DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 16. června 2022

Home » , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - OBSCENE - .​.​.​from Dead Horizon to Dead Horizon (2022)

Recenze/review - OBSCENE - .​.​.​from Dead Horizon to Dead Horizon (2022)


OBSCENE - .​.​.​from Dead Horizon to Dead Horizon
CD 2022, Blood Harvest

for english please scroll down

Procházíš se po spálené zemi a přemýšlíš, kdy se to stalo. A proč? Díky nekonečné lidské hlouposti a absolutní ztrátě pokory. Vybělené kosti, poházené kolem cesty. Smějící se lebky a spousta krys. Ty přežijí snad všechno. Je to smutný pohled. Na naši zem, na naše naděje a plány, které shořely jako kus papíru. Možná jsme málo bojovali, možná se málo bránili. Tuposti a hlouposti, zlu. Teď už nezbývá než dožít. Ve smutku. Poslední zavře dveře. Ještě, že mám hudbu. Ano, nebýt death metalu, tak už je konec.

Z poslechu nové desky ".​.​.​from Dead Horizon to Dead Horizon" cítím velmi podobnou atmosféru. Chladné, mrazivé melodie, pořádný kus melancholie. Ale také zabijácké riffy. Takoví jsou OBSCENE


Jakoby stále probíhala válka. A já jsem uprostřed ní. Možná za to může lehká podobnost se smečkami jako ASPHYX, HAIL OF BULLETS, BOLT THROWER, OBITUARY. Nevím, já vždycky zmiňuji jména kapel, které inspirovaly spíše jako vodítko, abyste se případně o recenzovanou skupinu zajímali dál. Navíc mám ve svých článcích (které možná až příliš vznešeně nazývám recenzemi) vždy odkazy na ukázky. Dávno pryč je doba fyzických nosičů a hromadění plastu ve skříních. Dnes je všechno rychlejší, pomíjivější. OBSCENE mě ale zaujali. Svým zvukem, obalem a samozřejmě nápady a celkovou atmosférou. Ta je vskutku podmanivá, zajímavá. Opravdu chodím po spálené zemi a sleduji poslední zbytky života. Já vím, podobného retra je spousta na každém rohu, ale dopřejte mi prosím tu radost. Pánové hrají opravdu velmi dobře a na rozdíl od mnoha jiných, často velebených, dokáží napsat skvělé songy. Možná stačilo jednoduše říci, že mě deska prostě baví, ale to by bylo málo. Většinou chci vyjádřit své představy, které se mi míhají hlavou. A tentokrát jsou velmi pochmurné, nihilistické, záhrobní. Přesně takový by měl death metal být. Dávno už nemá cenu kopat nové hroby. Mrtvých je příliš mnoho. Při tomhle albu ztratíte ještě víc víru v lidi. Prokletý druh, nemyslíte? Ale třeba je ještě naděje. Kdo ví? Zatím se pohodlně usaďte a přidejte volume. Death metalová misantropie!


sumarizace:

".​.​.​from Dead Horizon to Dead Horizon" otevírá hroby stejným způsobem, jako to dělaly kapely ASPHYX, HAIL OF BULLETS, BOLT THROWER, OBITUARY. Zvuk je poctivě hnilobný, vytažený snad odněkud ze starých katakomb. Na kapele je vidět a slyšet, že je plně oddána hrobnickému řemeslu. Hudba musela vznikat v opuštěných márnicích, nápady byly dodány těmi nejvíc mrtvými zombie a výsledek si můžete poslechnout sami. Pro nás, co jsme se k death metalu dostali v devadesátých letech, se jedná o vzácný rezavý artefakt. Mám opravdu pocit, že jsem odsouzencem na smrt, čekám ve své cele a k poslední večeři mi pouštějí tvorbu OBSCENE. Kapela mě zve na dlouhý nekonečný výlet za řeku Styx. Nebude to dlouho trvat, už zítra ráno mi zlomí vaz. Těším se, podobný death metal mi totiž koluje v krvi odnepaměti. Skvělá smrtící deska, která vás popraví tím nejkrutějším způsobem! Pánové hrají opravdu velmi dobře a na rozdíl od mnoha jiných, často velebených dokáží napsat dobré songy. Možná stačilo napsat, že mě deska prostě baví, ale to by bylo málo. Většinou chci vyjádřit své představy, které se mi míhají hlavou. A tentokrát jsou velmi pochmurné, nihilistické, záhrobní. Přesně takový by death metal měl být. Dávno už nemá cenu kopat nové hroby. Mrtvých je příliš mnoho. Při tomhle albu ztratíte ještě víc víru v lidi. Prokletý druh, nemyslíte. Ale třeba je ještě naděje. Kdo ví? Zatím se pohodlně usaďte a přidejte volume. Death metalová misantropie!


Asphyx says:

".​.​.​from Dead Horizon to Dead Horizon" is opening the tombs by the same manner as the bands like ASPHYX, HAIL OF BULLETS, BOLT THROWER, OBITUARY. The sound is honestly putrid, ripped out from somewhere of the old catacombs. Here you can see and hear that the band is devoted to the craft called "digging the graves". This music had had to be written in the abandoned mortuaries, the most dead zombies had provided the ideas and the result you can listen to by yourself. For us, who came to the death metal at the nineties, this album represents a rare rusty artifact. I really feel like I'm a sentenced to death and I wait in my cell, while the OBSCENE album play for me there as my last dinner. The band invites me to a long, endless trip over the Styx River. It will not take so long time, already tomorrow morning they are breaking my neck. I am looking forward because the similar death metal I have in my veins since time immemorial. A great deadly record that will execute you by the cruelest way! The gentlemen play very well indeed and unlike many others, often praised, they can write good songs. Maybe it would be enough to write that I just enjoy the album, but that would not be enough. Mostly I want to express my ideas that are running through my head. And this time they're very bleak, nihilistic, otherworldly. That's what death metal should be. It's not worth digging new graves anymore. There are too many dead. This album makes you lose even more faith in people. A cursed species, don't you think. But maybe there's hope. Who knows? In the meantime, sit back and turn up the volume. Death metal misanthropy!



about OBSCENE on DEADLY STORM ZINE:



Tracklist:
01. ...From Dead Horizon
02. I Shall Drink The Earth's Blood
03. Deathless Demigod
04. Faith Through Pain
05. Insensate Cruelty
06. The Burrowing Hiss
07. Shrew's Nest
08. Children Of The Static
09. Open Grave Of A Forgotten Past
10. ...To Dead Horizon




Share this games :

TWITTER