DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 30. listopadu 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - DETHEROUS - Unrelenting Malevolence (2022)

Recenze/review - DETHEROUS - Unrelenting Malevolence (2022)


DETHEROUS - Unrelenting Malevolence
CD 2022, Redefining Darkness Records

for english please scroll down

Další den, další těžká práce. Vstáváš brzy ráno a v ulicích je ještě tma. Bolavá hlava ze včerejší noci, potřebuješ restart. Straníš se lidí, připadají ti divní a plní nenávisti. Umíráš a znovu se rodíš. Jako zombie, jako duše bez těla. Bereš do rukou kladivo a drtíš staré kosti. Staří mrtví už dnes nikoho nezajímají. Další rakev, další den bez světla. Potřebuješ vyčistit svoji mysl, potřebuješ restart.

Měl bych pro vás jeden tip. Kanadské death thrashery DETHEROUS. Ti hrají divoce, neurvale a již po několika setkáních jsem si je brával s chutí každý den do svého přehrávače. Doporučuji poslouchat pořádně nahlas. Nejlépe v márnicích, v katakombách a v naprosté tmě. 


DETHEROUS jsou pohrobci DEMOLITION HAMMER, MALEVOLENT CREATION, PESTILENCE, PROTECTOR, DEATH, SLAYER, KREATOR. Jejich směs je namíchána s vkusem, dobrým zvukem, ale hlavně spoustou nadšení a odhodlání. A hlavně, novinku "Unrelenting Malevolence" mě baví stále dokola poslouchat. Je po okraj narvaná energií, chladem, temnotou a šílenstvím. Pokud máte jako já rádi underground a pohybujete se s chutí na druhé straně za oponou, tak neváhejte ani chvilku. Jen vás varuji, Kanaďané hrají tak intenzivně, že vám může každou chvíli explodovat hlava. Mozek se rozstříkne po zdi, střeva vylezou ven. Budete pařit dál, jako zombie, jako prokletý. V podobných rytmech vždy rád a s chutí odsekávám maso od kostí, drtím lebky a čtu si nápisy na rakvích. Nahrávka je surově dynamická, je v ní spousta vzteku a působí velmi uvěřitelně. V současné době je podobných smeček na každém rohu poměrně velké množství, ale jen některé mě dokáží přesvědčit. DETHEROUS se to povedlo již podruhé (recenze na minulé album "Hacked to Death" je odkazována dole pod článkem). Pánové ctí staré pořádky, sice nepřinášejí nic nového, ani převratného, ale jejich hudba mě natolik přesvědčila, že nemohu jinak, než ji doporučit. Hoří totiž jasným plamenem. Bereš do rukou kladivo a drtíš staré kosti. Staří mrtví už dnes nikoho nezajímají. Další rakev, další den bez světla. Potřebuješ vyčistit svoji mysl, potřebuješ restart. Death thrashová lavina plná prašivých kostí!


Asphyx says:

Another day, another hard job. You wake up early in the morning and the streets are still dark. Headache from last night, you need a restart. You shy away from people, they seem strange and full of hate. You die and you're born again. Like a zombie, a soul without a body. You pick up a hammer and smash old bones. Nobody cares about the old dead anymore. Another coffin, another day without light. You need to clear your mind, you need a reboot.

I got a tip for you. Canadian death thrashers DETHEROUS. They play wildly, raw, and after just a few meetings, I've been enjoying playing them in my player every day. I recommend listening really loud. Preferably in morgues, catacombs and complete darkness.


DETHEROUS are the descendants of DEMOLITION HAMMER, MALEVOLENT CREATION, PESTILENCE, PROTECTOR, DEATH, SLAYER, KREATOR. Their mixture is mixed with taste, good sound, but most of all a lot of enthusiasm and determination. And most importantly, I enjoy listening to the new "Unrelenting Malevolence" over and over again. It's packed to the brim with energy, coldness, darkness and madness. If, like me, you love the underground and move with gusto on the other side of the curtain, don't hesitate a moment. Just be warned, the Canadians play with such intensity that your head may explode at any moment. Your brains will splatter on the wall, your guts will come out. You're gonna party on like a zombie, like a goddamn zombie. I'm always happy to chop meat off bones, crush skulls and read the inscriptions on coffins. The record is brutally dynamic, there's a lot of rage in it and it feels very believable. There are quite a lot of similar bands on every corner these days, but only a few can convince me. DETHEROUS have managed to do it for the second time (the review of their last album "Hacked to Death" is linked at the bottom of the article). The gentlemen honour the old patterns, they may not bring anything new or groundbreaking, but their music convinced me enough that I can recommend it. It burns with a bright flame. You pick up a hammer and smash old bones. Nobody cares about the old dead anymore. Another coffin, another day without light. You need to clear your mind, you need a reboot. Death thrash avalanche full of filthy bones!


Recenze/review - DETHEROUS - Hacked to Death (2019):


Tracklist:
01. Interminable Mutilation
02. Suspended In Agony
03. Gruesome Tools Of Torture
04. Encased In Gore
05. Wretched Formations Of Flesh
06. Reek Of The Decayed
07. Erosion Of Reality
08. Tormented By The Dead
09. Cataclysmic Devastation

DETHEROUS is:
Dimitri LaRose - Drums
Scott Cressman - Bass
Ryan Hunter - Lead Guitar
Damon MacDonald - Vocals / Guitar



Share this games :

TWITTER