DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 7. dubna 2024

Home » , , , , » Recenze/review - SPEEDKILLER - Inferno (2024)

Recenze/review - SPEEDKILLER - Inferno (2024)


SPEEDKILLER - Inferno
cassette 2024, Helldprod Records

for english please scroll down

V žilách mi již dlouhé roky koluje zkažená krev. Byl jsem prokletý někdy na konci osmdesátých let minulého století. Už dávno si nedovedu představit život bez prašivé, dnes již archivní hudby. Jsem rád, že stále vstávají z popela kapely jako jsou brazilští SPEEDKILLER. Poslouchat jejich debutové album je totiž jako otevřít starou prašivou rakev. Naleznete v ní pravý, ryzí thrash a black metal, který se hrával kdysi dávno na kazetách. Na těch také novinka vychází. Brazilci jsou zkrátka opravdoví a klasičtí v tom nejlepším slova smyslu.

A tak jsem si zase jednou udělal hezký víkend u přehrávače. Popíjel jsem pivo, neustále přidával hlasitost a užíval jsem si ozvěny ze starých časů. Pánové na to jdou ostře a divoce, jejich hudba nepostrádá potřebný a chtěný náboj a sílu. Démoni se usmívají. Není divu, hraje se zde i pro ně. V jejich středu sedí samotný Satan, který dal nové desce známku kvality. 


Máte rádi staré dobré VENOM, AURA NOIR, PROTECTOR, HELLHAMMER, SODOM, BULLDOZER? Potom byste mohli být spokojeni a nadšeni i z desky "Inferno". Je to tradiční smršť, která by se měla pořádat v dávno opuštěných katakombách. Pánové mají jasný cíl, rozdrtit vaše kosti na prach. Myslím si, že pro to udělali vše potřebné. Mají povedený, archivní zvuk, parádní stylový obal, po formální stránce si není rozhodně na co stěžovat. Už dlouhé roky trávím svůj čas převážně ve stínu a podobné kapely rád a s chutí nejen podporuji, ale hlavně poslouchám. Je v tom samozřejmě kus nostalgie, ale ta je mou součástí stejně, jako ocelové srdce, které stále tepe v mém hrudníku. Neznám nic lepšího, než si jen tak sednout, odhlučnit svět kolem mě a narvat si pod tlakem tohle album. Jako bych se vrátil po časové ose zpět, do doby, kdy jsem byl mladý a kazety se muchlaly v mém přehrávači každý den. Kapele se povedlo nahrát desku, která je pro mě, starého prašivého psa, zajímavá. Rád jsem se k ní vracel a poslouchal ji nejlépe v noci. Občas ke mě přišly přízraky, rozmlouvaly se mnou a postupně přidávaly hlasitost. Pokud jste na tom stejně jako já, tak neváhejte ani chvilku, dostanete poctivou porci ostrých riffů, zvrácených melodií i chorobného vokálu. Někdy se nové album dostalo i do mých snů. Tančil jsem v nich s těmi nejkrásnějšími zombie. A to vše samozřejmě v rytmu této nahrávky. Jestli jste srdcem i duší stará škola, tak na SPEEDKILLER rozhodně nezapomeňte. V žilách mi již dlouhé roky koluje zkažená krev. Byl jsem prokletý někdy na konci osmdesátých let minulého století. Už dávno si nedovedu představit život bez prašivé, dnes již archivní hudby. Těžká, pekelná black thrash metalová vichřice ve starých katakombách! 


Asphyx says:

I've had bad blood in my veins for years. I was cursed sometime in the late 1980s. I can't imagine a life without mangy, now-archival music anymore. I'm glad that bands like Brazil's SPEEDKILLER are still rising from the ashes. Listening to their debut album is like opening an old dusty coffin. Inside you will find true, pure thrash and black metal that used to be played on cassettes a long time ago. That's what the new album is released on. Brazilians are simply real and classic in the best sense of the word.

And so I once again had a nice weekend at the record player. I sipped beer, kept turning up the volume and enjoyed the echoes of the old days. The gentlemen are going at it sharp and fierce, their music doesn't lack the necessary and desired drive and power. The demons are smiling. No wonder, it's played for them too. In their midst sits Satan himself, who has given the new record a stamp of quality. 


Do you like the good old VENOM, AURA NOIR, PROTECTOR, HELLHAMMER, SODOM, BULLDOZER? Then you might be satisfied and excited about the album "Inferno". It's a traditional whirlwind that should be held in long abandoned catacombs. The gentlemen have a clear goal, to crush your bones to dust. I think they've done everything they need to do. They've got a hilarious, archival sound, a cool stylish cover, and formally there's definitely nothing to complain about. I've been spending my time mostly in the shadows for many years now, and I love to not only support bands like this, but listen to them with gusto. There's a bit of nostalgia in it, of course, but it's as much a part of me as the heart of steel that still beats in my chest. I don't know anything better than to just sit down, tune out the world around me and cram this album in under pressure. It's like I've gone back in time, back to when I was young and cassettes were making out in my player every day. The band has managed to make a record that is interesting to me, an old mangy dog. I liked to go back to it and listen to it best at night. Occasionally, ghosts would come up to me, talk to me, and gradually turn up the volume. If you're like me, don't hesitate a moment, you'll get a fair portion of sharp riffs, twisted melodies and sick vocals. Sometimes a new album gets into my dreams. I danced in them with the most beautiful zombies. All to the beat of this record, of course. If you're old school at heart and soul, then definitely don't forget SPEEDKILLER. I've had bad blood running through my veins for years. I was cursed sometime in the late 1980s. I have long since been unable to imagine a life without scabrous, now archival music. Heavy, hellish black thrash metal whirlwind in the old catacombs!




Speedkiller’s Inferno Tracklist:

Side A:
01. The Birth of the Immortal Evil [05:59]
02. Blair [02:53]
03. Serpent Doom [03:03]
04. Apocalypse [03:07]
05. Evil [02:19]

Side B:
06. Inferno [04:38]
07. Blood Worship [05:43]
08. Invoke the Lord [04:04]
09. Black Blitzkrieg [05:28]



Share this games :

TWITTER