DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 18. září 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - VEILBURNER - Lurkers in the Capsule of Skull (2021)

Recenze/review - VEILBURNER - Lurkers in the Capsule of Skull (2021)


VEILBURNER - Lurkers in the Capsule of Skull
CD 2021, Transcending Obscurity Records

for english please scroll down

Útočí na mě ze všech stran. Snaží se mi dostat do hlavy. Bolí mě mozek, pálí kosti a mám úzkostné stavy. Raději nechodím kolem žiletek, protože jsme se spolu již několikrát potkali v mých představách. Jsi divný, říkají všichni kolem. Jsi jiný, odlišný. Smějí se tomu jak vypadám, jak chodím, že jsem, že existuji. Nebo to není pravda? Kdo to vlastně ví. Krouží kolem mě, koušou mě, drásají. A já ví, že jednou se ve mě všechno zlomí. Těším se. Konečně naleznu klid.

Klid ale nikdy nenaleznu při poslechu nové desky amerických black death metalistů VEILBURNER. Jejich chaotické postupy, disonance, mi to nedovolí. Je to velmi náročná hudba pro poslech. Pro přemýšlivé fanoušky temného nihilismu. Koneckonců, je to jako u každé jejich desky. Buď vydržíte a budete si užívat nebo vezmete nohy na ramena.


To co na posledním albu VEILBURNER předvádějí, lze přirovnat k dílům třeba takových DEATHSPELL OMEGA, PORTAL, IMPERIAL TRIUMPHANT, BLUT AUS NORD, ANTAEUS, VI, GEVURAH, FUNERAL MIST, ABYSSAL, THE TEMPLE OF BAAL. Podobně laděný black death metal je v současnosti chtěný a žádaný. Příznivci tohoto směru budou určitě nadšeni. Co se týká mě, tak jsem zase tak trošku rozpolcený. Když jsem unavený, tak kolem mě nahrávka jen tak prolétne. Vyspán o víkendu, odpočatý, si ji neskutečně užívám. Někdy zní jako vzdálené bědování, smuteční obřad pro oběti z jiného světa. Vím, podobná hudba se vlastně ani nedá moc popisovat slovy. Lepší je ji poslouchat a udělat si názor sám. Je určena pro lidi, kteří rádi a často nechávají popustit uzdu své fantazie. Dobrý zvuk, obal, perfektní hráčské výkony. Co si vlastně přát víc. Možná trošku té živočišnosti? Ale na to se zde zase tolik nehraje. Vše je nehumánní, jakoby vytažené odněkud ze stínu. Celkově pak působí "Lurkers in the Capsule of Skull" až nepříjemně, nepřívětivě. Ošklivě. A tak je to vlastně úplně v pořádku, tak to má být. Slyšte okultní black death metalové ozvěny šílenství!


Asphyx says:

I shed cool water between my fingers. It froze and evokes my last experiences before death. Suddenly it turns into blood. Dense, with purulent particles of crystals. Why am I lately feeling that there is only death, darkness and hatred around me?

American VEILBURNER has cast out another of his pieces of rotten meat this year. Imagine a waste channel behind your city, which flows directly into hell itself. You are tasked to divide a small evil from the big one. You are blotted out of blood, and hopelessness completely penetrates your body and mind. "Lurkers in the Capsule of Skull" is not light album to listen to. Many peoples are discourage, destroy, and not understand. This death is coming slowly, mischievously, like some evil disease. Gradually, you will get caught and burned.


"Lurkers in the Capsule of Skull" can act as a clutter of incomprehensible riffs, variously chaotic composing moods. The album, again played in the style of DEATHSPELL OMEGA, PORTAL, IMPERIAL TRIUMPHANT, BLUT AUS NORD, ANTAEUS, VI, GEVURAH, FUNERAL MIST, ABYSSAL, THE TEMPLE OF BAAL, reminds more of a sound impenetrable wall than a classic record. It is at the very edge and understand all the monstrosity at the same time is impossible. Such bloody and painful affairs require time, mood, and responsiveness to the echoes of the tombs. I do not dislike, some moments are unpleasant. Music, however, has to give rise to emotions. And there's a lot of new stuff on the news. They are all dark, ugly and bloody. When you go on Sunday around the church, know that if you keep getting soaked, the holy water will really be stained with blood. Black metal, Satan, death, darkness! All mixed in a mad whole. Excellent tribute to shadows!



Line up -
Mephisto Deleterio - All music and backing vocals
Chrisom Infernium - Vocals and all artwork

Track listing -
1. In the Tomb of Dreaming Limbo
2. Nocturnal Gold
3. Cursed,Disfigured, Amen!
4. Lurkers in the Capsule of Skull
5. Para-Opaque
6. An Odyssey Through Cataclysm
7. Vault of Haunting Dissolve
8. Dissonance in Bloom

Share this games :

TWITTER