DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 31. ledna 2022

Recenze/review - VENOMIZED - Death Row (2021)


VENOMIZED - Death Row
CD 2021, vlastní vydání

for english please scroll down

Občas se z hloubi záhrobí vynoří kapela, o které nevím vůbec nic. Většinou si poslechnu pár ukázek a pak se rozhodnu, zda o ní budu psát. Vždycky jsem chtěl, aby byly tyhle stránky hlavně pro smečky, o kterých se příliš neví. Jde mi jen o hudbu, o nic jiného. Zavítal jsem několik metrů pod kanadský Québec a chvíli se rozhlížel. VENOMIZED mi padli ihned do mého krvavého oka.

Hrají totiž surově a syrově, jejich první album "Death Row" nepostrádá temnotu i živočišnost. Pokud bych dal na váhu jejich prvotinu a několik desek o hodně věhlasnějších a propagovaných skupin současnosti, pánové by se určitě neztratili a většinou mě rozsekali dokonce o hodně víc. Neexistuje nic jiného než tma a death metal. Dvojice muzikantů, kteří do toho šli zase jednou po hlavě. Přesně takhle to mám rád. Masakr!


VENOMIZED předkládají neotesanou nálož smradlavých riffů, hnilobného vokálu a bicích, které je radost poslouchat. Je znát a cítit, že je za albem hodně práce a samozřejmě talentu, věcí, na které se dnes velmi často zapomíná. Líbí se mi, jak jsou skladby napsány, mají jasný cíl - zničit všechno kolem v okruhu několika kilometrů. Připadám si jako po jaderném výbuchu, když začnou ozářené zombie lézt z děr. Co se týká inspirace, tak bych zmínil MONSTROSITY, BRUTALITY, MORBID ANGEL, DEICIDE, OBSCENITY. Veškeré dostupné hnilobné a hnisavé procesy byly zahájeny a nemůžu jinak, než ve svém pomyslném žebříčku hodnotit vysoko. Nejedná se o záležitost na jeden poslech, ale také o nic zbytečně komplikovaného,  co většinu posluchačů akorát odradí. Melodie i surové pasáže jsou vyváženy tak akorát. Navíc je mi hrozně sympatické, jakým způsobem kapela ke své tvorbě přistupuje. Nechce se mi pryč, ven z podzemí, do ošklivého současného světa. Někdy si říkám, jestli neplatí v temnotě přehlednější a přínosnější pravidla. Zkrátka a jednoduše, pokud rádi objevujete nové smečky a nejste jen konzumenti dokola stále toho samého, tak vám mohu VENOMIZED jen doporučit. Podobné debuty si nechám vždy líbit. Kanadský masakr death metalovou pilou! 


sumarizace:

"Death Row" je deskou, která odsýpá v rytmu kapel MONSTROSITY, BRUTALITY, MORBID ANGEL, DEICIDE, OBSCENITY. Jedná se o nebývale energický, totálně napěchovaný materiál, který musí každému fanouškovi death metalu způsobit pořádný infarkt. Skladby jsou opravdu dobře napsané, vokalista šílený a s pestrou paletou morbidity v hlase. K tomu si připočtěte skvělý hutný zvuk, obal jak vystřižený ze starých kacířských knih a máte před sebou album, které vám utrhne hlavu i s páteří. Ano, VENOMIZED nepřinášejí nijakou progresi, ale jedná se o poctivou patologickou práci. To je bez debat. Navíc si přidejte temný odér, známý snad jen z míst, kde se staly ošklivé vraždy. Novinka na mě působí velkou silou, připomíná mi kusy shnilého masa, hozeného přímo do obličeje. Mám rád klasický death metal a musím říci, že mě nová nahrávka zasáhla na těch nejcitlivějších místech. Zkrátka a jednoduše, pokud rádi objevujete nové smečky a nejste jen konzumenti dokola stále toho samého, tak vám mohu VENOMIZED jen doporučit. Podobné debuty si nechám vždy líbit. Kanadský masakr death metalovou pilou! 


Asphyx says:

"Death Row" is a record played in the rhythm of bands like MONSTROSITY, BRUTALITY, MORBID ANGEL, DEICIDE, OBSCENITY. It is an unusual energetic, totally full material, which must cause a massive heart attack to all death metal fans. Tracks are really good written; the vocalist is crazy and owns a diverse spectrum of morbidity in his voice. You can add the great massive sound, the cover art like from the old heretical books and you have the album, which is going to rip off your head together with the backbone. Yes, VENOMIZED doesn’t bring some progression, but it is still the honest pathological job. Additionally, can you imagine such a dark odor, which is known from the places, where the awful murders have happened? The new record affects at me by the huge power; it reminds me the pieces of the rotten flesh throwing straight into the face. I like the classic death metal, and I must say that the new record hit me into the most sensitive sites. In short and simply, if you like to discover new packs and you are not just a consumers around the same, I can only recommend VENOMIZED. I always like similar debuts. Canadian massacre with death metal saw!



Tracklist:
01. Suffocated
02. Once Upon A Kill
03. The Psychotic Chaos
04. Desecrated Empire Of Suffering
05. Excessive Torture
06. God's Disease
07. Of Deceit & Perversion
08. Sadistic Massacre
09. The Rusted Cross
10. Kill The Living

band:
Alex Wolf - Guitars
Kevin Kross - Vocals, Bass

Share this games :

TWITTER