DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 5. března 2022

Recenze/review - DEFECHATE - Unbounded (2022)


DEFECHATE - Unbounded
CD 2022, Great Dane Records

for english please scroll down

V některých případech bývá identifikace velmi složitá. Seškvařená kůže, smradlavé, spálené maso. Máme drsné vtípky, protože se nám chce zvracet. Začalo to nenápadně před několika týdny. První sebevražda spustila lavinu. Jakoby mladí neuměli řešit své problémy jiným způsobem. Internet zaplavila videa, na kterých je vidět, že obětem dochází až příliš pozdě, že umírají. Děs, strach, konec. Poslouchám prvotinu italských death metalistů DEFECHATE a čekám, až zazvoní další telefon.

Smrt si nevybírá a neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Z alba mám podivný pocit neklidu. Se zajímavým obalem, evokujícím staré práce, s ostrým, řezajícím zvukem, se spoustou nepříjemných nápadů. Jedovatý vokál a chladná, odlidštěná nálada. Tohle všechno zabalené ve velmi příjemném stavu. Deska mě baví takovým tím zvláštním způsobem. Proto  o ní také píšu. 


DEFECHATE jsou zřetelně inspirování smečkami jako CANNIBAL CORPSE, AUTOPSY, DEVOURMENT, ENTOMBED, VOMITORY, OBITUARY. Zkrátka a jednoduše, stará death metalová škola podaná vlastním způsobem. Je sice pravdou, že v některých momentech působí určité pasáže trošku monotónně, ale jako celek u mě "Unbounded" s klidem a přehledem obstojí. Až vylezou jednou všechny zombie z děr, tak vás budou ty kdysi spálené děsit nejvíc. Album mě nahlodalo postupně, rozhodně jsem mu nepropadl rovnou. Možná i právě proto se k němu rád a často vracím. Když mám chuť na něco poctivého, surového a divokého. Telefon zase zvoní a my se řítíme temnou ulicí. Další ohořelé tělo, ale tentokrát je na něm něco divného. Seškvařené tričko s nápisem kapely. Myslím, že už začínám všechno chápat. V Itálii ze zrodila další z kapel, která nejen, že umí perfektně svoje řemeslo, ale navíc smrdí na sto kilometrů spáleným masem. V Itálii se zrodilo zcela nové monstrum, u kterého je slyšet, jak jej baví hrát i prokousávat tepny. Songy mají potřebný drive i feeling. Jsou nasáklé nenávistí a takovým tím špinavým odérem, který mám u kapel tohoto provedení tolik rád. DEFECHATE mi vyfrézovali do mozku pěkně hlubokou drážku. Spalující death metalový masakr!


sumarizace:

DEFECHATE se s tím nepářou, mají jasný cíl - vyhladit! Nutno říci, že se jim to daří. Líbí se mi neurvalý a neučesaný zvuk, mocná produkce i totální nasazení, které do muziky pánové dávají. Oceňuji i monumentální obal. Mám při poslechu pocit, že mi někdo stojí na hrudníku okovanou botou, dusí mě a drtí lebku v kleštích. Tohle album není nic pro slabé povahy. Masakruje, ničí, drásá a je bolestivé jako trhání nehtů bez umrtvení. Italští maniaci mě vykostili a pohodili jako nepotřebný kus masa u cesty. Neustále se do skladeb vkrádá temné zlo a jako celek je album doslova devastující. Divocí psi zase jednou všem ukázali, jak se má správně hrát poctivý death metal. Skvělá deska, která připomíná návštěvu opuštěných katakomb. V Itálii se zrodilo zcela nové monstrum, u kterého je slyšet, jak je baví hrát i prokousávat tepny. Songy mají potřebný drive i feeling. Jsou nasáklé nenávistí a takovým tím špinavým odérem, který mám u kapel tohoto provedení tolik rád. DEFECHATE mi vyfrézovali do mozku pěkně hlubokou drážku. Spalující death metalový masakr!

pro fanoušky: CANNIBAL CORPSE, AUTOPSY, DEVOURMENT, ENTOMBED, VOMITORY, OBITUARY



Asphyx says:

DEFECHATE work it well, they have a clear goal – to destroy the world! I have to say that they do a great job with it. I like the rolling sound, powerful production and the total deployment that those gentlemen give to their music. I appreciate the monumental cover. During the listening I feel that someone is standing on my chest with heavy boot, choking me and crushing my skull in pliers. This album is not for weak people. It massacres, destroys, crawls and it is very painful lake tearing of nails with no anaesthesia. Those Italian maniacs teared out my bones and swept me away like an unnecessary piece of flesh by the road. Constantly I hear a dark evil and a whole album is literally devastating. The angry dogs once again showed us how the real death metal is supposed to sound. A great album which feels like a visit of abandoned catacombs. A brand new monster was born in Italy, where you can hear how they enjoy playing and biting their arteries. The songs have the necessary drive and feeling. They are soaked with hatred and the kind of dirty abrasion that I like so much for bands of this performance. DEFECHATE cut a pretty deep groove in my brain. Burning death metal massacre!

for fans: CANNIBAL CORPSE, AUTOPSY, DEVOURMENT, ENTOMBED, VOMITORY, OBITUARY


Tracklist:
1 Hyperammonaemic
2 Naked Thoughts
3 Burning Like the Water
4 Unexpected Denier
5 Repent to Be Dead
6 Oxydized Man
7 Epicurean Herd
8 The Unbound Storm
9 Just Falling Leaves
10 Il Signore del Disordine


band:
Luke Scurb (Humangled, Suture Messiah)
Giuseppe Tato Tatangelo (Antipathic, Glacial Fear, Throne of Flesh, Unscriptural, Zora)



Share this games :

TWITTER