DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 27. července 2020

Recenze/review - ASHED - Chronic Rot (2020)


ASHED - Chronic Rot
CD 2020, vlastní vydání

for english please scroll down

Vyrvat srdce z těla, vymačkat z něj veškerou krev a nakonec spálit na popel. Nevím jak vy, ale já si hudbu vybírám i podle toho, jestli ve mě vyvolává nějaké emoce. ASHED jsou přesně na pomyslné hraně zvrácenosti a krutosti, která na jednu stranu láká a na druhé jste znechuceni. Ostrý, brutální death metal, zastřený murmur, extrém, u kterého mnohým budou vstávat vlasy na hlavě. Nic pro slečinky a slabé povahy, tady se vykosťuje zaživa. 

Pod vším je podepsán jeden člověk - Richard Engelhardt. Bicí jsou naprogramované, ale v tom chaosu a mokvajících tělech to vůbec nevadí. Úplně před sebou při poslechu vidím spalovače mrtvol, jak nakládá těla na vozík a pobrukuje si do rytmu. Vše je tak syrové, surové, zabalené v temnotě. 


Já vlastně ani nemohu říct, jestli mě "Chronic Rot" baví, či nikoliv. Na jednu stranu si desku vcelku užívám, na druhou mi připadá jednotvárná a monotónní. Ono vlastně není moc co řešit, album je stejně asi nejvíc určeno lidem, kterým dělá dobře hudební bolest. Jde tu hlavně o tlak, o zkaženou krev, o střeva vytahaná po podlaze a mozek rozstříknutý na zdi. Nic jiného nečekejte. Je nutné ale také napsat, že všechen ten zmar a beznaděj mají svým způsobem něco do sebe. Pro někoho, kdo se rád přehrabuje ve vnitřnostech, rád si čte v knihách o patologii a nehledí na nějakou tu špínu, bude novinka manou nebeskou. Někde vzadu si nad mrtvým tělem mluví sám pro sebe zřízenec v bílém plášti. Říkají o něm, že je divný. Navíc poslouchá ASHED, sleduje rád hororové filmy, také by se dalo říci, že vykazuje všechny znaky vyšinutého jedince. Jenže znáte to, podobné věci bývají někdy tak přitažlivé. Nechutný, špinavý, ošklivý death metal, který vám vyvrhne všechny vnitřnosti z těla. 



sumarizace:

ASHED nám letos předkládají pořádně hnilobný náklad syrového masa. Brutální death metal v jeho klasické podobě zde zní velmi chytlavě a napínavě. Tradiční riffy, surový zvuk, houpavý rytmus dělají z nahrávky pořádně krvavou hostinu. Vítejte na zakázaných jatkách. Mistr řezník Richard Engelhardt zvládá svoje řemeslo nadmíru dobře. Nečekejte nic převratného, ale dobrou práci, kterou pánové opravdu umí odvést. Po stěnách stéká krev, někdo zase přinesl motorovou pilu a všichni amatérští patologové se usmívají. Dneska mají svůj velký den. Hudba je vhodná pro pitevní sály, pro operace bez narkózy i pro všechny ty, kdo se rádi bojí u hororů. Skladby doslova mokvají, cáká z nich hnis a morbiditě se meze nekladou. Osobně jsem si tenhle syrový death metal užil dosytosti. Pokud máte rádi tradiční hodnoty ve smrtícím kovu, buďte vítáni. Dobrá a pořádně krvavá deska, která se opravdu povedla!

Asphyx says:

ASHED gives us a very purid load of a raw meat this year. The brutal death metal in its own classic form which sounds very catchy and dramatic. Traditional riffs, raw sound, swing rhythm makes those records very bloody dinner. Welcome to forbidden slaughterhouse. The mister butcher Richard Engelhardt know very well how to do their job. Do not expect anything special or unusual, however this is a very good piece of work. There is a blood running down the walls, someone brought a chainsaw again and all of the amateur pathologists are smiling. Today is their big day. This music is great for a dissecting room, for operation without an anesthesia, for everyone who likes to be scared while watching horrors. These songs are weeping, there is a lot of septic and there are no boundaries in case of morbidity. I really enjoyed this raw death metal. If you like the traditional merits in death metal, you are welcome. Good and very bloody album which is very good!


Tracklist:
01. Chronic Rot (03:41)
02. Fractured Bowl Pieces (04:53)
03. Soaked In Bongwater (03:39)
04. Herbilogical Experimentation (03:55)
05. Embalmed In Hash Oil (03:51)
06. Epileptic Bong Rip (02:59)
07. Dormant Strains (03:13)
08. Vault Of Eternal Smoke (08:08)

band:
Richard Engelhardt - Guitar/Vocals/Drum Programming

https://www.facebook.com/ashedtheslamband/
https://ashedslam.bandcamp.com/album/chronic-rot
https://ashedslam.bandcamp.com/music

Share this games :

TWITTER