DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 3. března 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - COFFINBORN - Cadaveric Retribution (2023)

Recenze/review - COFFINBORN - Cadaveric Retribution (2023)


COFFINBORN - Cadaveric Retribution
CD 2023, Xtreem Music

for english please scroll down

Není lehké chodit po světě a mít vypálený cejch. Nechtěl jsem pochodovat v davu, nechtěl jsem věřit slepé víře. Chytili mě, mučili a zavřeli do staré smradlavé kobky. Umíral jsem o hladu a žízni. Několikrát jsem zemřel, abych se vrátil a znovu zvedl hlavu. Odpadává mi dávno maso od kostí, moje tvář je bez očí. Přesto stále poslouchám pravý, reálný death metal a podporuji kapely, o kterých si myslím, že jsou stejně prokleté jako já. Dnes bych vám rád představil maniaky COFFINBORN z Maďarska. 

Kapela je složená ze zkušených členů podsvětí. Pokud vám říkají něco jména jako MÖRBID CARNAGE, GRAVECRUSHER, CRYPTWORM, TYRANT GOATGALDRAKONA, určitě budete vědět, co se na novince odehrává. Ano, je to staroškolský, démonický smrtící kov, zahraný od srdce. COFFINBORN vám opravdu vypálí do kůže cejch. Poklekněte a poslouchejte!


Maďarští tmáři ve své tvorbě odkazují na základy žánru - ASPHYX, MASSACRE, DEATH, BENEDICTION a samozřejmě AUTOPSY. Jedná se o klasický, surový a syrový útok na vaše podvědomí. Stačí se posadit a sledovat, jak vylézají zombie z děr, jak praskají víka od rakví a jak v márnici ožívají další mrtvá těla. Skladby nepostrádají plesnivinu a tolik důležitý feeling, nasbíraný za dlouhé roky strávené v prašivých katakombách. Pro mě, starého psa, který se téhle muzice věnuje přes třicet let, jsou společná setkání velmi příjemná. Ostré riffy, hromady zpuchřelých kostí, touha ničit, tohle všechno zde naleznete. Kombinace chladných, morbidních melodií a skvělého zvuku, mrtvolného obalu a temných sil mi dělá velmi dobře. COFFINBORN sice nijak neposouvají hranice žánru, ale to ani není účelem. Hlavní je touha po dalších exhumacích. Jsem hrdý na to, že mi kapela vypálila cejch, který mi zůstane navěky. Rád a s chutí jsem se k "Cadaveric Retribution" vracel. Odpadává mi dávno maso od kostí, moje tvář je bez očí. Přesto stále poslouchám tuhle nahrávku. Každý den se těším, až přijdu domů a vydám se na nekonečné toulky podsvětím. Novinku téhle smečky vám mohu jenom doporučit. Pokud vyznáváte starou školu, tak neváhejte ani chvilku. Krvavý, temný death metal, ukovaný z kvalitního surového železa!


Asphyx says:

It's not easy to walk around with a burnt mark. I didn't want to march in the crowd, I didn't want to believe in blind faith. They caught me, tortured me, and locked me in a stinking old dungeon. I was dying of hunger and thirst. I died several times, only to return and raise my head again. My flesh has long since fallen from my bones, my face is without eyes. Yet I still listen to real, true death metal and support bands I think are as cursed as I am. Today I would like to introduce you to the maniacs COFFINBORN from Hungary.

The band is composed of experienced members of the underworld. If names like MÖRBID CARNAGE, GRAVECRUSHER, CRYPTWORM, TYRANT GOATGALDRAKONA mean something to you, you'll know what's going on in this new release. Yes, it's old school, demonic death metal played from the heart. COFFINBORN will really burn a mark into your skin. Kneel down and listen!


In their work, Hungarian darkies refer to the foundations of the genre - ASPHYX, MASSACRE, DEATH, BENEDICTION and of course AUTOPSY. This is a classic, raw and brutal attack on your subconscious. Just sit back and watch as zombies crawl out of holes, coffin lids crack and more dead bodies come to life in the morgue. The tracks don't lack the mouldiness and the much needed feeling gathered from years spent in the dank catacombs. For me, an old dog who has been making this music for over thirty years, the reunions are very enjoyable. Sharp riffs, piles of rotten bones, the desire to destroy, you'll find it all here. The combination of cold, morbid melodies and great sound, deadpan cover and dark forces makes me feel very good. COFFINBORN may not push the boundaries of the genre, but that's not the point either. The main thing is the desire for more exhumations. I'm proud of the band for burning a mark that will stay with me forever. I love coming back to "Cadaveric Retribution". The flesh is falling off my bones, my face is eyeless. Yet I still listen to this record. Every day I look forward to coming home and going on an endless journey through the underworld. I can only recommend this band's new release. If you're old school, don't hesitate a moment. Bloody, dark death metal, forged from quality raw iron!


Tracklist:
01. Self-Mutilation Of The Soul
02. Undead Ceremony
03. Flesheater
04. Lycanthropic Devourment
05. Cleansed By Putrefaction
06. Infernal Entombment
07. Gruesome Fate
08. Cadaveric Retribution

Share this games :

TWITTER