DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 2. srpna 2021

Recenze/review - GEROGOT - Heading to Eternal (2021)


GEROGOT - Heading to Eternal
CD 2021, Brutal Mind

for english please scroll down

Člověk nikdy nedokáže odhadnout, co se odehrává v choré mysli. Na jednu stranu jsme fascinováni násilím, šokuje nás, vyvolává negativní emoce, na druhou stranu proti tomu moc neděláme. Násilný vrah poskytuje rozhovory, píší se o něm knihy, dělají seriály. Pozůstalí tím trpí ještě víc, jakoby to nemělo nikdy skončit. Neustále dokola se jim připomínají fotky z místa činu a už nikdy nenaleznou klid. Hlavní jsou nakonec stejně peníze a moc, kolem těch se točí celý dnešní svět. Vlastně ani nevím, proč u mě pokaždé brutální death metal evokuje podobné úvody. Možná je to tím, že jde také za hranu, šokuje, je surový a syrový.

Indonésie je země, která je doslova zásobárnou podobných smeček, jako jsou GEROGOT. Zatímco v Evropě a Americe se muzikanti snaží do své hudby propašovat vlivy z jiných směrů, tak tahle skupina je tradiční, jako pravá jatka. Na konci je vždycky smrt, která nás všechny čeká a tihle maniaci to moc dobře vědí. Album "Heading to Eternal" je toho jasným důkazem. 


Pro někoho budou GEROGOT další obyčejnou brutální death metalovou úderkou v řadě, jiný je bude velebit do pekla. Záleží, ostatně jako vždycky, na vkusu každého fanouška. Osobně se mi tenhle tradiční přístup líbí, dokonce bych řekl, že když dostanu chuť na pořádnou porci syrového masa, tak volím "Heading to Eternal" raději, než mnohé jejich o hodně slavnější spolky. Gore přístup, zvuk jak ze staré pitevny, hektolitry krve, násilí. Ono se zdá, že je to přehnané, že je toho už příliš, ale když se podíváte na kriminalitu ve vašem městě (třeba ráno cestou do práce), tak toho hnusu na desce zase tolik není. Navíc, kapely z Indonésie mají tu obrovskou výhodu, že jim jejich songy věřím. Zkrátka, když přijde na pódium partička navoněných maníků v upnutých tričkách a začne do toho komplikovaně řezat, nebaví mě to. GEROGOT jsou jiného, ryzího druhu. Jsou opravdoví, šílení, bestiální. Mají poctivý zvuk i obal a s ničím se moc nepářou. Ano, neobjevují nic nového, ale novinka mě baví poslouchat. Připomíná mi totiž rozhovor se šíleným vrahem, jeho úsměv na tváři. Mrazí mě v zádech, muzika má drive a sílu a o to jde především, ne? Masakrující brutální death metal, který nezná slitování!


Asphyx says:

Do you hear that beat? Do you feel the pain? Do you feel the cold and darkness? Symphony of death, brutality shrouded in cruelty and filth. This is GEROGOT from Indonesia this year. All you have to do is sit down, add volume and let yourself be drifting in the bloody waves of madness. I will write it straight, it is not worth anything to cover up, I have not heard such a good brutal death metal for a long time.

Each song, each theme has its own idea, interesting melody, and atmosphere. All is driven forward by perfectly pounding drums and the rhythms are appropriately frantic. Guitars cut and burn, no need to talk about vocals, vocal is as good as ever. The album is unusually colorful, interesting, very good to listen to. As if some rusty nails were hammering into my head.



Has anyone hammered your knuckles? No? No need to desperate, you can have same experience and similar feelings with "Heading to Eternal". The band took the best of brutal death metal, wrapped it up in great sound, great cover (Aghy R. Purakusuma) and provided a truly rotting atmosphere. The recording has unbelievable pressure, enormous energy, and at the same time you can see how the band was thinking while composing. We're dealing with a basically perfect record. I like the fact that even after years the gentlemen have not gone steadily, they are still developing in style, they still can offer pieces of rotten meat that cannot be resisted. I love when the brutal death metal is dark and insidious when it hurts, burns, cuts. And all of this GEROGOT have. At the same time, they retain their typical expression and you can recognize them among the hundred others. The devastation of my brain cells has peaked. I am happy, excited, happy to sit back and listen to the symphony of death by these maniacs. Excellent brutal death metal that will cut you and cast it into darkness forever!

Tracklist:
01. Neelt
02. The Diabolical Savagery
03. Stimulation Rupturing
04. Cry Of Depair
05. Heading To Eternal
06. The Satanic Verses
07. Necrosadistic
08. Suffocating Wounds
09. Wrathful Hate


Share this games :

TWITTER