DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 8. ledna 2024

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - WHITE DEATH - Iconoclast (2023)

Recenze/review - WHITE DEATH - Iconoclast (2023)


WHITE DEATH - Iconoclast
CD 2023, Werewolf Records

for english please scroll down

Bylo zase jednou na čase vyhlásit nebi válku. Příliš mnoho falešných úsměvů, příliš mnoho odpuštění i pro ty, co si to nezaslouží. Zrovna jsem se vrátil z dlouhého výletu. Šel jsem i kolem starého kostela. Právě končila mše svatá a lidé vycházeli ven s divným výrazem na tváři. Klaněli se dávno padlým modlám, věřili v milost Boží a pak přišli domů a prováděli zlé a ošklivé věci. Pokrytci, je potřeba spálit jejich názory pekelným ohněm. Klidně můžete použít nové album finských black metalistů WHITE DEATH. Ti letos přichází se svým druhým dlouhohrajícím albem. Opět se jedná o mrazivý, temný kov jak vystřižený z devadesátých let minulého století.

Zvuk, obal, celková atmosféra, vše je podřízeno jedinému. Absolutnímu rouhání a blasfemii. Možná byste byli překvapeni, co se děje v hlubokých sklepeních klášterů. Padlí kněží zde pořádají starodávné černé rituály a poslouchají u toho nahrávky, jako je "Iconoclast".


Jedná se o klasický finský black metal, který je ovlivněný kapelami jako SATANIC WARMASTER, MARDUK, BEHEXEN, SARGEIST. To ale není vůbec důležité. Hlavní je atmosféra, temné a naléhavé nálady. Album si vás zcela podmaní, stačí si jej několikrát poslechnout po sobě. Musíte ale zhasnout všechna světla a obrátit kříže směrem dolů. Potom vynikne síla této desky ještě více. WHITE DEATH jsou nekompromisní, neznají slitování. Riffy jsou ostré jako břitva, bicí vám vystřelí mozek z hlavy a melodie se vám zadřou hluboko pod kůži. Poslouchat "Iconoclast" je jako sedět ve starých plesnivých katakombách a číst si v knize mrtvých. Po stěnách teče zkažená krev a v kostech se vám usadil mráz. Mám rád black metal v tomto stylu, protože je uvěřitelný, zahraný opravdově a reálně. Slyším z něj bestialitu, zkaženou duši i maniakální myšlenky. Nic pro slabé povahy. Až se setmí, tak také přijďte. Stačí, když přinesete kus syrového masa. Vaše kroky budou směřovat na hřbitov. Vstup do podzemí je v kobce s nápisem WHITE DEATH. Sejdete po schodech dolů a půjdete kolem márnice. Pozdravíte nemrtvé a otevřete starou rezavou bránu. Ano, jste tu správně. V prašivé kobce, ze které byla tato deska exhumována. Přidejte pořádně hlasitost a obřad může začít. Už dávno vím, že nebe tuhle válku dávno prohrálo. Během poslechu této desky to alespoň tak vypadá. Agresivní, blasfemický, zvrácený black metalový výlet do prašivých hrobek!


Asphyx says:

It was once again time to declare war on heaven. Too many false smiles, too much forgiveness even for those who don't deserve it. I just got back from a long trip. I walked past the old church, too. Mass was just ending and people were coming out with strange looks on their faces. They were bowing down to long fallen idols, believing in the grace of God, and then they came home and did evil and ugly things. Hypocrites, we need to burn their views with hellfire. Feel free to use the new album by Finnish black metallers WHITE DEATH. They come this year with their second full-length album. Once again, it's chilling, dark metal straight out of the 1990s.

The sound, the cover, the overall atmosphere, everything is subordinated to one thing. Absolute blasphemy and blasphemy. You might be surprised what goes on in the deep dungeons of monasteries. Fallen priests holding ancient black rituals and listening to records like "Iconoclast".


This is classic Finnish black metal influenced by bands like SATANIC WARMASTER, MARDUK, BEHEXEN, SARGEIST. But that's not important at all. The main thing is the atmosphere, dark and urgent moods. The album will completely conquer you, just listen to it several times in a row. But you have to turn off all the lights and turn the crosses downwards. Then the power of this album will stand out even more. WHITE DEATH are uncompromising, they know no mercy. The riffs are razor sharp, the drums will blow your brains out and the melodies will dig deep under your skin. Listening to "Iconoclast" is like sitting in the moldy old catacombs and reading the Book of the Dead. Corrupted blood runs down the walls and a chill settles in your bones. I like black metal in this style because it's believable, played real and real. I hear bestiality, corrupted soul and maniacal thoughts. Nothing for the weak of character. When it gets dark, come too. Just bring a piece of raw meat. Your steps will lead to the cemetery. The entrance to the underground is in a dungeon marked WHITE DEATH. You'll go down the stairs and past the morgue. Say hello to the undead and open the old rusty gate. Yes, you're in the right place. The dank dungeon from which this slab was exhumed. Turn up the volume and the ceremony can begin. I've known for a long time that heaven lost this war. Listening to this record, at least it seems that way. An aggressive, blasphemous, twisted black metal trip to the dusty tombs!



tracklist:
1. Born from the Unholy Fire (Part II) 04:24
2. Iconoclast 06:18
3. Aal Apam Li Aamnuk 05:13
4. Strife for Blood 04:11
5. Life in Death 04:43
6. To Die a Thousand Times 03:50
7. Summum Bestiae 04:45
8. Phosphorus 05:18
9. Concerto of Sodomy 05:03
10. Celestial 04:27
11. Deathstruction



Share this games :

TWITTER