DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 14. ledna 2022

Recenze/review - INTRICATED - Apocalyptic Metamorphosis (2021)


INTRICATED - Apocalyptic Metamorphosis
CD 2021, COMATOSE MUSIC

for english please scroll down

Je prostým faktem, že na některé zlé obrazy ze své mysli nikdy nezapomenete. Může to být ošklivá scéna ve filmu nebo okamžik v životě, který byste raději navěky vymazali. Jenže to nejde. Straší vás ve snech, vrací se jako nějaká zlá choroba. Hlodá ve vás, je červem svědomí. Vykřičníkem, který vyskočí pokaždé, když to nejméně čekáte. Proto se ve mě často vaří krev, když vidím nějakou nespravedlnost, když se ubližuje slabším. Vždycky potom dostanu neodbytnou chuť na brutální death metal. 

Nová deska thajských maniaků INTRICATED mi přišla opravdu vhod. Potřeboval jsem vymlátit mozek z hlavy něčím uvěřitelným, zahraným od srdce. Bez zbytečností, rovnou na komoru. Nechtěl jsem žádné současné instantní, plastové a sterilní kapely, ale poctivou hudební vyvraždovačku. Odsekat maso od kostí. Byl jsem fakt rád, že mi přišlo na recenzi zrovna album "Apocalyptic Metamorphosis". Poslouchal jsem pečlivě a říkal si, že ošklivý a zvrácený svět za oknem mi může být alespoň nějaký čas ukradený.


Mrtvá těla pověšená na hácích, chlad, který nepomáhá, stejně vše hnije a rozkládá se. Podobně jako novinka "Apocalyptic Metamorphosis", která stylově odkazuje na kapely typu SUFFOCATION, DEEDS OF FLESH, CRYPTOPSY, WORMED. Pánové jsou zkušenými řezníky, poznat to lze z každého riffu, motivu, nápadu. Surový zvuk, elegantně přelámané kosti. Deska má neskutečný tlak a energii, doslova zabíjí na potkání. Moc dobře chápu, že se jedná o hudbu pro úzkou skupinu fanoušků, kteří se ve svých snech rádi a často setkávají se šílenými patology, zombie sestřičkami a maniaky s noži a motorovými pilami v rukou. Jasně, že se nejedná o nic nového na pitevně, ale koho to dneska zajímá? To by už nehrál nikdo, jen by si partička samozvaných kritiků plácala játra nad progresivní nudou. Já chci, toužím po syrovém masu. INTRICATED zkrátka hrají přesně tak, jak to mám rád. Hezky na rovinu, bez vytáček. Jedná se o nechutně odvedenou práci od zkušených řezníků, kteří velmi dobře rozumí svému řemeslu. Účel byl splněn. Moje mysl je čistá a já jsem opět připraven na boj s větrnými mlýny. U "Apocalyptic Metamorphosis" si připadám jako v obrovské drtičce. Brutální death metal, který vás vykostí zaživa!


sumarizace:

Pokud máte rádi brutální death metal v jeho klasické podobě, mohla by vám první dlouhohrající deska thajských INTRICATED určitě vyhovovat. Je totiž plná morbidně chytlavých melodií, neskutečného tlaku a nepostrádá tolik chtěnou syrovost. Líbí se mi, že Thajci přesně vystihli atmosféru opuštěné ulice, kde se stala vražda. Inspirace SUFFOCATION, DEEDS OF FLESH, CRYPTOPSY, WORMED je sice cítit na každém kroku, ale album se velmi dobře poslouchá a vstřebává. Proti provedení, zvuku, ani obalu nemám žádných námitek ani připomínek. Všechno odsýpá, jak má, valí se to, jako lavina. Album bych s klidem doporučil všem amatérským patologům i fanouškům brutality v death metalu. Všechny skladby opravdu hodně řežou, jsou ostré a nekompromisní. Co si víc přát? Nic mě vlastně nenapadá. Novinku "Apocalyptic Metamorphosis" si opravdu užívám. Líbí se mi jistá samozřejmost, s jakou nám INTRICATED předkládají tyhle kousky krvavého masa. Brutální death metal, který útočí přímo na solar plexus! Velmi dobrá deska! Doporučuji!


Asphyx says:

If you like brutal death metal in its own classic way you could like this first long play album by Thai INTRICATED. It is full of morbid catchy melodies, unbelievable pressure and it doesn´t lack of rawness. I like that these Thai catch the atmosphere of abandoned street where the murder happened. You can feel the inspiration of SUFFOCATION, DEEDS OF FLESH, CRYPTOPSY, WORMED on every corner but this album is very easy to listen and absorbed. I have no objections about the whole work, sound or the cover. Everything flows how it should and it is like an avalanche. I would recommend this album to amateur pathologists or fans of brutality in death metal. All of those songs cut you, they are sharp and uncompromising. What else we want? There is nothing more to be said. This new album "Apocalyptic Metamorphosis" is very enjoyable for me. I like the commonplace which is noticeable in INTRICATED´s work and how they show us the pieces of bloody meat. Brutal death metal which attack right on the solar plexus! Very good album! I have to recommend it!


tracklist:
01. The Sixth Invisible Light of the Uno...
02. Ruthless Domination
03. Impaling the Emperor
04. Summoning the Abyzou
05. An Experimentation of Genocide (Unit...
06. Flagitious Meditation
07. The Manifest of Apocalytic Variation...
08. Enigmatic Portal of Demise
09. Interdimensional Being
10. Iniquitous Creatures

Line-up:
Panyawat Sridee - Vocals
Wasumit Wongwai - Bass
Jeeraset Paemongkol - Guitar
Pratchaya Phadungthin - Drums


Share this games :

TWITTER