DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 1. září 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - UNDERGANG - De syv stadier af fordærv (2023)

Recenze/review - UNDERGANG - De syv stadier af fordærv (2023)


UNDERGANG - De syv stadier af fordærv
EP 2023, Dark Descent Records / Me Saco Un Ojo Records

for english please scroll down

Nejhorší co se vám může stát je, když se stane vaše, stále se opakující noční můra, krutou realitou. Poprvé jsem spatřil obličej bez tváře před několika dny. Probuzen ze šíleného snu jsem se zvedl a šel do sklepa. V jedné chodbě se objevila postava, která měla staženou kůži. Otevřela pusu a vylezly z ní červi. Chtěl jsem utéct, ale nešlo to. Připadal jsem si jako ochromený, jako lovená  zvěř. Přízrak ke mě přišel a začal mě jíst. Umřel jsem a díval se na svoje vnitřnosti.

Pokaždé, když poslouchám nějakou novou hudbu z dílny dánských UNDERGANG, stává se mi, že si přidám jako v nějakém starém hororovém filmu. Jednotlivé nechutné scény se mi spojí se skladbami a moje krev je najednou černá a zkažená. Pánové letos přicházejí se sedmi songy, které na mě působí jako hřeby, které vám jednou zatlučou do rakve.


Špína a hnis, tahle smečka vždy působí jako nějaká pradávná choroba, která byla dlouhé roky uložena v podzemí, nyní exhumována a znovu obětována na oltáři z lidských kostí. Není žádným tajemství, že jsem velkým fanouškem těchto tmářů. Důkazem budiž recenze a rozhovor, které jsou odkazovány dole pod článkem. Kapela se drží toho, co umí nejlépe. Poctivého hrobnického řemesla. Mají jako vždy typický "dunivý" zvuk, který opravdu připomíná ozvěny z plesnivých katakomb. Povedený je i obal, na kterém je dle mého tělo v různých stádiích rozkladu. Myslím si, že lepší motiv si skupina vybrat ani nemohla. Jejich hudbě je totiž natolik plesnivá, že vám u ní začne odpadávat maso od kostí. Stále se pohybujeme v oblastech, ve kterých působí smečky jako ROTTREVORE, DISMA, FUNEBRARUM, ABHORRENCE, INCANTATION, OBITUARY, PESTILENCE, BOLT THROWER. Užívám si jednotlivé morbidní motivy, kývám se do rytmu, znovu a znovu beru do rukou lopatu a kopu si vlastní hrob. Jednou se stanu také postavou bez tváře. Rozpadnu se pomalu v prach. Ale už teď vím, že album "De syv stadier af fordærv" budu poslouchat ještě hodně dlouho po své smrti. UNDERGANG nás opět pozvali na dlouhý výlet bez konce. Do starých katakomb, na zdánlivě opuštěná pohřebiště. Riffy mě pálí a řežou, u bicích mi chce vyskočit mozek z hlavy a vokál připomíná jako vždy bestii. Vynikající záležitost pro všechny, kteří žijí v temnotě i prokleté! Mokvající, prašivý death metal, který vám prořízne tepnu!


Asphyx says:

The worst thing that can happen to you is when your repetitive nightmare becomes a harsh reality. I first saw a face without a face a few days ago. I woke up from a crazy dream and went to the basement. In one of the corridors, a figure appeared, skinned. She opened her mouth and worms came out. I wanted to run away, but I couldn't. I felt paralyzed, like a hunted animal. The phantom came up to me and started eating me. I died looking at my guts.

Every time I listen to some new music from Denmark's UNDERGANG, I find myself turning up the volume like I'm in an old horror movie. Individual disgusting scenes merge with the songs and my blood is suddenly black and corrupt. This year, the gentlemen come up with seven songs that hit me like nails that will one day be hammered into your coffin.

Filth and pus, this band always seems like some ancient disease that has been stored underground for years, now exhumed and re-sacrificed on an altar of human bones. It's no secret that I'm a big fan of these darksiders. For proof, check out the review and interview linked at the bottom of the article. The band sticks to what they do best. Honest grave digging craft. As always, they have a typical "rumbling" sound that really reminds of echoes from moldy catacombs. The cover art is also hilarious, which I think shows the body in various stages of decomposition. I think the band could not have chosen a better motif. Their music is so rotten that it makes your flesh fall off your bones. We're still in the realms where bands like ROTTREVORE, DISMA, FUNEBRARUM, ABHORRENCE, INCANTATION, OBITUARY, PESTILENCE, BOLT THROWER operate. I enjoy each morbid motif, swinging to the beat, picking up the shovel again and again and digging my own grave. Someday I'll become a faceless figure too. I will slowly disintegrate into dust. But I already know that I'll be listening to the album "De syv stadier af fordærv" long after I'm dead. UNDERGANG have once again invited us on a long trip without end. To the old catacombs, to seemingly abandoned burial grounds. The riffs burn and cut, the drums make my brain want to jump out of my head and the vocals remind me of a beast as always. Excellent stuff for all those who live in the dark and the damned! Wetting, dusty death metal that will cut your artery!


about UNDERGANG on DEADLY STORM ZINE:










Tracklisting:
1-Død
2-Mælkehvid og gennemsigtigt
3-Livløs i en pøl af egne udskillelser
4-Dødsstivhed
5-Misfarvning af liget
6-Forrådnelse
7-Skeletisering

UNDERGANG is:
A. Dødshjælp- Drums
D. Torturdød - Vocals/Guitars
Mads Haarløv - Guitars/Backing vocals
Martin Leth Andersen – Bass



Share this games :

TWITTER