DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 31. října 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - TRIBAL GAZE - The Nine Choirs (2022)

Recenze/review - TRIBAL GAZE - The Nine Choirs (2022)


TRIBAL GAZE - The Nine Choirs
CD 2022, Maggot Stomp

for english please scroll down

Potácím se ve tmě. Nevidím, neslyším, nevnímám. Tak takhle vypadá smrt? Dotknu se něčeho měkkého, mokvajícího. Jako bych sahal na slizké bahno. Rozkládající se mrtvola, pach a nenávist, která se otiskla do okolních zdí. Probudil jsem se do temnoty, do děsivého snu. Problém je, že tohle není noční můra, ale krutá realita. Existuje už jenom nenávist a absolutní zlo. A také death metal, v podobě, v jaké nám jej předkládají američtí TRIBAL GATE. Hnisavé procesy byly zahájeny.

První dlouhohrající album s názvem "The Nine Choirs" nejvíc připomíná návštěvu staré, zdánlivě opuštěné márnice. Ještě tu zbyla nějaká těla. Poničená a zohavená. Když přidáte hlasitost, můžete si s nimi promluvit. Tahle nahrávka totiž probouzí i mrtvé!


Základem je surový, temný smrtící kov ve stylu třeba takových MORBID ANGEL, CANNIBAL CORPSE, IMMOLATION, DECAPITATED, DYING FETUS. Samozřejmě, přidávány jsou vlastní nápady a invence. Po zvukové stránce je vše v nejlepším pořádku, zvuk pálí a žhne. Atmosféra připomíná opravdu návštěvu pitevny, se všemi těmi chladnými stoly, s kusy masa i kostmi. TRIBAL GATE hrají od srdce, opravdově, uvěřitelně. Jedná se o kapelu, která přišla z toho nejhlubšího undergroundu. Divokou, šílenou a surovou. Nic pro slabé povahy, řekl bych. Riffy ostré jako skalpel. Bloudím močálem plným krve a zlámaných kostí. Atmosféra celé nahrávky je velmi temná, hnilobná, zkažená. Přesně takhle má znít opravdový a ryzí smrtící kov. "The Nine Choirs" je hodně mokvající, černou a zničující záležitostí. Jasně, pánové neobjevují nic nového, ale cítím, že hrají upřímně. A to je pro mě asi nejdůležitější. Potácím se ve tmě. Nevidím, neslyším, nevnímám. Tak takhle vypadá smrt? Dotknu se něčeho měkkého, mokvajícího. Jako bych sahal na slizké bahno. Rozkládající se mrtvola, pach a nenávist, která se otiskla do okolních zdí. TRIBAL GAZE jsou ve skvělé formě a mohu vám je rozhodně doporučit. Mrtvoly u jejich nové desky ožívají! Morbidní, temná, death metalová ocel!


Asphyx says:

I'm stumbling around in the dark. I can't see, I can't hear, I can't feel. Is this what death looks like? I touch something soft, swollen. It's like touching slimy mud. A decomposing corpse, the smell and the hatred imprinted on the surrounding walls. I woke to darkness, a terrifying dream. The problem is, this isn't a nightmare, it's a harsh reality. There is only hatred and absolute evil. And also death metal, as presented by the American TRIBAL GATE. The festering process has begun.

The first full-length album, "The Nine Choirs", is most reminiscent of a visit to an old, seemingly abandoned morgue. There are still some bodies left. Mutilated and mutilated. If you turn up the volume, you can talk to them. Because this recording wakes the dead!


The base is raw, dark death metal in the style of such bands as MORBID ANGEL, CANNIBAL CORPSE, IMMOLATION, DECAPITATED, DYING FETUS. Of course, own ideas and inventions are added. Sound-wise everything is in the best order, the sound is burning and glowing. The atmosphere is really like visiting an autopsy room, with all those cold tables, pieces of meat and bones. TRIBAL GATE play from the heart, real, believable. This is a band that came from the deepest underground. Wild, crazy and raw. Nothing for the faint of heart, I'd say. Scalpel-sharp riffs. I wander through a swamp of blood and broken bones. The atmosphere of the whole record is very dark, rotten, corrupt. This is what real, pure death metal should sound like. "The Nine Choirs" is a very swampy, black and destructive affair. Sure, the gentlemen aren't discovering anything new, but I feel they're playing with sincerity. And that's probably the most important thing for me. I'm stumbling around in the dark. I can't see, I can't hear, I can't feel. Is this what death looks like? I touch something soft, swollen. It's like touching slimy mud. A decomposing corpse, the smell and the hatred imprinted on the surrounding walls. TRIBAL GAZE are in great form and I can definitely recommend them. The corpses come alive on their new album! Morbid, dark, death metal steel!


Recenze/review - TRIBAL GAZE - Godless Voyage (2021):


Tracklist:
01. Cold Devotion
02. And How They Wept For Eternity
03. With This Creature I Return
04. To Gather In Its Presence
05. As A Thousand Voices Sing
06. Jealous Messiah
07. Shapeless Sovereign
08. Jungle Rituals
09. Worthless Offering


Share this games :

TWITTER