARUM, BOLT THROWER) I like so much. Old practices, lots of bad moods, great devastating sound, a few pounds of morbid ideas and vocals which sounds like being form a fresh grave. DECREPISY don´t take any chances, they open other dungeons in a way which does not let anyone in doubt - yes, this is the real death metal! Five songs, five nails in your coffin. Demons are waking up, frightened with their own acts they are dying yet again. Just like me with each and every song. Graves are opening, coffin lids are cracking, death bodies are smiling. I like music which makes me feel many emotions. “Armophous Mass” is a great pieces of rotten meat which is served on a tray of dusty bones, at least in my opinion. DECREPISY managed to make their record full of dirt, pressure, darkness and coldness. The search of the carcass has immediately gained another dimension. Death is waiting for each of us and if you want to know what language does the death speak, just listen to this EP!





Tracklist:
01. Dissipating Form
02. Emetic Communion
03. Embodied Decomposition
04. Abattoir Of Sorrow (Flesh Crucifix)
05. Anxiety Womb

DECREPISY is:
Kyle House - Guitar & Death Grunts
Jonny Quintana - Guitar
Tim Lower - Bass
Charlie Koryn - Drums



Share this games :

TWITTER