DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 2. května 2024

Home » , , , , » Recenze/review - PESTILENGTH - Solar Clorex (2024)

Recenze/review - PESTILENGTH - Solar Clorex (2024)


PESTILENGTH - Solar Clorex
CD 2024, Debemur Morti Productions, Nuclear Winter Records

for english please scroll down

Chytám se za hrdlo a nemůžu se nadechnout. Dusím se vlastní krví. Moje tělo postupně modrá a svět kolem je zahalený do šedé mlhy děsivých vzpomínek. Psát o hudbě je vždy osobní, subjektivní záležitost. Když se ponoříte do svých šílených snů a pokusíte se je pojmenovat. Jsou kapely, které je umějí znázornit svými skladbami. Podle mého patří španělští PESTILENGTH mezi vyvolané. Mezi démony, kteří se dostanou postupně i mezi vaše noční můry.

Jedná se o třetí dlouhohrající album kapely, která se elegantně pohybuje mezi death metalovým zlem, black metalovou jedovatostí a v některých momentech i doomovým chladem. To vše potom smícháno a podáváno pod tlakem rovnou do žíly. Jedná se o extrémní hudební masakr, který vyžaduje notnou dávku soustředění. Teprve potom budete odměněni krásně morbidním zážitkem. 


Některé kapely poslouchám několik měsíců, než se odhodlám o nich napsat. Musí dojít ke vzájemnému přenosu, musí mě začít napadat slova, kterými se potom pokouším popsat, co se na albu odehrává. Španělé na to jdou podobným způsobem jako kapely typu PORTAL, MORBID ANGEL, HEAVING EARTH, AD NAUSEAM. Jedná se o těžko stravitelné maso, které vám bude ležet ještě dlouhou dobu v žaludku. Začne ve vás, stejně jako tahle deska, postupně hnít, rozkládat se, aby se potom jako prudký jed dostala do vašich žil. Zvuk, obal, celkové provedení, vše je přizpůsobeno jedinému. Kruté smrti. Nevím, jestli jste někdy navštívili mlhou zakryté bažiny. Leží v nich vaši předchůdci. Jejich nafouklá těla smrdí hnilobou. Jakmile sejdete z cesty, začnete se propadat do hlubiny. Budete stahováni hlouběji a hlouběji. Až se nakonec zadusíte. Moje pocity a vnímání nové desky "Solar Clorex" je velmi podobné. Jedná se o starosvětský obřad pro všechny prokleté, i pro všechny, kteří rádi otevírají svoji mysl podobným hudebním záležitostem. Musíte mít do černé zahalenou fantazii, musíte se modlit k démonům. Teprve potom tuhle nahrávku pochopíte. Jakoby na povrch vylezly temné myšlenky, které měly být navždy ukryty ve stínu. Je to muzika náročná na poslech, ale také zhoubný nádor ve stádiu, kdy je zralý na proříznutí. Myslím si, že zde platí více než kde jinde, že je lepší si poslechnout ukázky, než psát další slova. Chytám se za hrdlo a nemůžu se nadechnout. Dusím se vlastní krví. Moje tělo postupně modrá a svět kolem je zahalený do šedé mlhy děsivých vzpomínek. Chorobami nasáklý, mokvající death metal, který vás rozemele na prach a stáhne do těch nejtemnějších hlubin!


Asphyx says:

I'm clutching my throat and I can't breathe. I'm choking on my own blood. My body gradually turns blue and the world around me is shrouded in a grey haze of terrifying memories. Writing about music is always a personal, subjective affair. If you delve into your crazy dreams and try to name them. There are bands that can represent them with their songs. In my opinion, the Spanish PESTILENGTH are one of the induced ones. Among the demons that gradually enter your nightmares.

This is the third full-length album from a band that moves elegantly between death metal evil, black metal venom and, at some points, doom chill. All this then mixed and served under pressure straight into your veins. This is an extreme musical carnage that requires a good dose of concentration. Only then will you be rewarded with a beautifully morbid experience.


Some bands I listen to for months before I decide to write about them. There has to be a crossover, words have to start coming to me, which I then try to use to describe what's happening on the album. The Spanish go about it in a similar way to bands like PORTAL, MORBID ANGEL, HEAVING EARTH, AD NAUSEAM. This is hard to digest meat that will be in your stomach for a long time. It will, like this record, gradually rot in you, decomposing, only to enter your veins like a violent poison. The sound, the cover, the overall performance, everything is tailored to one thing. Cruel death. I don't know if you've ever visited a fog-shrouded swamp. Your ancestors lie there. Their bloated bodies stink of rot. Once you leave the path, you begin to sink into the depths. You will be pulled deeper and deeper. Until finally you suffocate. My feelings and perception of the new album "Solar Clorex" is very similar. This is an old-world ceremony for all the damned, and for all those who like to open their minds to such musical matters. You have to have a black-robed imagination, you have to pray to the demons. Only then will you understand this record. It's as if dark thoughts that should have been hidden in the shadows forever have come to the surface. It's music that's challenging to listen to, but also a malignant tumour at a stage where it's ripe for excision. I think it applies here more than anywhere else that it's better to listen to samples than to write more words. I'm clutching at my throat and I can't breathe. I'm choking on my own blood. My body gradually turns blue and the world around me is shrouded in a grey haze of terrifying memories. Disease-soaked, swamping death metal that grinds you to dust and drags you down to the darkest depths!


tracklist:
01. Intraexsanguination 
02. Neerv 
03. Occlusive 
04. Enthronos Wormwomb 
05. Baleful Profusion 
06. Dilution Haep 
07. Oxide Veils 
08. Choirs Of None 
09. Verbalist Aphonee

band:
N. - Drums
M. - Bass, Guitars, Vocals



Share this games :

TWITTER