DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 19. července 2022

Recenze/review - ORIGIN - Chaosmos (2022)


ORIGIN - Chaosmos
CD 2022, Agonia Records

for english please scroll down

Naše naivní představa, že je ve vesmíru nějaký život vzala zase za své. Představovali jsme si milé bytosti, které na tom budou lépe než náš druh. Což není zase tolik těžké. Velký omyl! Podívejte se kolem sebe. Kam jsme to dopracovali. Dobré myšlenky jsou pokaždé utlučeny hloupostí a tupostí. Ještě, že nám zůstala hudba, tu pořád umíme. Alespoň tak vnímám novou desku maniaků ORIGIN. Ti mě pokaždé dokážou překvapit. Nejsem sice častým hostem v technickém brutálním death metalu, většinou se u něj nudím, ale tahle smečka mě vždy přišpendlí na zeď. Připadám si z toho všeho tlaku opravdu jako hmyz ve sbírce vesmírného predátora.

Základem je stále brutální death metal, na který jsou naroubovány různé technické pasáže, progresivní vsuvky. Někomu se může zdát album zpočátku lehce roztříštěné, ale není to pravda. Jen se vám dostane pod kůži postupně, jako nějaký písečný červ, který vám bude číst myšlenky, děsit vás a vyžere vám celý mozek. Stejně jste měli v hlavě jen zbytečnosti. 


Je to opět jízda od začátku do konce. Ve stylu HATE ETERNAL, WORMED, DECAPITATED, CRYPTOPSY, NILE, DEEDS OF FLESH, SUFFOCATION, KRISIUN, DEFEATED SANITY. To ale není zase tolik důležité. Tyhle přirovnání si žádají fanoušci, mě osobně jsou víceméně jedno. Já hodnotím vždy desku jako celek, jak na mě působí, jaké na mě přenese emoce. ORIGIN si mě postupně zcela podmanili. Zajímavé, protože já opravdu v tomto stylu vyzobávám jen to, co mě opravdu baví. Psát tentokrát o zvuku, obalu, produkci, nemá vůbec cenu. Pánové jsou natolik zkušení, že nepodcenili vůbec nic. Vše odsýpá jak má a vy se tak můžete proletět na jinou planetu. A když se budete vracet, tak vám to naše hemžení bude připadat úsměvné. Někdy řešíme zbytečnosti, místo toho, abychom svůj drahocenný čas věnovali právě deskám jako "Chaosmos". V tomhle případě platí víc než kde jinde, že slova jsou zbytečná, nechte mluvit hudbu. Buď vás osloví a užijete si ji nebo půjdete pryč. Jasně, že je to extrém, jdoucí v mnohém za hranu. Pánové jsou hledači, objevovači nových zákoutí a odstínů. A to je právě to, co je odlišuje od ostatních. Nejsou předvídatelní, jsou odlišní, jiní, zajímaví. Když už tedy uslyšíte v mém přehrávači tenhle styl, tak v podobném duchu. Nechte se pozvat na parádní výlet do hlubin temnoty. Nasajte prach z jiných dimenzí. Technický brutální death metalový průlet vesmírem!


Asphyx says:

Those maniacs are great musicians who perfectly control their instruments. But a lot of people can do that today. But not everyone can compose a good song which has some meaning and graduates, has a power and great energy. Even with first meetings with the band it seemed that I absolutely failed to the hell. This album is incredibly believable, has a lot of pressure, restlessness and insanity.

ORIGIN continues with their music which is quite similar to HATE ETERNAL, WORMED, DECAPITATED, CRYPTOPSY, NILE, DEEDS OF FLESH, SUFFOCATION, KRISIUN, DEFEATED SANITY. In addition, they add their own face to it and thanks to that you can recognize them among others. I like the combination of more rolling, screaming passages and then the fast graduating onslaughts. You can hear that those gentlemen really thinks while they are composing. The new album is one of the most played in my collection (in case of this style). It contains a great amount of dark energy and the songs are filled with it. The songs do not lack of memorable riffs and colourful palette of bad moods. I am looking forward to go to my cell, to the new torture, to the next listening session. Personally, the album "Chaosmos" is for me on the top of brutal death metal albums. Gentlemen are seekers, explorers of new corners and shades. And that's what sets them apart from the rest. They're not predictable, they're different, different, interesting. So when you hear this style in my player, it's in a similar vein. Let them take you on a cool trip into the depths of darkness. Soak up the dust of other dimensions. A technical brutal death metal trip through space!



about ORIGIN on DEADLY STORM ZINE:

Recenze/review - ORIGIN - Unparalleled Universe (2017)

Share this games :

TWITTER