DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 19. prosince 2022

Recenze/review - FLESHGORE - Carnival of Flesh (2022)


FLESHGORE - Carnival of Flesh
CD 2022, Xtreem Music

for english please scroll down

Když potkáte ve zničením městě smečku prašivých vzteklých psů, tak vás bude mrazit v zádech. Permanentní strach se vám usadí někde vzadu v hlavě. Stane se vaší součástí. Nejhorší potom bude, když zjistíte, že spousta lidí je horších, než psi. Jdou vám po krku, snaží se na vás zaútočit zezadu nebo vám prokousnout hrdlo. Zlo má mnoho podob a je moc dobře, že existují kapely, které o něm hrají a zpívají. Ukrajinské FLESHGORE jsem si pro sebe objevil na jednom koncertě, kdy doprovázeli našince HYPNOS.

Ihned se stali mojí oblíbenou smečkou. Líbilo se mi na nich jejich nasazení a totální oddanost brutálnímu death metalu. Věřil jsem jim jejich skladby a neskutečně si je užíval. Naživo, i z nové desky, na které si zachovávají svůj výraz, na mě působí jako nějaké šílené hororové komando. Nezůstává po nich nic, jenom spálená země. Poslouchejte pořádně nahlas!


FLESHGORE i letos útočí ve stylu DYING FETUS, SUFFOCATION, SEVERE TORTURE, PYREXIA, SKINLES a dělají to velmi dobře. S temnou jiskrou v oku, s krvelačným pohledem. Poslouchat "Carnival of Flesh" je opravdu velmi podobné, jako se procházet zničeným městem. Skladby se mi zařezávají do masa, jako ostré skalpely, připomínají lavinu, zlé a špinavé tsunami. Ukrajinci hrají styl, který je ze své podstaty ošklivý, divoký a hnisavý. Líbí se mi, že si dali záležet na zvuku i obalu a vůbec se jedná o skvěle odvedenou práci po všech stránkách. Toulám se ulicemi prázdného města. Na uších mám sluchátka. Je ještě tma a když zahlédnu ve tmě oči, vím, že je můj čas. Jsem roztrhán na kusy, připadám si jako v mosh-pitu, když na pódiu stojí FLESHGORE. Užívám si mrtvolnou, morbidní atmosféru, nasávám pach smrti. Troufám si tvrdit a podepsal bych to vlastní krví, že se novinka opravdu povedla. Je energická, šílená, zběsilá a nezná slitování. Zároveň je propracovaná po všech stránkách. Nejedná se jen od dobré řemeslo, ale o nahrávku, která má svůj vlastní výraz, v krvi vymáchaný ksicht. Zlo má mnoho podob a je moc dobře, že existují kapely, které o něm hrají a zpívají. Svět je někdy podivné, smutné místo. Ještě, že jsou tu FLESHGORE, ti vám propláchnou hlavu kyselinou. Vynikající zásek! Devastující, brutální death metalová trepanace lebky! 


Asphyx says:

When you meet a bundle of mangy, rabid dogs in a ruined city, it will send chills down your spine. Permanent fear settles somewhere in the back of your mind. It becomes a part of you. The worst part is when you find out that a lot of people are worse than dogs. They're after you, trying to attack you from behind or bite your throat. Evil takes many forms and it's a good thing there are bands that play and sing about it. I discovered Ukrainian FLESHGORE for myself at a concert when they accompanied our patriots HYPNOS.

They immediately became one of my favourite bands. I liked their commitment and total dedication to brutal death metal. I trusted their songs and enjoyed them immensely. Live, even from the new record where they retain their expression, they strike me as some kind of insane horror squad. There's nothing left of them but scorched earth. Listen really loud!


FLESHGORE are attacking in the style of DYING FETUS, SUFFOCATION, SEVERE TORTURE, PYREXIA, SKINLES this year and they are doing it very well. With a dark sparkle in their eye, with a bloodthirsty look. Listening to "Carnival of Flesh" is really very much like walking through a ruined city. The songs cut into my flesh like sharp scalpels, reminding me of an avalanche, an evil and dirty tsunami. The Ukrainians play a style that is inherently ugly, wild and festering. I like that they took care with the sound and the cover art and in general it is a job well done in all aspects. I wander the streets of an empty city. I'm wearing headphones. It's still dark, and when I see eyes in the darkness, I know it's my time. I'm torn to pieces, feeling like I'm in a mosh pit with FLESHGORE on stage. I'm enjoying the dead, morbid atmosphere, soaking up the smell of death. I dare to say, and I would sign it with my own blood, that the novelty has been really good. It is energetic, crazy, frantic and has no mercy. At the same time, it is sophisticated in every aspect. It is not just good craft, but a record that has its own expression, a face washed in blood. Evil takes many forms and it is very good that there are bands that play and sing about it. The world is a strange, sad place sometimes. It's a good thing FLESHGORE are here, they'll flush your head with acid. Excellent shot! Devastating, brutal death metal cranial trepanation!




about FLESHGORE on DEADLY STORM ZINE:




Tracklist:
01. Distorted Lights
02. Carnival of Flesh
03. Inhuman Existence
04. Buried Truth
05. Modern Arts of Slavery
06. Hive of Insanity
07. Invisible Reality
08. Frail Utopia
09. War is an Amusement
10. Ad Astra

Line-up:
Igor - guitars
Sad - guitars
Michele - vocals
Ruslan - vocals & bass
Ed - drums



Share this games :

TWITTER