DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 16. listopadu 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - CRUEL FATE - Destin Cruel (2023)

Recenze/review - CRUEL FATE - Destin Cruel (2023)


CRUEL FATE - Destin Cruel
CD 2023, Personal Records

for english please scroll down

Vždy máš nakonec jen dvě možnosti. Buď tě uloží do studené země a nebo shoříš v plamenech. Sedím v temné márnici a prohlížím si mrtvá těla. Někdo má na tváři klid a připadá mi, že se dokonce usmívá. Jiný je zohavený a musel za svého života hodně trpět. Sednu si, pustím si novou desku kanadských CRUEL FATE a rozmlouvám s dušemi prokletých. Tohle je přesně druh hudby, kterou budu vždy podporovat. Je vlastně jedno, jak jednou budu pohřbený. Hudba je jenom jedna. V mojí krvi koluje prašivý death metal. 

S tvorbou této smečky jsem se poprvé setkal v roce 2019, u příležitosti vydání jejich debutového alba "A Quaternary of Decrepit Night Mares" (odkaz na recenzi a rozhovor naleznete dole pod článkem). Stalo se tenkrát na dlouhou dobu mým průvodcem v záhrobí. Novinka je volným pokračováním nastavené morbidní cesty. Opět se jedná o absolutní temnotu, nahrubo nasekanou tmu a chlad. Takhle nějak si představuji, že se má hrát poctivý smrtící kov!


Najednou je v márnici velmi živo. Mrtvoly vylézají z rakví a tančí do zběsilého rytmu. Kýváme se a vzduchem se najednou vznáší nejen pach rozkládajících se tkání, ale i ostré riffy, chorobný vokál a bicí, které vám vystřelí mozek z hlavy. CRUEL FATE jedou kupředu jako buldozer, který nelze zastavit. Představte si pradávný hrob z devadesátých let minulého století, hromadu shnilých kostí a lebek. Tisíce vzpomínek, tisíce způsobů smrti. Pánové se volně inspirovali u smeček typu JUNGLE ROT, BOLT THROWER, MEMORIAM, BODYFARM, GRAVE, ASPHYX,, MASSACRE. A udělali to velmi elegantně a zkušeně. Přidávají velkou porci svých vlastních nápadů. Mám to nastavené tak, že musím z nahrávek cítit opravdovost, skladby mě musí bavit a rozdrásat obličej do krve. Kanaďanům se to opět povedlo na výbornou. Je to i díky skvělému prašivému zvuku, je to díky atmosféře, která je velmi podmanivá. Opravdu se cítím jako bych navštívil starý hřbitov. Uprostřed noci. Otevřu rezavou bránu a vstoupím dovnitř. Stovky křížů, zamířím rovnou do márnice. Zapínám znovu play a těším se, že dnešní noc bude hodně dlouhá. Přiznám se bez mučení, já v dnešním podivném světě potřebuji alba, jako je "Destin Cruel". Pomáhají mi přežít. Vždy máš nakonec jen dvě možnosti. Buď tě uloží do studené země a nebo shoříš v plamenech. Sedím v temné márnici a prohlížím si mrtvá těla. Někdo má na tváři klid a připadá mi, že se dokonce usmívá. Jiný je zohavený a musel za svého života hodně trpět. Sednu si, pustím si novou desku kanadských CRUEL FATE a rozmlouvám s dušemi prokletých. Do uší mi zní nové album a já vím, že jednou shořím v pekle. Těším se! Než se tak stane, tak budu tuhle desku poslouchat stále dál. Je totiž výborná! Morbidní, plesnivá death metalová mrtvola! U téhle nahrávky shnijete zaživa! Rakev byla znovu otevřena!


Asphyx says:

You always end up with two choices. Either they put you in the cold ground or you go up in flames. I'm sitting in a dark morgue looking at dead bodies. Someone's face is calm and I think they're even smiling. Others are mutilated and must have suffered a lot in their lifetime. I sit down, put on the new album by Canada's CRUEL FATE and talk to the souls of the damned. This is exactly the kind of music I will always support. It doesn't really matter how I'm buried one day. There's only one music. There's dirty death metal in my blood. 

I first encountered the work of this pack in 2019, on the occasion of the release of their debut album "A Quaternary of Decrepit Night Mares" (link to review and interview below). It became my guide to the afterlife for a long time back then. The new album is a loose continuation of the morbid path set. Once again it is absolute darkness, coarsely chopped darkness and coldness. This is how I imagine honest death metal should be played!


Suddenly the morgue is very busy. The corpses come out of their coffins and dance to a frantic rhythm. We sway and suddenly the air is filled with the smell of decomposing tissue, but also with sharp riffs, sick vocals and drums that will blow your brains out. CRUEL FATE drive forward like a bulldozer that cannot be stopped. Imagine an ancient grave from the 1990s, a pile of rotten bones and skulls. Thousands of memories, thousands of ways to die. Gentlemen were loosely inspired by packs like JUNGLE ROT, BOLT THROWER, MEMORIAM, BODYFARM, GRAVE, ASPHYX,, MASSACRE. And they did it very elegantly and expertly. They add a big portion of their own ideas. I have it set up so that I have to make the records feel real, the songs have to entertain me and tear my face to blood. Once again, the Canadians have done it to perfection. It's also thanks to the great dusty sound, it's thanks to the atmosphere, which is very captivating. I really feel like I'm visiting an old graveyard. In the middle of the night. I open the rusty gate and step inside. Hundreds of crosses, I head straight for the morgue. I turn the play back on and look forward to a very long night tonight. I'll admit without torture, I need albums like "Destin Cruel" in today's strange world. They help me survive. You only ever have two choices in the end. Either they put you in the cold ground or you go up in flames. I'm sitting in a dark morgue looking at dead bodies. Someone's face is calm and I think they're even smiling. Others are mutilated and must have suffered a lot in their lifetime. I sit down, put on the new album by Canada's CRUEL FATE and talk to the souls of the damned. The new album hits my ears and I know that one day I'll burn in hell. I'm looking forward to it! Until that happens, I'm going to keep listening to this record. It's great! Morbid, moldy death metal corpse! This record will rot you alive! The coffin has been reopened!


about CRUEL FATE on DEADLY STORM ZINE:





tracklist:
1. Triomphe De La Mort
2. Vampire Boréal
3. Destin Cruel
4. Transit Sidéral
5. Descente Aux Enfers
6. Feu Christique
7. L'Usurpateur

band:
M. Duval : vocals
M. Choquette : samples, guitars
S. Bouchard : drums
C. Lecompte : guitars, bass, lyrics



Share this games :

TWITTER