DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 20. prosince 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - REVOLTING - Born to Be Dead (2022)

Recenze/review - REVOLTING - Born to Be Dead (2022)


REVOLTING - Born to Be Dead
CD 2022, Xtreem Music

for english please scroll down

Zmrzlé kosti se postupně rozpadnou v prach. Začne na nich pracovat chlad, temnota a strach. Když vás potom po letech exhumují, tak budou přesně vědět, jak jste žili. A také, co jste poslouchali za muziku. Švédským REVOLTING a jejich děsivému death metalu jsme se u nás věnovali již několikrát. Jedná se přesně o ten druh kapely, od které sice nemůžete očekávat nic nového, ale pokaždé se jedná o hudbu, u které potkáte přízraky.

Novinka není výjimkou. Studené melodie, Roggův typický vokál, spousta zajímavých momentů a také pach smrti, který se vznáší všude kolem. Dovedu pochopit, když mi řeknete, že už tady všechno tohle bylo a skupina se opakuje. Jenže přátelé, to dělají skoro všichni. REVOLTING aspoň umí vytvořit krásně morbidní atmosféru. Proto je poslouchám stále velmi rád. Koneckonců, posuďte sami, stačí přidat volume. 


Fanouškům kapely asi nemusím opakovat, že se zde jedná o smrtící kov stejného druhu, jako hrávali a hrají smečky typu PAGANIZER, ENTOMBED, DISMEMBER, EDGE OF SANITY, TIAMAT, HYPOCRISY, GRAVE. Základem jsou samozřejmě klasické severské melodie se zřetelným Roggovým rukopisem, který můžeme slyšet v mnoha jeho dalších počinech. A že je již nelze snad ani spočítat. To ale nic nemění na tom, že se jedná o mrtvolné obrazy ze starých spisů. Ve skladbách ožívají zrůdy i démoni. Vrazi touží po krvi a vy si budete připadat, jako u hororových filmů z osmdesátých let. Budete vědět, že je to všechno nadsázka, ale stejně se budete ohlížet za sebe a lekat se stínů. Odvrácená tvář naší mysli dokáže někdy vytvořit hrůzné věci. REVOLTING tohle všechno vzali, opatřili dobrým zvukem i obalem a nahráli na hudební nosič. Asi už nikdy nezmění směr, ani neotočí kolem metalových dějin, ale to přeci vůbec nevadí. Pokud máte rádi jejich syrový a surový švédský nářez, tak neváhejte ani chvilku. Jedná se stále o hudbu, která je plná zajímavých momentů a třeba jako kulisa do auta se mi opravdu osvědčila. Koneckonců, nakonec stejně skončí naše kosti ve zmrzlé zemi a rozpadneme se v prach. Tak proč si zatím neužít? Hrobníci by mohli vyprávět. Chladné, hororové death metalové příběhy! 


Asphyx says:

The frozen bones will gradually crumble into dust. Cold, darkness and fear begin to work on them. When they exhume you years later, they'll know exactly how you lived. And what music you listened to. We've covered Sweden's REVOLTING and their terrifying death metal several times already. This is exactly the kind of band that you can't expect anything new from, but it's always music where you meet ghosts.

The new one is no exception. Cold melodies, Rogg's typical vocals, lots of interesting moments and also the smell of death that hovers all around. I can understand if you tell me that all this has been here before and the band is repeating itself. But my friends, that's what almost everyone does. At least REVOLTING can create a beautifully morbid atmosphere. That's why I still love listening to them. After all, judge for yourself, just turn up the volume.


I probably don't need to repeat to the band's fans that this is death metal of the same kind as PAGANIZER, ENTOMBED, DISMEMBER, EDGE OF SANITY, TIAMAT, HYPOCRISY, GRAVE. The basis is of course classic Nordic melodies with a clear Rogga signature, which can be heard in many of his other projects. And that they can't be counted anymore. But that doesn't change the fact that these are dead images from old writings. Monsters and demons come to life in the compositions. The killers are out for blood and you will feel like you are watching a horror movie from the 80s. You'll know it's all hyperbole, but you'll still look behind you and be scared of the shadows. The flip side of our minds can sometimes create horrible things. REVOLTING have taken all of this, provided it with good sound and cover art, and put it on a music CD. They will probably never change direction or turn around metal history, but that doesn't matter. If you like their raw and brutal Swedish stuff, don't hesitate a moment. This is still music that is full of interesting moments and, for example, as a car backdrop it really worked for me. After all, in the end we'll end up in the frozen ground anyway and crumble into dust. So why not enjoy it in the meantime? The gravediggers could tell a story. Cold, horror death metal stories!


about REVOLTING on DEADLY STORM ZINE:

Recenze/review - REVOLTING - The Shadow At The World's End (2020)

Share this games :

TWITTER