DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 3. října 2023

Recenze/review - TORTURE SQUAD - Devilish (2023)


TORTURE SQUAD - Devilish
CD 2023, Time to Kill Records

for english please scroll down

Tančí všichni. Živí i mrtví. Kroutí se do rytmu a usmívají se. K propojení syrového světa a virtuální reality došlo teprve nedávno. Přesto to ovlivnilo všechny. Napojeni na síť chodíme ulicemi jako zombie. Náš mozek se vaří ve vlastní šťávě a všechno je jenom o bolesti. Víc podnětů, víc krve, víc dopaminu. Další level, další krutá smrt. Odložíš klávesnici, vypneš počítač a vezmeš do rukou zbraň. Oba světy jsou dávno propojeny. Není před tím úniku. Záleží jen na tobě, jestli vyhraješ a nebo prohraješ.

Máme tu nové album brazilských death thrasherů TORTURE SQUAD, kteří říznuli přímo do živého. V nových skladbách hrají a zpívají o tématech, které se dotýkají nás všech. Počítačové hry, temnota virtuální reality, psychické problémy, úzkost, deprese, nekonečné seriály. Tohle všechno kolem nás poletuje a ovlivňuje nás. Pánové a dáma se rozhodli nám pořádně nakopat zadky. A dělají to opět velmi elegantně a s jiskrou v oku. 


Přiznám se, že nejsem moc velký fanoušek klipů, ale tentokrát jsem si opravdu užíval. Takhle dobře natočený a nahraný snímek ke skladbě "Hell is Coming" jsem už hodně dlouho neviděl. Novinka je velmi pestrým albem. Kapela nahrála v této sestavě druhou desku a musím napsat, že mi připadá jako politá mrtvou vodou. Základem je živočišný, syrový death metal kombinovaný s ostrým thrashem. TORTURE SQUAD se ale vyvíjejí a přidávají i progresivní prvky, vlivy brazilské hudby i symfonické pasáže. Výsledkem je velmi chutný koktejl, na který budou opravdu tančit mrtví i živí. Pochválit musím zvuk, který je opravdu mocný a divoký (Martin Furia - mastering, Diego Rocha - producer, recording, mixing). Povedl se i ďábelský motiv na obalu (Marcelo Vasco, který má za sebou i covery pro SEPULTURU, SOUFLY, DIMMU BORGIR). Novinka mě ihned uhodila do obličeje a stala se na dlouhý čas velmi častým hostem v mém přehrávači. Líbí se mi způsob, jakým jsou skladby napsány, oceňuji, že se pánové a dáma pustili i do lehkých experimentů. Je slyšet, že je baví hrát, skládat, v jednotlivých motivech je spousta energie, tlaku. Stejně jako mě nebaví moc sledovat videa, tak ani nehraji počítačové hry. Ale při poslechu "Devilish" si připadám, jako bych byl přímo uvnitř, v jiné dimenzi. Obklopuje mě temnota, kterou si lidé přinesli z reálného světa. Mám rád nahrávky, které donutí posluchače k zamyšlení. A to umí TORTURE SQUAD na výbornou. Kapela má svůj vlastní výraz, ksicht, postupy a poznáte je během několika okamžiků. Nezbývá mi nic jiného, než vám novou desku doporučit. Hoří totiž jasným plamenem! Thrash death metalový opus, krutá symfonie lidských myšlenek! Dokonalá esence extrémního metalu!


Asphyx says:

Everybody's dancing. The living and the dead. They twist to the beat and smile. The connection between the raw world and virtual reality has only recently been made. Yet it has affected everyone. Connected to the net, we walk the streets like zombies. Our brains boil in their own juice and it's all about pain. More stimuli, more blood, more dopamine. Another level, another cruel death. You put down the keyboard, turn off the computer and pick up the gun. The two worlds are long since connected. There's no escape. It's up to you to win or lose.

We've got a new album from Brazilian death thrashers TORTURE SQUAD, who cut straight to the live. In their new songs they play and sing about themes that touch us all. Computer games, the darkness of virtual reality, mental problems, anxiety, depression, endless soap operas. It's all floating around and affecting us. Gentlemen and lady have decided to kick our asses. And they're doing it again very elegantly and with a twinkle in their eye.


I admit I'm not a big fan of music videos, but I really enjoyed this one. I haven't seen such a well shot and recorded clip for "Hell is Coming" in a long time. The new album is a very varied album. The band recorded their second album with this lineup and I have to write that it feels like dead water poured on it. The basis is animalistic, raw death metal combined with sharp thrash. But TORTURE SQUAD evolve and add progressive elements, Brazilian music influences and symphonic passages. The result is a very tasty cocktail that the dead and the living will really dance to. I must praise the sound, which is really powerful and wild (Martin Furia - mastering, Diego Rocha - producer, recording, mixing). The devilish motif on the cover (Marcelo Vasco, who has also done covers for SEPULTURA, SOUFLY, DIMMU BORGIR) is also a success. The novelty immediately hit me in the face and became a very frequent guest in my player for a long time. I like the way the songs are written, I appreciate that the gentlemen and the lady have even ventured into some light experimentation. You can hear that they enjoy playing, composing, there is a lot of energy, pressure in the individual motives. Just as I don't enjoy watching videos much, I don't play computer games either. But listening to "Devilish" I feel like I'm right inside, in another dimension. I'm surrounded by a darkness that people have brought from the real world. I like records that make the listener think. And TORTURE SQUAD does that very well. The band has its own expression, face, methods and you get to know them in a few moments. I have no other choice but to recommend the new album to you. It burns with a bright flame! Thrash death metal opus, a cruel symphony of human thoughts! The perfect essence of extreme metal!



Recenze/review - TORTURE SQUAD - Far Beyond Existence (2017):
https://www.deadlystormzine.com/2017/08/recenzereview-torture-squad-far-beyond.html


Tracklist:
01 Hell is Coming
02 Flukeman
03 Buried Alive
04 Warrior
05 Sanctuary
06 Uatumã
07 Thoth
08 Mabus
09 Find My Way
10 Gaia
11 Farewell To Mankind
12 The Last Journey

Line-up:
Mayara Puertas - Vocals
Rene Simionato - Guitar
Castor - Bass
Amilcar Christófaro - Drums


Pre-orders:

TORTURE SQUAD


Time To Kill Records

Share this games :

TWITTER