DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 21. července 2020

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - DECREPID - Endless Sea of Graves (2020)

Recenze/review - DECREPID - Endless Sea of Graves (2020)



DECREPID - Endless Sea of Graves

CD 2020, Xtreem Music

for english please scroll down

Chlad se mi zadírá hluboko do kostí. Zem je pořádně zmrzlá a mě čeká ještě hodně práce. Než přijdou první návštěvníci, než se otevřou brány našeho hřbitova, tak musím vykopat jeden starý hrob. V kronikách jsem o něm našel spoustu legend. Je opředen záhadami. Prý je v něm pohřbený mnich, který před sklonkem svého života opustil víru a oddal se Satanovi. Oddělím pár prvních vrstev a pomalu se prokousávám k rakvi. Je pomalovaná černou krví a jsou na ní nakresleny symboly zla. Šílený puch rozkládajícího se těla, smrt a nenávist vydají v jeden okamžik další ze svých smradlavých svědectví.

Ano, i o tomhle je starý prašivý death metal. Ten hrají také britští DECREPID. Kapela, která letos přichází se svým třetím dlouhohrajícím albem. Opět je po okraj narvané zimou a chladem, šílenstvím a rozpadajícími se kostmi. Nic nového v záhrobí, ale deska se poslouchá velmi příjemně. 



"Endless Sea of Graves" odsýpá v podobných rytmech jako desky slavných INCANTATION, IMMOLATION, MONSTROSITY, BOLT THROWER, DISMEMBER, SUFFOCATION. Jedná se tak hlavně o záležitost pro staré fanoušky chorobného death metalu. Album není dokonalé, občas ztrácí na síle a některé momenty nejsou příliš úderné, ale jako celek v klidu obstojí. Možná mi chybí větší tlak, sem tam ztrácím pozornost, jsou to ale jen drobnosti, které mi vyloženě nevadí. Obrázek si koneckonců nejlépe uděláte sami. V opuštěných katakombách se přece také dějí často věci, které nelze jen tak jednoduše vysvětlit. Osobně beru desku jako death metal, který poslouchám jako kulisu. Nebolí mě a nedrásá, ale to rozhodně neznamená, že se k němu nebudu vracet. Naopak, po delší době nahrávka uzrála v krásný kus zohaveného těla, ze kterého odkapává zkažená krev. Za chvíli vyzvednu rakev a musím ji přemístit do márnice. Už teď moc dobře vím, co u toho budu poslouchat. Jasně že "Endless Sea of Graves". Má v sobě totiž poctivý kus hniloby. 




sumarizace:

"Endless Sea of Graves" otevírá hroby stejným způsobem, jako to dělaly kapely INCANTATION, IMMOLATION, MONSTROSITY, BOLT THROWER, DISMEMBER, SUFFOCATION. Zvuk je poctivě hnilobný, vytažený snad odněkud ze starých katakomb. Na kapele je vidět a slyšet, že je plně oddána hrobnickému řemeslu. Hudba musela vznikat v opuštěných márnicích, nápady byly dodány těmi nejvíc mrtvými zombie a výsledek si můžete poslechnout sami. Pro nás, co jsme se k death metalu dostali v devadesátých letech, se jedná o vzácný rezavý artefakt. Mám opravdu pocit, že jsem odsouzencem na smrt, čekám ve své cele a k poslední večeři mi pouštějí tvorbu DECREPID. Kapela mě zve na dlouhý nekonečný výlet za řeku Styx. Nebude to dlouho trvat, už zítra ráno mi zlomí vaz. Těším se, podobný death metal mi totiž koluje v krvi odnepaměti. Skvělá smrtící deska, která vás popraví tím nejkrutějším způsobem!



Asphyx says:


"Endless Sea of Graves" is opening the tombs by the same manner as the bands like INCANTATION, IMMOLATION, MONSTROSITY, BOLT THROWER, DISMEMBER, SUFFOCATION. The sound is honestly putrid, ripped out from somewhere of the old catacombs. Here you can see and hear that the band is devoted to the craft called "digging the graves". This music had had to be written in the abandoned mortuaries, the most dead zombies had provided the ideas and the result you can listen to by yourself. For us, who came to the death metal at the nineties, this album represents a rare rusty artifact. I really feel like I'm a sentenced to death and I wait in my cell, while the DECREPID album play for me there as my last dinner. The band invites me to a long, endless trip over the Styx River. It will not take so long time, already tomorrow morning they are breaking my neck. I am looking forward because the similar death metal I have in my veins since time immemorial. A great deadly record that will execute you by the cruelest way!


tracklist:
1. Fields of Flesh
2. Phobos Descent
3. Armoured Apocalypse
4. Plagued by Mortality
5. Per Maleficium
6. Endless Sea of Graves

Share this games :

TWITTER