DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 15. ledna 2022

Home » , , , , , , , , , , » Recenze/review - STRANGULIATORIUS - Doctor's Orders: Do Not Touch! (2021)

Recenze/review - STRANGULIATORIUS - Doctor's Orders: Do Not Touch! (2021)


STRANGULIATORIUS - Doctor's Orders: Do Not Touch!
CD 2021, Horror Pain Gore Death Productions

for english please scroll down

Nebyla to lepra, ani žádná sněť, přesto vypadal každý den hůř a hůř. Nepomáhalo zaříkávání, ani zázračné léky. Staří o něm říkali, že je prokletý. Není přece možné, aby v tomhle stavu žil tak dlouho. Lidé bývají někdy hodně zlí, stačí nezapadnout do davu. Jenže tenhle případ byl opravdu jiný. Záhadný ze všech hledisek. Věda zase jednou neměla odpověď a kněz utekl raději pryč. Přitom je to tak jednoduché. Posedlost démony se zkrátka nedá léčit.

Jediné co pomáhá, tak je poslech dobré záhrobní hudby. Co byste řekli na jednu smečku z Litvy, které do toho mlátí hezky postaru, plesnivě a která se již předchozím albem "Rope, Soap, Tabouret" (2018) zapsala do knihy mrtvých hodně krvavým písmem? Doporučuji pouštět ve tmě, nejlépe uprostřed starého domu, ve kterém žil někdo prokletý.


STRANGULIATORIUS kombinují ve své tvorbě hudbu inspirovanou třeba takovými EXHUMED, ASPHYX, AUTOPSY, ANATOMIA, BOLT THROWER, COFFINS, HAEMORRHAGE, IMPETIGO, UNLEASHED, CANCER. Starý prašivý death metal je zde kombinován se sarkasmem, různými fikcemi, hororovými tématy. Přidáván je thrash, grind, i dlouhé táhlé doomové pasáže. Téhle kapele není nic svaté, pro mě je hodně příjemné trávit čas v jejich společnosti. Pokaždé, když mám dost obyčejného světa, ve kterém se vše opakuje se železnou pravidelností, tak přidám hlasitost a je mi najednou moc dobře. Deska "Doctor's Orders: Do Not Touch!" je totiž takovou velmi příjemnou ozvěnou z dávno opuštěných piteven, z pohřebišť, na kterých jsou pohřbeni jen jedinci zmiňovaní v úvodu dnešního článku. Mám zkrátka chuť se vracet, nasávat mrtvolnou atmosféru, dívat se do zohavených tváří. Líbí se mi, že si Litevci na nic nehrají, všechny nápady z nich vychází samozřejmě, bez dnes tolik typické křeče. Budiž tedy dnešní článek upozorněním, že existuje kapela STRANGULIATORIUS, která se s tím nepáře. Jde do toho po hlavě. Kosti praskají, víka od rakví naskakují, někdy už bývá problém rozlišit živé od mrtvých. Vše je v nejlepším pořádku a já vám mohu album jenom doporučit. Chaos, grind, krev, death metal, smrt, šílenství, masakr! Skvěle!


sumarizace:

STRANGULIATORIUS hrají absolutní old school death/grind metal. Bez zbytečností. Útočí rovnou, jejich riffy jsou přesně zacíleny, řežou a pálí. Jako bych spadl do obrovského drtiče kostí. Skladby mají chladnou, podmanivě temnou atmosféru, odsýpají jako lavina a deska se vůbec skvěle poslouchá. Litevci nevymýšlejí nic nového, neobjevují, ale překládají vynikající řemeslo s pověstným krvavým bonusem navíc. Budete vyvrženi, vykostěni a vaše hlava bude napíchnuta na kůl pro výstrahu všem nevěřícím. Morbidní obal, i ostrý, nekompromisní zvuk jsou samozřejmostí. "Doctor's Orders: Do Not Touch!" si osobně zařazuji mezi největší překvapení loňského roku. STRANGULIATORIUS totiž splňují nejpřísnější požadavky na reálný, prašivý, devastující death metal. Mám při poslechu pocit, že jsem se vrátil do devadesátých let a sedím doma u přehrávače. Točí se mi v něm stokrát ohraná kazeta. Představte si ostré jehly, kterými jste propíchnuti na těch nejcitlivějších místech. Přesně takhle na mě album působí. STRANGULIATORIUS vám vymáchají ksicht v krvi. Reálná death/grind metalová jatka!

pro fanoušky: EXHUMED, ASPHYX, AUTOPSY, ANATOMIA, BOLT THROWER, COFFINS, HAEMORRHAGE, IMPETIGO, UNLEASHED, CANCER


Asphyx says:

STRANGULIATORIUS plays absolute old school death/grind metal. Without unnecessary things. They attack straightforward, their riffs are precisely targeted, they cut and burn. It's like falling into a huge bone crusher. The songs have a cold, captivatingly dark atmosphere, they flow like an avalanche and the record is great to listen to. The Lithuanians don't invent anything new, they don't discover it, but they do an excellent craft with the famous bloody bonus. Morbid cover art, as well as sharp, uncompromising sound, are a matter of course. "Doctor's Orders: Do Not Touch!" is personally one of the biggest surprises last year. STRANGULIATORIUS meets the strictest requirements for real, scabby, devastating death metal. As I listen to this, I feel like I'm back in the 1990s sitting at home with a player. A cassette played a hundred times is still spinning in it. Imagine sharp needles pierced in the most sensitive places. This is exactly how the album affects me. STRANGULIATORIUS rinses your face in the blood. Real death/grind metal slaughterhouse!

for fans: EXHUMED, ASPHYX, AUTOPSY, ANATOMIA, BOLT THROWER, COFFINS, HAEMORRHAGE, IMPETIGO, UNLEASHED, CANCER

Tracklist:
01. Creator's Charms
02. Hand Of Death
03. The Plans Of The Madmen
04. What's In The Bag?
05. Maggots Are Coming
06. Drunk Behind My Wheel
07. Doctor's Orders: Do Not Touch!
08. Fisherman
09. Abyss

band:
Švedas - Bass
Kaplerezas - Drums
Mr. Adam - Guitars
Iggy - Vocals



Share this games :

TWITTER