DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 24. srpna 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - MASK OF SATAN - Underneath the Mire (2021)

Recenze/review - MASK OF SATAN - Underneath the Mire (2021)


MASK OF SATAN - Underneath the Mire
CD 2021, Iron, Blood and Death Corporation

for english please scroll down

Kousek za domem, na místě, kudy chodíš každý den do práce, leželo další tělo. Vyděšení lidé se báli vycházet ven. Jeden obviňoval druhého, soused nevěřil sousedovi. Nejhorší bylo, že se vrah inspiroval svým předchůdcem. Příklady táhnou a tenhle bastard po sobě zanechával dlouhou krvavou stopu. Bestiální hra, přesto některé z pomýlených přitahovala. Zástupy čumilů, spousty fotek, které unikly. Všem bylo úplně jedno, jak se cítí pozůstalí. Ne, tenhle horor neskončí do té doby, dokud jej nepověsí.

Jenže trest smrti byl z nějakého záhadného důvodu zrušen. Podobné hororové příběhy se odehrávají i v hudbě finských death metalistů MASK OF SATAN. Založeni v roce 2015, již s jedním demem a dlouhohrající deskou na kontě, letos znovu oživili dlouhé stíny. Neexistuje nic než smrt a bolest. 


Vše je v absolutním pořádku. Obal, zvuk, nápady, všechno odsýpá přesně jak má. Před očima ožívají známé i nové hororové příběhy. Hrdla jsou podřezána, těla mučena. Někdy si říkám, že realita bývá někdy snad ještě horší. Stačí být na špatném místě a nebo věřit v momentálně nepopulární víru. Svět se nikdy nepoučí, proto tu taky máme hudbu, aby nám nechala na všechno zlo kolem zapomenout. Songy mají tu správě chladnou a černou atmosféru, riffy řežou jak mají. Jsem spokojen. Jako většinou se samozřejmě nejedná o nic převratného, ani nového, ale album "Underneath the Mire" se opravdu velmi dobře poslouchá. Starý death metal se musí hrát srdcem, jinak za nic nestojí a Finům jejich dobré řemeslo opravdu věřím. Schválně, zkuste je, třeba osloví i vás. Až zase půjdeš ráno do práce, tak si na tuhle smečku vzpomeň. Ulice jsou někdy hodně temné a spousta divných postav nepatří rozhodně na stranu dobra. Užívám si pravý death metal, ke kapele se rád a často vracím. Nálada je pochmurná, je jen otázkou okamžiku, kdy se objeví další bestie mezi námi. Děsivý death metalový horor!


sumarizace:

"Underneath the Mire" je albem, které utíká v rytmu starého death metalu. Je krvavým otiskem nalezeným na místě činu. Je zahnívající mrtvolou, zkroucenou do podivné polohy. Slyším zde odkazy starých death metalových špinavců. Deska má v sobě obrovský kus energie, je přímým úderem do obličeje. Pokud se potřebujete vyřvat ze všech nespravedlností tohoto světa, tak neváhejte ani chvilku. Navíc má nahrávka až hororovou atmosféru, velmi dobře se poslouchá a doslova vám shnije v rukou. Viděl jsem za svůj život až moc krve a nenávisti, ale v tomto podání si ji rád znovu narvu do hlavy. Vím totiž, že syrové melodie mě dokáží alespoň na chvilku přenést do imaginárního světa šílenství a odpoutat mě od nespravedlnosti všedních dní. MASK OF SATAN na svém druhém albu žhnou a pálí, řežou a sekají, křičí a drásají. Pouštěl bych ji pořádně nahlas všem, kteří ztratili základní lidské instinkty. Přidal bych volume tak, až by jim začala téct z uší krev. Spravedlnost je stejně slepá. Děsivý death metalový horor!


Asphyx says:

"Underneath the Mire" is an album that runs to the rhythm of old death metal. It is a bloody imprint found at the crime scene. It is a rotting corpse, twisted into a strange position. I hear here links such as old school death metal bands. The album has a huge amount of energy, it is a direct punch to the face. If you need to yell out of all the injustices of this world, do not hesitate for a moment. In addition, the record has a horror atmosphere, very good listenable and literally rot in your hands. I have seen too much blood and hate in my life, but in this submission I like to put it on my head again. I know that raw melodies can at least take me into the imaginary world of madness at least for a moment and detach me from the injustice of everyday life. MASK OF SATAN on their second album, they glow and burn, cut and chop, scream and scrape. I'd play it loud to everyone who lost basic human instincts. I would add volume until the blood began to flow from their ears. Justice is blind. Excellent extreme death metal orgy! Scary death metal horror!


Tracklist:
01. Ritualistic Incantation
02. Bloodmountain
03. Languish
04. Moonless Night (October 31st)
05. Bloodpact
06. Corpsewitch
07. Abyssal Servant
08. Underneath The Mire
09. The Black Goat

band:
M – Bass
O - Drums
S – Guitars
Brother W – Vocals



Share this games :

TWITTER