DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 11. července 2020

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - MEAN MESSIAH - Divine Technology (2020)

Recenze/review - MEAN MESSIAH - Divine Technology (2020)


MEAN MESSIAH - Divine Technology
CD 2020, Slovak Metal Army


for english please scroll down


Taky už vás někdy napadlo, že každý žijeme vlastně dva životy? Jeden reálný, obyčejný, často nudný, smradlavý, radostný, pohodový, bolestivý, láskyplný, špinavý, mazlavý a potom ten druhý, ve kterém jsme všichni krásní, dokonalí a hlavně virtuální? Divná doba plná narcisů, řeknete si, ale také nenávisti. Moderní technologie jsou na jednu stranu úžasné, ale občas mám pocit, že nás sežerou zaživa. Jednu nespornou výhodu ale současnost má. Hudba je přístupnější a dostane se k ní opravdu každý.

Přiznám se, že třeba k takovým MEAN MESSIAH bych se jinak asi nepřiblížil. Pohybuji se přeci jen v trošku jiných metalových oblastech. Jenže se mi ocitlo v rukou CD téhle industriálně death thrashové smečky a já tu najednou sedím a nasávám chladnou a odlidštěnou atmosféru. Do hry vás vtáhne i Ježíš na obalu (autor Michal Skořepa). Zajímavý motiv, který se sice asi nebude líbit každému, ale k hudbě sedne jako pověstná, ale vy víte co, na hrnec.


Na albu se kalí kov podobným způsobem jako to dělají kapely typu DEVIN TOWNSEND, FEAR FACTORY, MINISTRY, STRAPPING YOUNG LAD,  v některých momentech dokonce FAITH NO MORE, MNEMIC, NINE INCH NAILS. To jsou všeobecně známé věci a MEAN MESSIAH se tím nijak netají. Pro mě osobně je důležité, jak se mi album poslouchá. Napadá mě, že si jej nejvíc musí asi užít maniaci, co hrají počítačové hry. Milovníci sci-fi, jako já, si zase přijdou na své u textů. Co se týká zvuku (měl jej na starosti hrající kapitán Dan Friml ve svém The Barn studiu) je přesně takový, jaký má u industriálně směřujících kapel být - ledový, odlidštěný, průzračný. Možná by desce slušelo víc živočišnosti, špíny, abychom se mohli ještě hlouběji ponořit do hlubin vesmíru, ale to jsou jen drobnosti. Jako celek se mi, i když jsem tak trošku z jiného oboru, album líbí, užívám si jej. Dokážu ale pochopit, pokud jej někdo zatratí, některé zmiňované vlivy jsou možná až moc patrné. Mě to nevadí, ale znáte lidi. Jak jsem psal na začátku, každý máme dvě tváře, jednu na sociální sítě a druhou do soukromí. Mimochodem, nejvíc se mi sedl asi poslední song Za světlem. Čeština v něm zní perfektně. A to mám raději anglické texty. A závěr? Máš v oblibě dobrý death/thrash s industriální atmosférou? Tak neváhej ani chvilku a jdi do toho. A pospěš si, než svět ovládne všemocná síť! Koneckonců, i my jsme někdy jen stroje s mrtvýma očima. 



sumariazce:

Na albu "Divine Technology" jsou MEAN MESSIAH jako vesmírní kovbojové, kteří nám přivezli z jiné galaxie kousky místní hudby. Novinka je nádherně vybroušeným křišťálem, kouskem čistého umění, které vás doslova uhrane. Před očima vám ožijí příběhy, budete hltat kytarové riffy, všechen ten smutek a věčnost, kterou z každé skladby cítím. MEAN MESSIAH se povedlo doslova narvat do hudby obrovskou spoustu nálad. Album asi nebude vyhovovat každému, ale já jsem mu úplně propadl. Najde se zde sice pár slabších momentů, ale jako celek je nové CD úžasné. Křišťálově čistá nahrávka s vnitřním pnutím!


Asphyx says:

On the album "Divine Technology" are MEAN MESSIAH like Space Cowboys, who brought us pieces of local music from another galaxy . The news is a beautifully cut crystal, a piece of pure art that will bewitch you literally. There are coming alive tales in front of your eyes, you'll gulp down guitar riffs, all the sadness and eternity, which I'm feeling from the songs. MEAN MESSIAH managed to cram a huge amount of mood into the musics. The album won't probably suit everyone, but I've been totally blown away. Although, there are a few weak moments, but as a whole the new CD is amazing. Crystal clear recording with internal tension!


tracklist:
01 Interment Of Ashes – Hello Again!
02 Divine Technology
03 The Beast
04 Blood Of Sirens – The Call
05 Thorn
06 We Shout
07 Za světlem

band:
Dan Friml – guitar/vocals
Jiří Willander – drums
David Gabriel – bass

Vydavateľ: Slovak Metal Army
Web: https://www.slovakmetalarmy.sk/
Facebook: https://www.facebook.com/slovakmetalarmy
Bandcamp: https://slovakmetalarmy.bandcamp.com/music

Share this games :

TWITTER